O-STA

Podjetjo East Kansas Agri-Energy s pomočjo Pavilion Technologies zabeležilo večmilijonski dobiček

Rešitev za nadzor etanola povečala proizvodnjo za 12 odstotkov in energijsko učinkovitost za devet odstotkov

AUSTIN, Teksas, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 13. novembra, 2006 - Pavilion Technologies, eno od vodilnih svetovnih podjetij na področju modularne programske opreme, je sporočilo, da bo podjetje East Kansas Agri-Energy v svojem obratu Garnett v Kansasu s pomočjo Pavilionove rešitve za etanol po predvidevanjih preseglo letni dobiček v višini 2,5 milijona dolarjev. Uspeh tega projekta je še dodatno okrepil vodilni položaj Paviliona pri zagotavljanju pomembne dodatne vrednosti v industriji etanola.

East Kansas Agri-Energy je s pomočjo Pavilionove Dryer (sušilec) aplikacije optimiziral celoten niz proizvodnih postopkov, vključno z sušilno in kuhalno sekcijo sušilnega mlina tovarne. S pomočjo omenjene Pavilioneove opreme je tovarna uspela povečati donosnost posušenega destiliranega zrnja s topninami (DDGS) in mokrega destiliranega zrnja s topninami (WDGS). DDGS in WDGS sta stranska produkta proizvodnje etanola, ki se pogosto prodajata kot živinska krma in predstavljata pomemben vir prihodka za proizvajalce etanola. Rešitev, ki jo nudi Pavilion, prav tako omogoča nenehno stabiliziranje temperature v procesu proizvodnje, s čimer se zmanjša poraba energije.

"Rezultati, ki smo jih dosegli s Pavilionom, so več kot presegli naša pričakovanja," je povedal Doug Sommer, upravnik tovarn pri podjetju East Kansas Agri-Energy. "Pavilionova rešitev za etanol nam je ob minimalni dodatni naložbi v opremo tovarne omogočila presežek, ki je potreben za bistveno povečanje naših proizvodnih zmožnosti."

East Kansas Agri-Energy je z uporabo Pavilionove rešitve za etanol dosegel naslednje izboljšave:

- 12 odstotno povečanje v proizvodnji etanola,

- 12 odstotno povečanje obsega obdelave,

- 9,9 odstotno povečanje energijske učinkovitosti,

- 3,3 odstotno zmanjšanje v standardni deviaciji vlažnosti sušilca.

"Izjemen uspeh podjetja East Kansas Agri-Energy predstavlja dodatno potrditev zmožnosti Paviliona za zagotavljanje hitrih in ključnih prednosti industriji etanola," je povedal izvršni direktor podjetja Pavilion Technologies. "Pavilion je ponosen, da lahko prispeva k rasti in dobičkonosnosti inovativnih podjetji, kot je East Kansas."

O Pavilionovi rešitvi za etanol

Pavilionova rešitev za etanol je 20 večjim proizvajalcem etanola pomagala povečati proizvodne zmogljivosti in donosnost, zmanjšati stroške, izboljšati kakovost izdelkov in ohraniti okoljevarstvene standarde. Pavilion nudi možnost nadzora, okoljevarstveno sprejemljivost in aplikacije za upravljanje učinkovitosti za vsa ključna področja etanolskega proizvodnega procesa, med katere spadajo: fermentacija, sušenje, izparjevanje, naprave za termalno oksidacijo, molekulsko sito in destiliranje. Pavilionova rešitev za etanol uporablja tehniko Pavilion8(R). Gre za programsko opremo z modularno zasnovo, ki temelji na sodobni storitveno naravnani arhitekturi (SOA) in prediktivnem modularnem analitičnem pogonu. Pavilion8 združuje visoko zmogljivo tehnologijo moduliranja, nadzora, analize, skladiščenja, vizualizacije in integriranja, s katerimi omogoča rešitve za etanol s hitrejšo donosnostjo in večjo trajnostjo kot alternative.

O East Kansas Agri-Energy (www.ekaellc.com)

Kljub svoji mladosti, ima podjetje Kansas Agri-Energy, LLC, s sedežem v Garnettu, Kansas, za seboj že ogromno količino naprednega razmišljanja. Iz svojih začetkov kot zadruga kmetov in poslovnežev, ki so želeli izgraditi obrat za proizvodnjo etanola, je podjetje hitro zraslo v tovarno etanola, ki lahko na leto zmelje 13,5 milijonov mernikov (en mernik znaša 35,5 litra), proizvede preko 132 milijonov litrov etanola ter več kot 170.000 ton mokrega in destiliranega zrnja.

Obrat je bil izgrajen v roku osmih mesecev, kar predstavlja panožni rekord. Svoj prvi liter etanola je proizvedel junija 2005. Naslednji panožni rekord je bil dosežen s tem, ko je obrat začel delovati s polno zmogljivostjo v naslednjih treh dneh.

O Pavilion Technologies (www.pavtech.com)

Programska oprema Pavilion Technologies veča dobiček vodilnih proizvajalcev kot so Cemex, Dyckerhoff AG, Glacial Lakes Energy, NOVA Chemicals, Nestle, SABIC Europe in TOTAL Petrochemicals. Temelječe na najmočnejši prediktivni modelirni programski opremi v industriji, Pavilionove rešitve izboljšajo procese proizvodnje za hitri odgovor na tržno povpraševanje, trajno nižanje stroškov, konsistentno doseganje kvalitetnih proizvodov in izboljšano kakovost okolja. Z zavezo po zagotavljanju visokih povračil investicij v industriji, Pavilionova ValueFirst(R) metodologija jamči predvidljive rezultate. Zagotovljeno(R).

Pavilion, Pavilion Technologies in Pavilion8 so registrirane blagovne znamke Paviliona Technologies, Inc.

Schwartz Communications

Annie Klein,

415-512-0770

pavilion@schwartz-pr.com