O-STA

Spletna verzija EA SPORTS FIFA postavila nov rekord za spletne igre v Koreji; spletno verzijo EA SPORTS FIFA ob vrhuncu igra 100.000 igralcev hkrati v prvem mesecu po izidu

SEUL, Južna Koreja/REDWOOD CITY, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 28. junij 2006 - Electronic Arts (Nasdaq: ERTS), najuspešnejši svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi, in Neowiz Corporation, eno od vodilnih korejskih podjetij za razvoj in prodajo računalniških iger, sta danes sporočila, da je spletna verzija EA SPORTS(TM) FIFA Online v prvem mesecu po izidu dosegla nov rekord po številu igralcev, ki igrajo hkrati. Podatki obeh podjetij kažejo, da je igro EA SPORTS FIFA Online ob prvem koncu tedna hkrati igralo več kot 33.000 igralcev, več kot 50.000 v 11 dnevih po izidu in več kot 100.000 v prvih 23 dneh. Popularna nogometna igra je tako premagala vse ostale spletne različice iger, vključno z dirkaškimi in fantazijskimi igrami. Številko 100.000 hkratnih igralcev je EA SPORTS FIFA Online presegla ob koncu tedna med 17. in 18. junijem, v enem dnevu pa jo je igralo preko 600.000 različnih igralcev.

Od izdaje odprte beta verzije 25. maja 2006, EA SPORTS FIFA Online korejskim igralcem spletnih iger prvič v zgodovini omogoča popolno vživljanje v nogomet. Spletna verzija igre je mešanica izjemne igralnosti, velikega števila osebnih nastavitev in avtentičnosti nogometa. Intuitivna igralnost igralcem omogoča izjemno natančen nadzor nad gibanjem članov svoje ekipe po igrišču. Odzivnost ukazov omogoča enostavno podajanje, strele, odvzemanje žoge in preigravanje, kar igralcem dovoljuje igranje v stilu največjih zvezd svetovnega nogometa. EA SPORTS FIFA Online, na voljo tako v načinu za eno tekmo in v kampanjskem načinu, vsebuje najbolj obsežen seznam svetovnih registriranih lig ter nepreseženo število resničnih klubov, stadionov in igralcev. EA SPORTS FIFA Online bo s komercializacijo začela julija 2006 z uvedbo mikrotransakcij. Dodatno se bodo lahko člani spletne igralske skupnosti EA SPORTS FIFA Online med tekmo pogovarjali ter ustvarjali in obdržali svoje ekipe, na voljo pa bodo tudi različne stopnje turnirskih lestvic ter avtomatični rezultati tekem glede na sposobnosti nogometašev v ekipi vsakega posameznega igralca."

Smo izjemno ponosni na EA SPORTS FIFA Online. Predstavlja začetek naše spletne strategije za igrice v Koreji in ti fenomenalni rezultati so nas le še ohrabrili. Že v prvem mesecu je igra doživela nesluten razmah, pridobila strastne igralce in imela zelo uspešen začetek. Izjemno sem tudi zadovoljen s sodelovanjem s tako sposobnim lokalnim partnerjem kot je Neowiz," je dejal Jon Niermann, predsednik EA Asia Publishing, azijske podružnice Electronic Arts.

Predsednik podjetja Neowiz Sung Kyun Na pa je dejal, da je "EA SPORTS FIFA Online prva spletna igra v Koreji, ki je v tako kratkem času dosegla tako osupljiv uspeh s 100.000 igralci v odprti beta verziji. Ta igra je tudi prva, ki ji je uspel prehod iz namizne različice v splet. Oba dosežka sta prva v zgodovini spletnih iger". Po besedah Sung Kyun Naja upajo, �"da rezultati v Koreji pomenijo, da bo igra v prihodnosti uspešna po celotnem svetu, saj EA SPORTS FIFA Online temelji na simulaciji športa, ki uživa mednarodno popularnost in ga je obenem enostavno razumeti".

O družbi Electronic Arts:

Electronic Arts (EA) s sedežem v Redwood Cityju v Kaliforniji je vodilen svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in po vsem svetu distribuira interaktivno računalniško opremo za sisteme video iger, osebne računalnike in internet. Podjetje Electronic Arts svoje izdelke trži pod blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V fiskalnem letu 2006 je imelo podjetje 2,95 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, 27 izdelkov pa je bilo prodanih v več kot milijon izvodih. Naslov spletne strani in dostop do spletnih iger podjetja Electronic Arts je: www.ea.com. Več informacij o izdelkih in sporočila za javnost so dosegljiva na internetnem naslovu: http://info.ea.com.

O podjetju Neowiz

Neowiz Co. Ltd, s sedežem v Seulu v Južni Koreji je eno od vodilnih podjetij za spletne igre v državi. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997 in v fiskalnem letu 2005 pričakuje prihodke v višini 100 milijonov ameriških dolarjev. Podjetje razvija in izdaja spletne igre ter je leta 2005 izdalo preko 40 naslovov spletnih iger, vključno s Special Force, najbolj priljubljeno spletno igro v Koreji. Neowiz izdelke trži na spletnem portalu www.pmang.com. Več informacij o podjetju, izdelkih ter sporočila za javnost so dosegljivi na internetnem naslovu: www.neowiz.com.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, in POGO so blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v Združenih državah Amerike in drugod. Izdelki so uradno odobreni s strani organizacije FIFA. Vse ostale blagovne znamke so last njihovih lastnikov.

Electronic Arts

Tammy Schachter,

650-628-7223

tschachter@ea.com

or

Electronic Arts Korea

Min Kal,

+82-2-3018-8815

min@ea.com

or

The Consultancy Limited

Emma Smith,

+852-3114-6336

esmith@consultancy-pr.com.hk