O-STA

Proizvajalec računalniških iger Electronic Arts predstavlja nov izbor iger za Xbox 360; Electronic Arts predstavlja igre za sistem Xbox 360 na X05 v Amsterdamu

CHERTSEY, Surrey, England - 3.10.2005--Podjetje Electronic Arts Inc. (Nasdaq: ERTS) je danes objavilo, da bo na Microsoftovi predstavitvi X05, ki bo 4. in 5. oktobra potekala v Amsterdamu na Nizozemskem, predstavilo pet novih iger za igralno konzolo Xbox 360(TM). Podjetje je povedalo, da bo pod blagovnimi znamkami EA SPORTS(TM) in EA(TM) predstavilo naslednje igre: Need for Speed(TM) Most Wanted, FIFA 06: Road to fIFA World Cup(TM), NBA LIVE 06, Tiger Woods PGA TOUR(R) in Madden NFL 06.

"Za nas je izjemno pomembno, da lahko končno izročimo toliko EA iger za Xbox 360 v roke navdušenih igralcev, ki bodo tako lahko resnično videli, kaj prinašajo te igre nove generacije," je dejal Gerhard Florin, izvršni podpredsednik Entertainment Arts in vodja mednarodnega založništva. "Močno izboljšana grafična podoba in izjemna igralnost sta le dva od mnogih razlogov za veselje, ki ga bodo to jesen občutili igralci po vsem svetu ob začetku prodaje iger za Xbox 360."

"EA bo za Xbox 360 najprej izdala naše največje uspešnice, kot so Need for Speed, FIFA in NBA LIVE, tako da bo prva izkušnja na novem sistemu čimbolj nepozabna," je dejal Frank Gibeau, izvršni podpredsednik Entertainment Arts in generalni direktor za severnoameriški trg. "Ta teden bomo na X05 uporabnikom dali možnost vpogleda v osupljivo grafiko in vznemirljivo igralnost, ki jih bodo deležni naslednje leto ob uradnem izidu igralne konzole Xbox 360."

Entertainment Arts trenutno za Xbox 360 razvija še naslednje naslove: The Godfather(TM), Battlefield 2: Modern Combat(TM) in novo igro iz franšize Burnout(TM) Revenge. Datumov izida teh in ostalih iger, ki jih še razvijajo za Xbox 360, še niso napovedali.

Need for Speed Most Wanted

Okusite najbolj realistične nezakonite cestne dirke! Need for Speed Most Wanted igralce popelje na divjo vožnjo po svetu cestnih dirk. Igralci si lahko izberejo katerokoli znamko avtomobila, s katerim se lahko v hitrosti in iznajdljivosti pomerijo z vsemi ostalimi tipi vozil, vključno s športno predelanimi avtomobili, klasičnimi in eksotičnimi modeli. Toda pozor: policisti, ki nastopajo v igri, bodo uporabljali strategije in taktike, prenesene iz resničnega sveta. So inteligentni in uporabili bodo številne načine, da bi vas spravili za rešetke ter vam zaplenili predelan avto. V Need for speed Most Wanted za Xbox 360 se bodo igralci srečali ne le z bolj napetim policijskim pregonom in pogostimi policijskimi patruljami, ampak tudi z bolj interaktivno okolico in prometom. Prav tako vizualno izjemno obogaten grafični vmesnik omogoča resnično potopitev v igro, saj nova generacija igralnih konzol omogoča prikaz tudi najneznatnejših podrobnosti. Od prikaza časa dneva, ki se spreminja od sončnega vzhoda do zahoda, pa vse do madežev barve na vozilih, bodo igralci živeli, dihali in dirkali skozi bogato okolje igre Need for Speed Most Wanted.

FIFA 06: Road to FIFA World Cup

Entertainment Arts bo svoje ekskluzivno partnerstvo z FIFA World Cup obeležil z izdajo igre FIFA 06: Road to FIFA World Cup, ki bo igralcem omogočila skok v čustveno silovitost nogometa nove generacije. Z uporabo zmogljivosti Xbox 360 bodo lahko navdušenci uživali v doslej najbolj kvalitetni predstavitvi nogometa na svetu. Stopite v dovršen igralni sistem, ki se odziva na vsak vaš pritisk na gumb ter vam nudi doslej še ne videno stopnjo globine. Nov fizikalni model in animacija omogočata, da se igralci zdaj bolj realistično odzivajo na vsak štart na žogo, strel ali podajo. Prvič boste v video igri videli in začutili veselje, tesnobo in bolečino 90 minut nogometa. Zmogljiva HD tehnologija bo omogočila, da boste do zadnjega piksla natančno videli igralce. Moč sistema Xbox 360 resnično oživi, ko vas bo 80.000 prepevajočih navijačev na stadionu posrkalo v čustveno silovitost svetovnega nogometnega pokala FIFA.

NBA LIVE 06 Z NBA LIVE 06 za Xbox 360 boste živeli in dihali košarko kot nikoli prej. Popolnoma prenovljena igra, ki jo odlikuje igralnost nove generacije iger, vam bo ponudila možnost občutiti čustva in napetost popolne košarkarske izkušnje. Liki na zaslonu oživijo v igralce z realističnimi fizičnimi potezami in napredno animacijo, ki vključuje celo pot na obrazih košarkarjev. Resnične življenjske podrobnosti, velike izboljšave igralnih možnosti in grafična podoba igralcev brez primere dvigujejo košarkarski šport na povsem novo raven z igro NBA LIVE 06.

Tiger Woods PGA TOUR 06

Slava pomeni pritisk. Ta pritisk vam bo realistično pričarala igra Tiger Woods PGA TOUR 06 za igralno konzolo Xbox 360, saj boste kot igralec izkusili vso napetost tekmovanja na turnirjih prvenstva PGA TOUR. Ob zelenicah in na nabito polnih tribunah bo na tisoče navijačev budno opazovalo vsak zamah igralcev, ki se bo potegujejo za naslov najboljšega igralca golfa na svetu. S Tiger Woods PGA TOUR 06 imajo igralci možnost uresničiti svojo najbolj gorečo željo in se na zelenicah turnirjev PGA pomeriti z najboljšimi igralci golfa na svetu, kot so Tiger Woods, Vijay Singh in Chris Dimarco. S 108 luknjami iz šestih najbolj prestižnih igrišč, ki oživijo v realističnih in osupljivih podrobnostih, bodo igralci sami izkusili, kaj pomeni premagati hudo strmo zelenico pred drugo luknjo na igrišču Pinehurst in narahlo poriniti žogo v jamico, ali pa se rešiti do pasu segajoče trave na škotskem igrišču Carnoustie. Takšen pritisk in izziv tekmovanja proti najboljšim svetovnim igralcem golfa na najtežjih igriščih vas čaka pri novi generaciji igre Tiger Woods PGA TOUR 06.

Madden NFL 06

Madden NFL 06 za Xbox 360 postavlja nove standarde računalniških iger. Madden je bila popolnoma prenovljena, da bi omogočila najbolj realistično izkušnjo ameriškega nogometa doslej. Občutili boste resnična čustva in strast ameriškega nogometa tako na igrišču kot zunaj njega, ob tem pa uživali v revolucionarnih modelih igralcev in novem grafičnem sistemu, ki ponuja do še ne videno realistično osvetlitev in vizualne popolnost igralcev, stadionov in navijačev. S popolnimi nastavitvami, poglobljeno internetno igro in novim načinom izbire in predstavitve igralcev bo Madden NFL 06 kot edina izvirna in patentirana video igra o ameriškem nogometu zagotovil kar najbolj intenzivno doživetje.

Več informacij in posnetkov novih iger za Xbox 360 proizvajalca Entertainment Arts je dosegljivih na spletni strani: www.info.ea.com.

O DRUŽBI ELECTRONIC ARTS

Electronic Arts (EA) s sedežem v Redwood Cityju v Kaliforniji je eno vodilnih svetovnih podjetij za pisanje interaktivnih računalniških iger. Leta 1982 ustanovljeno podjetje po vsem svetu razvija, izdaja in prodaja interaktivno zabavno programsko opremo za igralne konzole, osebne računalnike in internet. Electronic Arts trži svoje izdelke pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V letu 2005 je EA zabeležila prihodke v višini 3.1 milijarde dolarjev, 31 produktov pa je bilo prodanih v več kot milijon izvodih. Domača spletna stran EA, ki omogoča tudi dostop do internetnih iger, se nahaja na www.ea.com. Več informacij o izdelkih EA in celotna besedila sporočil za javnost si lahko ogledate na spletni strani http://info.ea.com.

Internetno igranje zahteva INTERNETNO POVEZAVO. Podrobne informacije dobite ob nakupu izdelka.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, Need for Speed in Burnout so blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke družbe Electronic Arts Inc. v Združenih državah Amerike in drugod. Battlefield 2: Modern Combat je blagovna znamka Digital Illusions CE AB. The Godfather (TM) & (C) 2005 Paramount Pictures. Vse pravice pridržane.

NFL, FIFA, NBA, Tiger Woods, PGA TOUR, znamka "John Madden" in ime John Madden so blagovne znamke oz. intelektualna lastnina svojih individualnih lastnikov in se jih uporablja z dovoljenjem. Microsoft, Xbox in Xbox 360 so bodisi zaščitene blagovne znamke ali blagovne znamke Microsoft Corporation v Združenih državah Amerike in/ali drugod. Vse ostale blagovne znamke pripadajo svojim individualnim lastnikom.

Tiffany Steckler,

+44(0)1932 450703

tsteckler@ea.com

Trudy Muller,

650-628-7323

tmuller@ea.com