O-STA

Podjetji EA in Endemol napovedali ustvarjalno partnerstvo pri razvoju Virtual Me

CANNESS, Francija--(BUSINESS WIRE)--16. aprila 2007--Podjetje Electronic Arts (NASDAQ:ERTS), vodilno svetovno podjetje za izdelavo interaktivne programske opreme z zabavnimi vsebinami, in skupina Endemol group, ki je eno od vodilnih podjetij na področju televizijskih in ostalih avdiovizualnih razvedrilnih vsebin, sta danes napovedali sodelovanje pri razvoju novega digitalnega zabavnega sistema Virtual Me, ki združuje koncepte iz tradicionalnih video igric in iz razvedrilnih televizijskih oddaj. Nova spletna storitev bo pripravljena za zagon v sklopu Endemolovega hita Big Brother.

Združitev sistema naprednega ustvarjanja avatarjev podjetja EA in popularnih konceptov Endemolovih oddaj Virtual Me omogoča uporabnikom najsodobnejši način druženja in tekmovanja v spletnem digitalnem svetu. Z zmogljivim in enostavnim orodjem za ustvarjanje avatarjev oz. spletnih podob bodo lahko uporabniki ustvarili neverjetno realne spletne like z enkratno podobo in osebnostjo.

Želiš postati pop zvezda, igralska zvezda ali pa zvezda v akcijskih filmih? Virtual Me omogoča uporabnikom sodelovanje v virtualnih verzijah znanih televizijskih resničnostih oddaj, kot so Fame Academy in Operacion Triunfo, in zabavnih televizijskih oddaj, kot so Deal Or No Deal (Vzemi ali pusti) in 1 vs 100. Poleg tega omogoča tudi ustvarjanje vezi z drugimi virtualnimi liki. Spletna stran VirtualMe.com, kjer bo dostopen sistem za ustvarjanje avatarjev Virtual Me, bo zagnana v nekaj mesecih.

Umetniški direktor pri podjetju Endemol Peter Bazalgette je ob tem povedal: "Raziskave kažejo, da vse več ljudi preživi na spletu več časa kot pred televizijo. Dandanes sta oba segmenta pomembna, kar pa ima posledice za ustvarjalce vsebin. Imamo priložnost, da z Electronic Arts razvijemo ideje, ki v polni meri upoštevajo sodobne načine uživanja zabavnih vsebin."

Izvršni namestnik predsednika uprave in direktor podjetja EA International Gerhard Florin pa je ob tej priložnosti povedal: "Z Virtual Me smo prevzeli prestol pri hibridnih oblikah razvedrilnih vsebin, ki predstavljajo novo obliko igric, ki ni več omejena na igralne konzole. Endemol je odličen partner pri združevanju najboljših elementov televizijskih in računalniških zabavnih vsebin v produkt, ki je zanimiv za širše množice in ki spreminja podobo zabave."

Podjetji sta napovedali imenovanje skupne ekipe za izmenjavo znanja na številnih področjih, ki bo tako razvijala nove oblike zabavnih vsebin za različne medije, med drugim televizijo in splet.

Podjetje Electronic Arts je ustvarjalec nekaj najbolj prodajanih izdaj med video igricami na svetu, med drugim FIFA Football, Need for Speed, Harry Potter in The Sims. Endemolova paleta TV programov pa vključuje mednarodne uspešnice kot so Big Brother, Fear Factor in Deal or No Deal (Vzemi ali pusti).

Sporočilo za javnost in slike Virtual Me so dostopni na spletni strani http://info.ea.com.

O podjetju Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), ki ima sedež v Redwood Cityu v zvezni državi Kalifornija, je vodilni svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme z zabavnimi vsebinami. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, ustvarja in izdaja zabavno interaktivno programsko opremo za igralne konzole, računalnike, mobilne telefone in splet. Electronic Arts prodaja svoje izdelke pod štirimi blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) and POGO(TM). V poslovnem letu 2006 je podjetje ustvarilo 2,95 milijard ameriških dolarjev prihodkov od prodaje, imelo pa je 27 naslovov, ki so dosegli prodajo več kot milijon primerkov. Domača spletna stran podjetja Electronic Arts je www.ea.com, tam pa lahko najdete tudi spletne igre. Za več informacij o produktih Electronic Artsa in neskrajšane objave sporočil za javnost obiščite spletno stran http://info.ea.com.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, The Sims in Need for Speed so zaščitene blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v Združenih državah ter drugje po svetu. Liki, imena in ostale značilnosti iz HARRYJA POTTERJA so zaščitene blagovne znamke podjetja Warner Bros. Entertainment Inc.

O podjetju Endemol

Endemol (Euronext:EML) je vodilno svetovno podjetje na področju televizijskih in ostalih avdiovizualnih razvedrilnih vsebin. Podjetje razvija vrhunske razvedrilne formate in jih nato prodaja televizijskim postajam širom sveta. Endemol razvija oddaje upoštevajoč najvišje standarde in tako ustvarja hite, ki postanejo močne blagovne znamke. Podjetje izkorišča moč teh blagovnih znamk pri vsebinah za druge medije in komunikacijske platforme, kot so mobilni telefoni in splet.

Podjetje Endemol, ki ima sedež v Hilversumu na Nizozemskem, ima trenutno 25 podružnic in skupnih podjetij v 25 državah, med drugim v Veliki Britaniji, Združenih državah, Španiji, Italiji, Franciji, Nemčiji in na Nizozemskem, pa tudi v Latinski Ameriki, Indiji, Južnoafriški republiki in Avstraliji. Endemol je javna delniška družba podjetje, ki kotira na Eurolistu na borzi Euronext v Amsterdamu. Za več informacij o podjetju obiščite spletno stran www.endemol.com.

KONTAKT:

Electronic Arts

Tiffany Steckler,

+41 22 316 1322

tsteckler@europe.ea.com

ali

Endemol

Charlie Gardner,

+44 (0) 7977 075 643

Charlie.Gardner@endemol.com