O-STA

EA prevzema podjetje Mythic Entertainment

Studio je svetovno priznan zaradi svojih vrhunskih razvojnih sposobnostih, uveljavljenih franšiz in inovativnih spletnih kvalifikacijPoslovni uredniki/Uredniki za zabavne vsebine/Tehnološki uredniki

REDWOOD CITY, Kalifornija. - (BUSINESS WIRE) �- 20. junij, 2006 - Podjetje Electronic Arts, Inc. (NASDAQ:ERTS), je danes objavilo, da je sklenilo sporazum o prevzemu Mythic Entertainment(R), s sedežem v Virginiji. Ob zaključku prevzema bo Mythic Entertainment postal EA Mythic, studio v popolni lasti Electronic Arts, Inc., ki bo osredotočen na razvoj množičnih spletnih večigralskih iger vlog (Massively Multiplayer Online Role-Playing Games - MMORPGs). Mythic je svetovno priznan zaradi revolucioniranja spletnega igralskega prostora z nagrajeno igro Dark Age of Camelot(R) in trenutno razvija Warhammer(R) Online: Age of Reckoning(TM) po licenčnem sporazumu z Games Workshop.

Prevzem je predmet običajnih sklepnih pogojev, vključno z regulativnimi potrditvami. Pričakuje se, da bo prevzem zaključen v drugem četrtletju fiskalnega leta 2007 podjetja EA. Finančni pogoji transakcije niso bili razkriti.

Po zaključku prevzema bo Mark Jacobs, predsednik uprave in soustanovitelj podjetja Mythic, postal podpredsednik in generalni direktor družbe EA Mythic. Rob Denton, podpredsednik, tehnični direktor in soustanovitelj podjetja Mythic, bo prevzel vlogo podpredsednika, tehničnega direktorja podjetja EA Mythic. 175-članski razvojni oddelek podjetja Mythic bo ostal v mestu Fairfax, v zvezni državi Virginija.

"Mythic je bil vedno vodilni neodvisni razvijalec v spletnem prostoru," je povedal Mark Jacobs, predsednik uprave in soustanovitelj Mythic Entertainment. "Zavezanost EA do spletnega trga kot tudi njegova osredotočenost na ustvarjanje iger nedosegljive kakovosti, širine in obsega nam daje priložnost in sredstva, o katerih smo v preteklosti lahko le sanjali.

Pridružitev Mythica k družini EA odseva našo globoko zavezanost svetovnemu trgu spletnih iger. Mythic bo podjetju EA prinesel eno izmed najbolj talentiranih ekip MMORPG v panogi. Skupaj bomo ustvarili igre, ki bodo igralce MMO uvedle na povsem nov nivo igranja iger in navdušenja," je povedal Paul Lee, predsednik, EA Studios.

O Electronic ArtsElectronic Arts, Inc. (EA), s sedežem v Redwood City, v zvezni državi Kalifornija, je svetovno vodilno podjetje na področju programske opreme za interaktivno zabavo. Podjetje, ustanovljeno v letu 1982, razvija, objavlja in na svetovni ravni trži interaktivno programsko opremo za sisteme videoiger, osebne računalnike in internet. Electronic Arts trži svoje proizvode pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V fiskalnem letu 2006 je podjetje EA objavilo prihodke v višini 2,95 milijarde USD in je imelo 27 iger, ki so bile prodane v nakladi več kot milijon kopij. EA-jeva domača spletna stran in spletna stran za spletno igranje je www.ea.com. Več informacij o proizvodih EA in celotno besedilo objave za javnost je moč najti na internetu na spletni strani http://info.ea.com. O Mythic Entertainment

Mythic Entertainment je nedavno proslavljal 10. obletnico kot eno najbolj uspešnih neodvisnih razvijalcev in založnikov množičnih spletnih večigralskih iger vlog na svetu. S 15 spletnimi igrami, vključno z nagrajeno Dark Age of Camelot, temelji uspeh Mythica na lastni tehnologiji, inovativnem oblikovanju iger in zgledni podpori kupcem, ki ji zagotavlja več kot 170 zaposlenih. Dark Age of Camelot igrajo v skoraj vseh državah sveta in je na voljo v sedmih jezikih. Mythic razvija Warhammer Online: Age of Reckoning od pridobitve ekskluzivne svetovne licence MMORPG za osebne računalnike in konzole od Games Workshop v maju 2005.

Nekatere od izjav podanih v tej objavi, vključno s tistimi, ki so povezane s prevzemom Mythic Entertainment s strani EA, ki še poteka, in s pričakovanim vplivom prevzema na strateške in operativne načrte ter finančne rezultate EA, vsebujejo napovedne izjave, ki se lahko spremenijo. Izjave, vključno z besedami, kot so "predvidevati", "verjeti", "ocenjevati" ali "pričakovati", in izjave v prihodnjiku so napovedne izjave. Te napovedne izjave so predmet tveganj in negotovosti, ki lahko povzročijo, da dejanski dogodki ali dejanski prihodnji rezultati pomembno odstopajo od pričakovanj, postavljenih v napovednih izjavah. Nekateri od dejavnikov, ki lahko povzročijo, da rezultati pomembno odstopajo od pričakovanj, izraženih v teh napovednih izjavah, vključujejo naslednje: zahtevan prejem potrebnih regulativnih potrditev, vključno s tistimi v skladu z ustreznimi zakoni varstva konkurence; možnosti, da transakcija ne bo izvedena ali da bo zaključek transakcije časovno zakasnjen; vpliv objave prevzema na strateški odnos med EA in Mythicom, operativne rezultate in poslovanje v splošnem, vključno s sposobnostjo zadržanja ključnih zaposlenih; sposobnost EA za uspešno integracijo poslovanja in zaposlenih Mythica; splošni ekonomski pogoji in ostali dejavniki opisani v poročilih EA vloženih na SEC (vključno z letnim poročilom EA na obrazcu 10-K za leto, končano na 31. marec 2006).

Če se katerokoli od teh tveganj in negotovosti uresniči, do prevzema ne bo prišlo, ne bodo uresničene potencialne koristi prevzema, trpijo lahko operativni rezultati in finančna uspešnost EA, in dejanski rezultati se lahko pomembno razlikujejo od pričakovanj, opisanih v teh napovednih izjavah. ES ne prevzema nobene obveznosti za ažuriranje teh napovednih izjav.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG and POGO so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Electronic Arts, Inc., v Združenih državah Amerike in/ali v ostalih državah. Vse pravice pridržane.

Games Workshop, Warhammer, Warhammer Online, Age of Reckoning in vse povezane znamke, imena, dirke, oznake dirk, osebe, vozila, lokacije, enote, ilustracije in slike iz Warhammer sveta so ali (R), (TM) in/ali (C) Games Workshop Ltd 2000-2006. Uporabljano pod licenco Mythic Entertainment, Inc. Vse pravice pridržane.Mythic Entertainment, Dark Age of Camelot in njihovi logotipi so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Mythic Entertainment, Inc., v Združenih državah Amerike in/ali drugih državah.

Vse pravice pridržane.

Vse druge blagovne znamke so v lasti individualnih lastnikov.

Electronic Arts Inc.

Tammy Schachter,

650-628-7223

tschachter@ea.com

or

Tricia Gugler,

650-628-7327 (Investor Relations)

tgugler@ea.com