O-STA

Podjetje Artes Medical je imenovalo Diano Goostree na položaj poslovne direktorice

SAN DIEGO, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 3. april 2006

-Medicinsko podjetje je pred lansiranjem prvega izdelka v svojo vodstveno ekipo imenovalo izkušeno menedžerko

Artes Medical, Inc., popolnoma integrirano podjetje za medicinsko tehnologijo, ki se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in komercializacijo novih tipov trajnih injekcijskih estetskih izdelkov, je danes potrdilo, da je na položaj predsednice in direktorice poslovanja imenovalo Diano S. Goostree.

Kot predsednica in direktorica poslovanja bo Goostreejeva odgovorna za področja prodaje in trženja, proizvodnje, inženiringa, financ, regulative ter kakovosti pri podjetju Artes Medical. Goostreejeva bo podrejena ustanovitelju in predsedniku uprave Artes Medical, dr. Stefanu Lemperlu. Nova članica vodstvene ekipe je bila imenovana v razburljivem času za podjetje, ki ravnokar čaka na potrditev svojega vodilnega izdelka ArteFill(R), prvega trajnega injekcijskega estetskega izdelka za odpravljanje obraznih gubic, kot so smejalne gubice oz. gube okrog nosu in ust, s strani ameriške uprave za hrano in zdravila (FDA).

"Diane Goostree je sposobna menedžerka na področju farmacije in medicine z zavidljivimi referencami na področju poslovanja. Njeno bogato znanje in ustrezne izkušnje, ki jih bo prinesla v Artes Medical, nam bodo pomagale pri prehodu iz podjetja za klinični razvoj in proizvodnjo v podjetje za trženje in prodajo," je dejal dr. Stefan Lemperle, predsednik uprave Artes Medical. "Zaradi njenih obsežnih izkušenj ter temeljitega poznavanja panoge, je Diane nadvse kvalificirana za delo v Artes Medical. Veselim se že najinega bližnjega sodelovanja, saj Diane deli našo strast in zavzetost za razvoj in prodajo nove generacije trajnih injekcijskih estetskih izdelkov."

Ga. Gostree ima preko 20 let delovnih izkušenj v zasebnih in javnih farmacevtskih podjetjih. Pred prihodom v Artes je bila zaposlena kot članica uprave za korporativni razvoj in poslovanje pri SkinMedici, specializiranem farmacevtskem dermatološkem podjetju. Tam je vodila številne oddelke, vključno z izdelavo, poslovanjem, strateškim načrtovanjem in številne marketinške projekte ter imela vodilno vlogo pri razvoju podjetja SkinMedica. Ga. Gostree je zasedala tudi vodilne položaje pri podjetjih Elan Pharmaceuticals, Dura Pharmaceuticals ter Sanofi Aventis (prej znan kot Marion/Merrell Dow).

"Delo v Artes Medical je zame izjemna priložnost za sodelovanje z inovativno ter podjetno skupino menedžerjev v zelo razburljivem obdobju," je dejala ga. Goodtree. "Veselim se bližnjega sodelovanja s Stefanom Lemperlom ter z nadarjeno skupino vodstvenih delavcev pri Artesu, ki jim bom pomagala izkoristiti redko priložnost, lansiranje originalnega medicinskega proizvoda III stopnje, ki potrebuje potrditev pred začetkom trženja (PMA) uprave za hrano in zdravila (FDA).

Ga. Goostree je magistrirala iz poslovanja na Univerzi Missouri ter diplomirala iz kemijskega inženiringa na Univerzi Kanzas.

O podjetju Artes Medical, Inc.

Artes Medical, Inc. je popolnoma integrirano podjetje za medicinsko tehnologijo, ki se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in komercializacijo novih tipov trajnih injekcijskih estetskih izdelkov za dermatološke posege in operacije plastične kirurgije. Prvi kandidat za prodajo in vodilni izdelek podjetja je ArteFill, stalni injekcijski estetski izdelek za odpravo obraznih gub ki nastanejo ob nasmehu, imenovanih nosno-ustnične gube. ArteFill je izdelan s pomočjo lastne tehnologije podjetja in iz njega bo moč razviti druge izdelke.

ArteFill je posebna kombinacija natančno filtriranih mikrosfer (Precision-Filtered Microspheres(TM)) v gelu iz prečiščenega govejega kolagena (Purified Bovine Collagen(TM)). Mikrosfere so izdelane iz polimetilmetakrilata (PMMA), najpogosteje uporabljanega umetnega materiala za vsadke v človeško telo. Mikrosfere delujejo kot podporniki ter tako omogočajo trajno popravo gubic. Ker so mikrosfere stalno obstojne, podjetje pričakuje, da bodo učinki dolgotrajni. Zahtevo za ArteFill pred začetkom trženja (PMA) je uprava za hrano in zdravila (FDA) ocenila pozitivno. Ko bo ArteFill pridobil končno odobritev, bo prvi in edini trajni injekcijski mikro-vsadek za odpravljanje obraznih gubic, kot so smejalne gubice oz. gube okrog nosu in ust, ki bo imel odobritev FDA.

Podjetje Artes Medical s sedežem v San Diegu v Kaliforniji je bilo ustanovljeno leta 1999 in je v zasebni lasti. Dodatne informacije o podjetju in njegovih izdelkih so dostopne na www.artesmedical.com. Artes Medical in ArteFill sta registrirana zaščitna znaka podjetja Artes Medical, Inc.

Schwartz Communications

Risa Burgess/Christine LaMontagne,

781-684-0770

email: artes@schwartz-pr.com