O-STA

Podjetje Artes Medical pridobilo $50 milijonov zasebnega kapitala; denar bo porabilo za lansiranje svojega vodilnega proizvoda ArteFill(R)

SAN DIEGO, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 29. marec 2006 - Artes Medical, Inc., popolnoma integrirano podjetje za medicinsko tehnologijo, ki se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in komercializacijo novih tipov trajnih injekcijskih estetskih izdelkov, je danes potrdilo, da je s prodajo svoje serije E prednostnih delnic pridobilo okoli 50,7 milijona dolarjev zasebnega kapitala. Od svoje ustanovitve leta 1999 je podjetje pridobilo že za okoli 80 milijonov dolarjev zasebnega kapitala.

Sredstva, pridobljena s pomočjo prodaje delnic iz serije E se, so sestavljena iz 7,2 milijona dolarjev iz naslova predkupnih pravic že obstoječih delničarjev, 38.5 milijona dolarjev ki jih je vložilo podjetje National Securities Corporation v povezavi z Empire Asset Management, ter 5 milijonov dolarjev, ki jih je investirala NGN Capital LLC, družba za vlaganje rizičnega kapitala.

"Sredstva, ki smo jih tako pridobili, bodo podjetju Artes Medical zagotovila zadostne vire za začetek prodaje ArteFill(R), tako v ZDA kot na mednarodnih tržiščih, ob prejetju ustreznega potrdila s strani uprave za hrano in zdravila (FDA) ter oznake CE," je dejal Christopher J. Reinhard, izvršni direktor Artes Medical."

Ta pomemben vložek nam bo omogočil, da se bomo lahko osredotočili na lansiranje našega prvega proizvoda, ArteFill, kar pomeni, da bomo morali zaposliti in usposobiti naše direktne prodajalce ter po pridobitvi dovoljenja za trženje s strani FDA začeti z usposabljanjem zdravnikov za pravilno uporabo prvega stalnega injekcijskega vsadka. Sredstva bodo podjetju omogočila tudi razmislek o nadaljnji rasti preko morebitnih strateških prevzemov proizvodov in nadaljevanje kliničnih testov naših izdelkov, ki so še v preizkusni fazi. Verjamemo, da so naši vlagatelji spoznali tržni potencial naših edinstvenih patentiranih tehnologij, ki temeljijo na stalnih injekcijskih mikrosferah za rast mehkega tkiva," je dejal predsednik uprave in ustanovitelj podjetja Artes Medical Dr. Stefan M. Lemperle.

O podjetju Artes Medical, Inc.

Artes Medical, Inc. je popolnoma integrirano podjetje za medicinsko tehnologijo, ki se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in komercializacijo novih tipov trajnih injekcijskih estetskih izdelkov za dermatološke posege in operacije plastične kirurgije. Prvi kandidat za prodajo in vodilni izdelek podjetja je ArteFill, stalni injekcijski estetski izdelek za odpravo obraznih gub ki nastanejo ob nasmehu, imenovanih nosno-ustnične gube. ArteFill je izdelan s pomočjo lastne tehnologije podjetja in iz njega bo moč razviti druge izdelke.

ArteFill je posebna kombinacija natančno filtriranih mikrosfer (Precision-Filtered Microspheres(TM)) v prečiščenem govejem kolagenu (Purified Bovine Collagen(TM)). Mikrosfere so izdelane iz polimetilmetakrilata (PMMA), najpogosteje uporabljanega umetnega materiala za vsadke v človeško telo. Mikrosfere delujejo kot podporniki ter tako omogočajo trajno popravo gubic. Ker so mikrosfere permanentne, podjetje pričakuje, da bodo učinki dolgotrajni. Aplikacijo za ArteFill pred začetkom trženja (PMA) je odobrila uprava za hrano in zdravila (FDA). Ko bo ArteFill pridobil končno odobritev, bo prvi in edini trajni injekcijski mikro-vsadek za odpravljanje obraznih gubic, kot so smejalne gubice oz. gube okrog nosu in ust, ki bo imel odobritev FDA.

Podjetje Artes Medical s sedežem v San Diegu v Kaliforniji je bilo ustanovljeno leta 1999 in je v zasebni lasti. Dodatne informacije o podjetju in njegovih izdelkih so dostopne na www.artesmedical.com. Artes Medical in ArteFill sta registrirana zaščitna znaka podjetja Artes Medical, Inc.

Schwartz Communications

Risa Burgess/Nigel Smith

781-684-0770

or

415-512-0770

email: artes@schwartz-pr.com