O-STA

Računalniška igra FIFA '06 proizvajalca Electronic Arts prihaja v evropske prodajalne; nogometna uspešnica na voljo od danes naprej

CHERTSEY, Anglija - 30.9.2005-- Electronic Arts (Nasdaq: ERTS) najuspešnejši svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi, sporoča, da je odslej v sklopu blagovne znamke EA SPORTS(TM) dosegljiva računalniška igra FIFA 06. FIFA, najbolje prodajana športna igra družbe Electronic Arts na evropskem trgu, uvaja pomembne izboljšave v igranju računalniških iger in načinih igranja, zaradi česar je FIFA 06 "popolno nogometno doživetje".

FIFA 06 ponuja kombinacijo napadalnega računalniškega igranja, popolnih možnosti prilagajanja, najboljšega načina upravljanja in popolne originalnosti. Z intuitivnim igranjem lahko presunljivo natančno nadzorujete vsak gib svojega igralca. Podaje, streli na gol in taktiziranje postanejo bolj odzivni kot kdajkoli prej in vam omogoča ustavljati žogo, braniti in preigravati, kot nogometni igralci svetovnega slovesa.

Igro FIFA 06 je razvila multinacionalna ekipa nogometnih navdušencev v kanadskem studiu Entertainment Arts v Vancouvru v pokrajini British Columbia. Združljiva je s sistemi Playstation(R) 2, Microsoftovim Xbox(R), Nintendovim GameCube(TM), PC_CD, PSP(TM)(PlayStation(R) Portable) ročnim sistemom, sistemom Game Boy Advance(TM) in Nintendovim DS(TM). FIFA 06 znamke EA SPORTS(TM) bo na voljo tudi v obliki, primerni za mobilne telefone.

Dodatne informacije o izdelku so na voljo na spletni strani: www.fifa06.ea.com.

O družbi Electronic Arts:

Electronic Arts (EA) s sedežem v Redwood cityju v Kaliforniji je vodilen svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in po vsem svetu distribuira interaktivno računalniško opremo za sisteme video iger, osebne računalnike in internet. Podjetje Electronic Arts svoje izdelke trži v sklopu štirih blagovnih znamk: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V poslovnem letu 2005 je imelo podjetje 3.1 milijarde dolarjev prihodkov, 31 produktov pa je bilo prodanih v več kot milijon izvodih. Naslov spletne strani in dostop do spletnih iger podjetja Electronic Arts je: www.ea.com. Več informacij o njihovih izdelkih in celotna vsebina sporočil za javnost je dosegljivih na internetnem naslovu: http://info.ea.com.

EA, Electronic Arts, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, in POGO so blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v Združenih državah Amerike in drugod. Izdelki so uradno odobreni s strani FIFA. PSP je blagovna znamka, Playstation pa zaščitena blagovna znamka družbe Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft in Xbox sta zaščiteni blagovni znamki oz. blagovni znamki Microsoft Corporation v Združenih državah in/ali drugod. Nintendo GameCube, Game Boy Advance in Nintendo DS so Nintendove blagovne znamke.

Bettina Hintze,

+44 1932 450 665

bhintze@europe.ea.com