O-STA

Alcoa zmanjšuje variabilne stroške s pomočjo Pavilion Technologies: Pavilionova napredna tehnologija za nadzor nad proizvodnimi procesi zmanjšuje procesno variabilnost za 75 odstotkov

AUSTIN, Texas--(BUSINESS WIRE)--8. avgust 2005-- Pavillion Technologies, vodilni razvijalec naprednih procesnih (APC) in okoljskih tehnologij na svetu, je danes razkril, da je Alcoa World Chemicals zaključila z instalacijo Pavilionovih APC rešitev za nadzor in optimizacijo na petih izmed šestih talilnih peči v podružnici za proizvodnjo aluminijevega fluorida v teksaškem Point Comfortu. Gre za Pavilionov sistem za proizvodnjo boksitovega fluorida, ki se uporablja kot talilni katalizator pri taljenju aluminija. Cilj projekta je zmanjšati količino kalcijevega fluorida v sadri, ki je stranski produkt taljenja, s tem pa optimizirati uporabo surovin in izboljšati kvaliteto. Podjetje je tehnologijo na pet peči namestilo v le petih mesecih, s čimer je preseglo načrte.

Alcoa se je odločila za Pavilion Technologies, da bi povečala produktivnost in zmanjšala rastoče stroške vhodnih surovin. V sklopu pobude ValueFirst(TM) je Pavilion skupaj z Alcoo najprej ocenil, kako bo tehnologija pripomogla k doseganju ključnih poslovnih ciljev. Na podlagi analize je Pavilion zagotovil povrnitev investicije v vsega 12 mesecih, vendar je projekt že presegel ta cilj.

"Razmere na trgu danes zahtevajo, da nenehno poskušamo zniževati variabilne stroške," je dejal Dennis Eisele, tehnični nadzornik za kemikalije pri Alcoi. "Pavilion smo izbrali, ker razumejo upravljanje s procesi, kar jim omogoča, da najdejo rešitve tudi za najtežje probleme. Zaradi kombinacije močne tehnične rešitve, izkušenih inženirjev in zagotovljenih rezultatov je bila izbira Paviliona preprosta."

Projekt namestitve je bil zaključen januarja 2005. V samo šestih mesecih delovanja so bili doseženi naslednji rezultati:

-- zmanjšanje količine nereagiranega kalcijevega fluorida za skoraj trikrat,

-- zmanjšanje procesne variabilnosti v kritičnih proizvodnih procesih za 75 odstotkov.

Pogodba za šesto peč je bila sklenjena prejšnji mesec.

"Z našo rešitvijo je Alcoa dosegla še višji izkoristek proizvodnje," je dejal predsednik uprave Pavilion Ralph Carter. "V čast nam je, da delamo z Alcoo in drugimi vodilnimi proizvajalci in iz leta v leto izboljšujemo njihove poslovne rezultate."

Alcoina družba v Point Comfortu je ena največjih proizvajalk aluminijevega fluorida na svetu ter ena največjih proizvajalk boksita. Alcoa proizvaja hidrate in kalcine, ki so potrebni za proizvodnjo kemikalij na osnovi aluminijevega oksida. Te kemikalije se uporabljajo pri proizvodnji boksita, komercialnih kemikalij in aluminijevih ingotov. Alcoina tovarna v Point Comfortu ima rafinerijo za boksit z zmogljivostjo 2,3 milijona ton ne leto in je le ena izmed Alcoinih proizvodnih zmogljivosti za boksit.

Pavilionovo rešitev za rude in mineralne snovi poganja multi-variabilna programska oprema, ki na podlagi modela predvideva zmogljivosti in optimizira delovanje. Programska oprema proizvajalcem omogoča, da nadzirajo in optimizirajo ključne proizvodne spremenljivke, kar povečuje proizvodnjo in dobiček ter zmanjšuje porabo energije.

O družbi Pavilion Technologies (www.pavtech.com)

Pavilion Technologies je vodilni razvijalec naprednih rešitev za nadzor nad proizvodnimi procesi in razvoj okoljskih tehnologij. Metodologija ValueFirst(TM) za odnose s strankami usklajuje osebje, produkte in procese, da strankam ponudi hitro in trajno dodano vrednost. Več kot 350 podjetij po vsem svetu, na primer ATOFINA, BP, Eastman Chemicals, Fonterra, Nestle in Weyerhaeuser je odvisnih od Pavilionovih rešitev za povečanje dobičkonosnosti, boljšo kvaliteto produktov, zmanjšanje variabilnih stroškov in doseganje okoljskih standardov. Pavilion Technologies je zasebno podjetje s sedežev v Austinu v Teksasu, od koder oskrbuje vse dele sveta.

O družbi Alcoa

Alcoa je največji svetovni proizvajalec primarnega aluminija, izdelkov iz aluminija in boksita, deluje pa na vseh področjih industrije. Alcoa sodeluje z avtomobilsko industrijo, izdelovalci embalaž, gradbeništvom, sektorjem komercialnega transporta in z industrijskimi trgi, ob tem pa strankam nudi oblikovanje, strojegradnjo, proizvodnjo in druge storitve. Poleg izdelkov in komponent iz aluminija Alcoa prodaja tudi neposredno končnim potrošnikom, med njenimi najbolj znanimi znamkami pa so plastična folija Reynolds Wrap (R), kolesa Alcoa (R) in folija za domačo uporabo Baco (R). Podjetje proizvaja še plastične obloge, sisteme za pritrjevanje, odlitke in električne razdelilnike za avtomobile in tovornjake. Družba ima v 39 državah 127,000 zaposlenih. Več informacij najdete na www.alcoa.com.

Analisa Baker,

415-512-0770

email: pavilion@schwartz-pr.com