O-STA

Japonska filmska animejska uspešnica, ki podira rekorde, EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME prihaja 13. avgusta ekskluzivno na Amazon Prime Video

    1. julij 2021 15:35 UTC

Najnovejši film legendarne japonske animejske franšize bo premierno prikazan v več kot 240 državah in teritorijih izven Japonske

Vsi trije prejšnji filmi franšize bodo prav tako na voljo ekskluzivno na Prime Video

Ključno slikovno gradivo si lahko naložite tukaj
Uradni napovednik je na voljo tukaj

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Amazon Prime Video je danes sporočil, da bo ekskluzivna globalna premiera (izven Japonske) težko pričakovane japonske animejske filmske uspešnice EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME 13. avgusta. EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME je četrto in zadnje poglavje nove filmske izdaje Evangeliona. Animejski film- ki je najbolj dobičkonosen izmed vseh filmov glavnega režiserja Hideakija Annoja in najbolj gledan film v japonskih kinematografih leta 2021 - so režirali Kazuya Tsurumaki, Katsuichi Nakayama in Mahiro Maeda , kot tudi legendarni ustvarjalec, scenarist in glavni režiser Hideaki Anno (Shin Godzilla). Da bi proslavil finale franšize, bo Prime Video prav tako predvajal tri predhodne filme EVANGELION:1.11 YOU ARE (NOT) ALONE., EVANGELION:2.22 YOU CAN (NOT) ADVANCE., EVANGELION:3.33 YOU CAN (NOT) REDO. oboževalcem v več kot 240 državah in teritorijih.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210701005692/en/

Franšizna filmska uspešnica je fenomen japonske animejske pop kulture, ki temelji na zgodbi o Evangelionu, umetnem, človeškem in večnamenskem humanoidnem orožju, in Angelih, neznanih bitjih, ki se odvija po tem, ko je Zemljo uničil kataklizmični dogodek. V filmu se pojavijo vsi izvirni glasovni igralci, kot so Megumi Ogata, Megumi Hayashibara, Yûko Miyamura, s pomočjo najnovejše animacijske tehnologije pa so prikazane osebnosti in odnosi med njihovimi samosvojimi liki, ki se borijo za preživetje. Film bo sinhroniziran v 10 jezikov, vključno z angleščino, francoščino, nemščino, portugalščino, španščino in italijanščino, na voljo pa bodo tudi podnapisi v 28 jezikih.

Odkar je bila televizijska serija prvič prikazana leta 1995, je franšiza Evangelion močno zaznamovala japonsko pop kulturo in dvignila priljubljenost animejskega žanra po vsem svetu. Legendarna animejska franšiza je nato doživela preporod z novo filmsko serijo Evangelion: New Theatrical Edition leta 2007 in novi, četrti in zadnji film, ki je prišel v japonska kina marca, je podrl vse rekorde filmov režiserja Hideakija Annoja ter postal najbolj gledani film v japonskih kinematografih tega leta. EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME na Amazon Prime Video bo zadnja različica filma, ki vključuje popravljene prizore in ki se zdaj vrti v japonskih kinematografih.

"Filmi EVANGELION že leta navdušujejo oboževalce in vemo, da je finale težko pričakovan po vsem svetu," je dejal Brad Beale, podpredsednik za licenciranje globalnih vsebin v podjetju Prime Video. "Vznemirjen sem, da bodo imeli člani Primea po vsem svetu končno priložnost videti animejsko mojstrovino EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME, kot tudi tri prejšnje filme."

"Rad bi se zahvalil vsakemu oboževalcu Evangeliona po svetu za njihovo nenehno podporo," je dejal Hideaki Anno, ustvarjalec, scenarist in glavni režiser. "Iskali smo najboljši način ogleda filma za oboževalce po svetu v čim krajšem času v zahtevni situaciji za kinematografe zaradi covida-19 in veseli smo, da smo sklenili partnerstvo s Prime Videom za globalno predvajanje filma. Toplo priporočamo ogled filma na velikem TV zaslonu za najboljšo izkušnjo gledanja."

O filmu EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME
Četrta in zadnja izdaja zgodbe Rebuild of Evangelion. Misato in njena proti-Nerv skupina Willie pridejo v Pariz, mesto, ki je sedaj rdeče zaradi jedrozacije. Posadka s poveljniške ladje Wunder pristane na zadrževalnem stolpu. Imajo samo 720 sekund, da obnovijo mesto. Ko se pojavi čreda Nerv Avov, jih mora prestreči Marijina izboljšana Eva Enota 8. Medtem se Shinji, Asuka in Rei (začasno ime) potikajo po Japonski.
Studio: khara, Inc.
Glavni režiser: Hideaki Anno, režiser: Kazuya Tsurumaki, Katsuichi Nakayama in Mahiro Maeda, senarist: Hideaki Anno

O PREJŠNJIH TREH FILMIH

EVANGELION:1.11 YOU ARE (NOT) ALONE.
Poškodovan v drugem udaru, Četrti Angel napade Tokio III in usoda človeštva je v rokah Posebne vladne agencije Nerv. Mladi Shinji Ikari je prisiljen v pilotiranje EVE-01. S pilotom EVE-00 Reiem Ayanamijem imata nalogo, da se borita, ampak Šeti Angel poškoduje EVO-01. Misato Katsuragi naredi načrt o preusmeritvi električne energije celotne Japonske v pozitronski top plovila EVA-0, da bi premagali Angela.
Studio: khara, Inc.
Glavni režiser: Hideaki Anno, režiser: Masayuki in Kazuya Tsurumaki, Scenarist: Hideaki Anno

EVANGELION:2.22 YOU CAN (NOT) ADVANCE.
Mari Illustrious-Makinami pilotira Začasno Enoto -05, da bi premagala izkopanega Tretjega Angela. Asuka Langley-Shikinami in EVA-02 premagata Sedmega Angela. Pojavi se Osmi Angel in napade sedež agencije Nerv. Deveti Angel med testiranjem prevzame EVO-03. Shinji ga poskuša ustaviti, vendar ugotovi, da je na krovu Asuka. Gendo nadzor nad plovilom EVA-01 prepusti Avtomatskemu Sistemu in se začne bojevati z EVO-03.
Studio: khara, Inc.
Glavni režiser: Hideaki Anno, režiser: Masayuki and Kazuya Tsurumaki, Scenarist: Hideaki Anno

EVANGELION:3.33 YOU CAN (NOT) REDO.
Shinji se prebudi po 14 letih na bojni ladji AAA Wunder, ki pripada anti-Nerv organizaciji, ki so jo ustanovili nekdanji člani Nerva. Shinji sliši Reijev glas, ki prihaja iz plovila EVA Mark.09, ki je bilo poslano, da ga reši, zato zapusti Wunder in se odpravi k Nevru. Kaworu Nagisa Shinjiju pokaže spremenjeno zemljo. Izve, da je reševanje Reija sprožilo Skorajšnje Tretje Trčenje, ki je povzročilo katastrofično škodo Zemlji.
Studio: khara, Inc.
Glavni režiser: Hideaki Anno, režiser: Masayuki, Mahiro Maeda and Kazuya Tsurumaki, scenarist: Hideaki Anno

EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME se bo pridružil tisočim TV oddajam in filmom v katalogu Prime Videa, vključno z nagrajenimi in pozitivno ocenjenimi globalnimi deli Amazon Originala, kot so Borat Subsequent Moviefilm, Tom Clancy's Jack Ryan, The Boys, Hunters, Fleabag in The Marvelous Mrs. Maisel. Vse to je na voljo na Prime Video brez dodatnih stroškov za člane Primea. Člani Primea si bodo lahko EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME ogledali kjerkoli in kadarkoli prek Prime Video aplikacije za pametne televizorje, mobilne naprave, Fire TV, Fire TV palice, Fire tablice, Apple TV in prek spleta. V aplikaciji Prime Video si lahko člani Primea naložijo epizode na svoje mobilne naprave in tablice ter jih gledajo kjerkoli brez povezave.

O Amazonu

Amazon se ravna po štirih načelih: predanost strankam je bolj pomembna od tekmovanja s konkurenco, strast do inovacij, predanost poslovni izvrstnosti in dolgoročno razmišljanje. Ocene strank, nakup z enim klikom, prilagojena priporočila, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, tablice Fire, Fire TV, Amazon Echo in Alexa so le nekateri izdelki, ki jih je prvi predstavil Amazon. Za več informacij obiščite amazon.com/about in sledite @AmazonNews.

Izvirno sporočilo je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210701005692/en/

Kontakti

Kontakti za medije za Prime Video & Amazon Studios:
Arianne Rocchi: roccha@amazon.com
Ayumi Sakaguchi: ayusaka@amazon.co.jp

Vir: Amazon Prime Video

Foto: Japonska filmska animejska uspešnica, ki podira rekorde, EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME prihaja 13. avgusta ekskluzivno na Amazon Prime Video (Grafika: Business Wire)