O-STA

EA in FIBA podpisala licenčno pogodbo za vključitev svetovnega prvenstva FIBA (FIBA World Championship) v serijo igric EA SPORTS NBA LIVE

REDWOOD CITY, Kalifornija --(BUSINESS WIRE)-- 3. avgusta 2007-- Electronic Arts (Nasdaq: ERTS), najuspešnejši svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi, in FIBA, krovno svetovna košarkarska organizacija, sta sklenila večletno licenčno pogodbo, ki bo prinesla prvo različico video igrice svetovnega košarkarskega prvenstva FIBA. Oboževalci serije igric NBA LIVE bodo svojo virtualno košarkarsko izkušnjo lahko kmalu razširili na vse ekipe sveta. NBA LIVE 08, v prodaji od oktobra letos, bo nudil osem mednarodnih ekip, vključno s svetovnimi prvaki iz leta 2006 Španijo, drugo in tretjeuvrščenima Grčijo in ZDA, kakor tudi Francijo, Nemčijo, Italijo, Argentino in Kitajsko.

Vseh osem ekip je na voljo v modulu Play Now, kakor tudi v povsem novem modulu FIBA World Championship Mode(1*), ki igralcem omogoča, da tekmujejo v turnirju osmih ekip na izpadanje. Z avtentičnih seznamov izberite ekipe in drese posameznih moštev in svetu dokažite, da ima vaša ekipa vse, kar je potrebno za zmago.

"Navdušeni smo, da lahko FIBA štejemo za tesnega partnerja," je povedal Jordan Edelstein, direktor trženja pri EA SPORTS. "Razširitev NBA LIVE serije z licenco FIBA World Championship EA SPORTS omogoča pridobitev nove ravni avtentičnosti, navdušencem širom po svetu pa nudi globljo košarkarsko izkušnjo."

"Zelo smo zadovoljni s partnerstvom z vodilnim svetovnim podjetjem na področju video igric, saj bomo košarkarskim navdušencem širom po svetu omogočili igranje svetovnega prvenstva FIA," je povedal tržni direktor FIBA Matthew Osmon.

EA SPORTS(TM) NBA LIVE 07 je bila najbolje prodajana košarkarska igrica v letu 2006(2*). NBA LIVE 08 razvija EA Canada v Vancouvru in bo v trgovinah to jesen. Igrica bo na začetku oktobra na voljo za sisteme zabave PLAYSTATION(R)3, PlayStation(R)2, PSP(R) (PlayStation(R)Portable), Microsoftov Xbox 360(TM) in Wii(TM). Verzija za osebne računalnike bo šla v prodajo konec oktobra. NBA LIVE 08 je prejela oznako 3+ s strani PEGI, ESRB pa jo je označilo z "E" (primerno za vse). Za sveže informacije o oznakah obiščite spletno stran www.esrb.org ali stran www.pegionline.eu. Več informacij je na voljo na strani www.nbalive.com. Posnetki igrice za medije so na voljo na strani http://info.ea.com.

(1*) Modul FIBA World Championship Mode je na voljo na igralnih sistemih PLAYSTATION 3, Xbox 360 in verzijah NBA LIVE 08 na PlayStation 2

(2*) Ocena temelji na celotni prodaji v letu 2006 po podatkih organizacije NPD. O družbi Electronic Arts:

Electronic Arts (EA) s sedežem v Redwood Cityju v Kaliforniji je vodilni svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in po vsem svetu distribuira interaktivno računalniško opremo za sisteme video iger, osebne računalnike in internet. Podjetje Electronic Arts svoje izdelke trži pod blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V fiskalnem letu 2007 je imelo podjetje 3,09 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, 24 izdelkov pa je bilo prodanih v več kot milijon izvodih. Naslov spletne strani in dostop do spletnih iger podjetja Electronic Arts je: www.ea.com. Več informacij o izdelkih in sporočila za javnost so dosegljiva na internetnem naslovu: http://info.ea.com.

O organizaciji FIBA

FIBA, krovno svetovno telo za košarko, je neodvisna zveza, ustanovljena s strani 213 nacionalnih košarkarskih zvez s celega sveta. Mednarodni olimpijski komite (MOK) jo priznava kot glavno pristojno organizacijsko telo v košarki. Glavni dogodki na sporedu FIBA v prihodnosti so celinska prvenstva, ki predstavljajo kvalifikacije za olimpijske igre v Pekingu leta 2008, kvalifikacijski turnirji FIBA (potekali bodo poleti leta 2008) in svetovno prvenstvo FIBA za moške in ženske, ki poteka vsaka štiri leta. Svetovno prvenstvo FIBA leta 2010 bo gostila Turčija.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG in POGO so blagovne znamke oz. registrirane blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v ZDA in/ali drugih državah. NBA in posamezni identifikacijski elementi ekip članic NBA, ki so uporabljene v tem izdelku, so intelektualna lastnina podjetja NBA Properties, Inc. ter posameznih moštev NBA in se jih ne sme uporabljati, ne v celoti ne delno, brez vnaprejšnjega pisnega soglasja NBA Properties, Inc. (C) 2007 NBA Properties, Inc. Vse pravice pridržane. "PlayStation" in "PLAYSTATION" sta registrirani tržni znamki podjetja Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox in Xbox 360 sta tržni znamki skupine Microsoft. Wii je tržna znamka podjetja Nintendo. Vse ostale tržne znamke so lastnina njihovih dotičnih lastnikov.

KONTAKT:

Electronic Arts

Jen Riley, 604-456-5081

Publicist

jriley@ea.com

ali

FIBA

Mr. Marcos Beltra, +41 (0)22 545 00 00

vodja stikov z mediji

communications@fiba.com