O-STA

Pavilion Technologies je podjetju Samsung TOTAL pomagal okrepiti proizvodnjo za rastoči kitajski trg

Vodilnemu proizvajalcu v petrokemični industriji se je investicija povrnila v devetih mesecih

AUSTIN, Teksas - (BUSINESS WIRE) - 27. september 2006 - Pavilion Technologies, v svetu vodilno podjetje za modelirno programsko opremo, je danes sporočilo, da je Samsung TOTAL Petrochemicals z uvedbo Pavilionove polimerne rešitve prediktivnega vodenja procesov na podlagi modelov (Model Predictive Control, MPC), namenjene optimizaciji proizvodnje na A-liniji za polipropilen v enoti podjetja v korejskem Deasanu, uresničil znatne koristi. Samsung TOTAL je Pavilionovo polimerno rešitev izbral za povečanje proizvodnje, zagotovitev konsistence izdelkov in za zmanjšanje porabe surovin. V manj kot devetih mesecih se je Samsungu TOTAL investicija v celoti povrnila. To je že 10. polimerna rešitev vodenja, ki so jo uvedli v štirih proizvodnih enotah Samsunga Total Petrochemicals po vsem svetu. Na podlagi uspešnosti tega projekta se je Samsung TOTAL Pavilionovo polimerno rešitev pred kratkim odločil uvesti tudi na B-liniji za polipropilen.

"S pomočjo Pavilionove polimerne rešitve Samsung TOTAL na rastoči azijski trg prinese več v krajšem času," je povedal Graeme Burnett, izvršni podpredsednik Samsunga TOTAL. "Za nas je to ključnega pomena, saj nas bo približalo k doseganju korporacijskega cilja, ki je, da do leta 2010 za 20 odstotkov povečamo prodajni delež v Aziji in na Bližnjem vzhodu."

Samsung TOTAL je Pavilionovo polimerno rešitev izbral na podlagi Pavilionovih dokazov o rezultatih, ki so jih dosegla vodilna podjetja na področju industrije polimerov. S pomočjo Pavilionove metodologije ValueFirst(R) so izvedli poglobljeno analizo proizvodnih procesov podjetja. Ekipa je odkrila pomembne koristi, s katerimi bi Samsung TOTAL lahko dosegel svoje poslovne cilje. Točneje, Samsung TOTAL je hotel doseči boljši nadzor nad reaktorjem, ekstruderjem in nad procesi prenosa. Gre za zapletene faze v proizvodnji polipropilena, ključne za povečanje proizvodnje, ohranjanje konsistence in minimiziranje porabe surovin. A-Train je 150 KMT linija, ki temelji na Mitsuijevi procesni tehnologiji Hypol I.

S pomočjo Pavilionove MPC rešitve za polipropilen je Samsung TOTAL presegel pričakovane koristi, saj se je investicija v enem letu več kot povrnila - za 140 odstotkov. Med ključnimi koristi so:

- Povečanje proizvodnje za 3.1 odstotkov zaradi odprave ozkih grl.

- Povečanje proizvodnje pri ekstruderju za 5,7 odstotkov.

- Konsistenca proizvodov in izboljšanje procesa za 27 odstotkov.

- Večja natančnost prediktivnih meritev s povprečno stopnjo natančnosti pretoka taline (MFR) v višini 95 odstotkov.

Z več komercialnih aplikacij kot jih ima katero koli drugo podjetje, je Pavilion Technologies priznano vodilno podjetje pri izdelavi modelirne tehnologije za prediktivno vodenje procesov v polimerni industriji. Pavilionove polimerne rešitve, ki so v uporabi pri vseh pomembnejših procesnih tehnologijah in pri vseh vrstah katalizatorjev, imajo reference o odličnem delovanju brez primere. Do danes so Pavilionove polimerne rešitve vpeljali v več kot 84 proizvodnih linijah in več kot 103 reaktorjih po vsem svetu.

"Pavilion Technologies je zavezan k dostavi takojšnjih in merljivih koristi vodilnim podjetjem na področju polimerne industrije," je povedal Ralph Carter, generalni direktor Paviliona Technologies. "Hitra povrnitev stroškov investicije, kakršno je dosegel Samsung TOTAL, to zavezo še potrjuje in hkrati dokazuje, da Pavilion proizvajalcem polipropilena pomaga doseči ponudbo za povpraševanje na svetovnem trgu."

O Pavilionovi polimerni rešitvi

Pavilionova polimerna rešitev je odgovor na največje izzive, s katerimi se soočajo proizvajalci polimerov, kot je povečanje povpraševanja, dvigovanje cen surovin in energije ter povečana konkurenca. Temelječa na Pavilionovi inovativni in preizkušeni tehnologiji za prediktivno vodenje na podlagi modela, polimerna rešitev omogoča optimizacijo ključnih segmentov proizvodnega procesa, med katerimi so tudi reaktor, ekstrudor in silosi, s tem pa proizvajalcem omogoči proizvodnjo na meji skrajnih zmogljivosti in izboljšanje kakovosti proizvodov. Poleg navedenega Pavilion omogoči okoljsko upravljanje in kontrolo kakovosti proizvodnje v realnem času. Te aplikacije temeljijo na strokovnem znanju podjetja in na močni Pavilion8(TM) platformi programske opreme za modeliranje, kontrolo, nadzor, analizo, vizualizacijo, skladiščenje in integracijo. Stranke tako dosežejo večjo hitrost za isto vrednost in dolgoročnejšo vrednost kot pri alternativnih rešitvah

O SAMSUNG TOTAL Petrochemicals Co. (www.samsungtotal.com)

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2004 kot mešana družba Samsung General Chemicals Co. in Total SA, SAMSUNG TOTAL Petrochemicals Co., konkurenčnost veča s ponudbo visoko kvalitetnih proizvodov in edinstvenih storitev. S tem pristopom je cilj podjetja rast in razvoj skupaj s svojimi strankami. SAMSUNG TOTAL upravlja z velikim petrokemičnim kompleksom, ki sestoji iz 14 ločenih tovarn v Deasanu, v korejski provinci Čungnam. Proizvaja vse od olefinov do poliolefinov (polipropilen, polietilen, itd.), baznih petrokemikalij (stiren monomer, itd.), goriv kot stranskih proizvodov, topil in drugih petrokemikalij, ki so v uporabi v vsakdanjem življenju.

O Pavilion Technologies (www.pavtech.com)

Programska oprema Pavilion Technologies veča dobiček vodilnih proizvajalcev kot so Cemex, Dyckerhoff AG, Glacial Lakes Energy, NOVA Chemicals, Nestle, SABIC Europe in TOTAL Petrochemicals. Temelječe na najmočnejši prediktivni modelirni programski opremi v industriji, Pavilionove rešitve izboljšajo procese proizvodnje za hitri odgovor na tržno povpraševanje, trajno nižanje stroškov, konsistentno doseganje kvalitetnih proizvodov in izboljšano kakovost okolja. Z zavezo po zagotavljanju visokih povračil investicij v industriji, Pavilionova ValueFirst(R) metodologija jamči predvidljive rezultate. ZagotovljenoZagotovljeno(R).

Pavilion, Pavilion Technologies in Pavilion8 so registrirane ameriške znamke Paviliona Technologies, Inc.

Schwartz Communications

Monica Miller,

415-512-0770

pavilion@schwartz-pr.com