O-STA

Salonit Anhovo z optimizmom v naslednjih 100 let

Da so zaposleni ključ do vseh rešitev, potrebnih za uspešno poslovanje družbe, so se strinjali udeleženci praznovanja ob 100. obletnici delovanja cemetarne Salonit Anhovo. Predsednik uprave Julijan Fortunat je ob tej priložnosti poudaril, da so v družbi v preteklih 100. letih delali velike korake, v prihodnosti pa načrtujejo še večje.

Ena izmed najboljših cementarn v Evropi vse svoje aktivnosti usmerja v prihodnost. Najprej želijo uvajati že ustaljene inovativne pristope, na dolgi rok pa ciljajo tudi na nove tehnologije in krožno gospodarstvo. Kot je izpostavil član uprave mag. Dejan Zwitter, stremijo k temu, da prevzamejo vlogo inovatorja in s pilotnimi projekti postopno ponudijo nove industrijske in celo gospodinjske rešitve. Čeprav so inovacije ena izmed glavnih temeljev družbe iz Srednje Soške doline, so po Fortunatovih besedah zaposleni še vedno na prvem mestu. "Takega zadovoljstva kot ga občutim v tem podjetju, še nisem doživel. Pomen podjetja za bližnjo okolico in državo presega to, kar sem si predstavljal, ko sem stopal v čevlje predsednika uprave," je še dodal.

Salonit Anhovo lahko Sloveniji pomaga do prve države v Evropski uniji, ki ji lahko uspe razogljičenje cementne industrije. Zwitter je ob tem dodal, da se proizvodnji cementa ne želijo odreči, ampak jo nadgraditi v trajnostno rešitev. "S pogumnimi investicijami lahko zagotovimo, da bodo tudi naši nasledniki živeli v tako krasnem svetu in razvijali svoje potenciale", je poudaril.

Član uprave dr. Tomaž Vuk je izpostavil, da trenutne razmere, povezane s podnebno krizo, od družbe zahtevajo določene spremembe, a hkrati poudaril, da negotovi časi brez jasnih poti ponujajo tudi številne priložnosti za preboj: "Ta čas razumemo kot priložnost. Zgradili smo si dobro osnovo in smo korak pred konkurenco."

S skrbjo za lokalno skupnost, inovativnimi pristopi in odločenostjo, da Salonit Anhovo popeljejo naprej, zaposleni želijo ustvariti zgodbo, po kateri ne bodo sloveli samo v Sloveniji, ampak tudi širom sveta.

Virtualno praznovanje si lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=IJOW9vgbT6w.