O-STA

Ronaldinho skupaj z ostalimi superzvezdniki na ovitkih igre FIFA 08 po celem svetu

EA SPORTS FIFA igrica bo vsebovala računalniško posnete gibe Ronaldinha, Miroslava Klosea, Sergia Ramosa, Tranquilla Barnette in Andreasa Ivanschitz, ki bodo posneti danes v Barceloni

BARCELONA, Španija--(BUSINESS WIRE)�-24. maja 2007-- Podjetje Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) je danes sporočilo, da bo dvakratni najboljši svetovni nogometni igralec leta po izboru Fife Ronaldinho glavni obraz med številnimi zvezdniškimi imeni na zavitku igrice FIFA 08, najnovejše različice svetovno znane igrice podjetja EA SPORTS(TM). Nova igrica bo jeseni na voljo za konzole Xbox 360(TM) iz Microsofta, Playstation(R)2 in PSP (R) iz Sonya ter prvič doslej tudi za Sonyev Playstation(R)3 in Nintendov Wii(TM).

Vezni igralec FC Barcelone Ronaldinho bo v središču pozornosti, saj bo nastopal kot glavni obraz ovitka FIFA 2008 po celem svetu ter reklamnih kampanj za novo igrico. Najboljši igralec na svetu po izboru Fife v letih 2004 in 2005 ter finalist v lanskem letu bo nastopil na ovitkih poleg številnih drugih znanih nogometnih imenih iz različnih ekip in držav.

Poleg Ronaldinha bodo na naslovnicah nastopali še nemški napadalec Miroslav Klose (za nemški trg), ki je osvojil naslov najboljšega strelca Svetovnega prvenstva leta 2006, veliki up Real Madrida Sergio Ramos (za španski trg), nadobudni avstrijski kapetan Andreas Ivanschitz (za avstrijski trg), Švicar Tranquillo Barnetta (za švicarski trg). Ovitki v Franciji bodo imeli skupinsko fotografijo Ronaldinha, francoskega veznega igralca Florenta Maloudaja in francoskega mladega upa Franka Riberyja. O ovitkih za Severno Ameriko in Združeno kraljestvo se bo podjetje EA Sports izreklo v naslednjem mesecu.

NOGOMETAŠ DRŽAVA KLUB

---------------------- --------------- -------------------------------

Ronaldinho Brazilija Barcelona (Španija)

---------------------- --------------- -------------------------------

Sergio Ramos Španija Real Madrid (Španija)

---------------------- --------------- -------------------------------

Miroslav Klose Nemčija Werder Bremen (Nemčija)

---------------------- --------------- -------------------------------

Andreas Ivanschitz Avstrija Panathinaikos FC (Grčija)

---------------------- --------------- -------------------------------

Tranquillo Barnetta Švica Bayer Leverkusen (Nemčija)

---------------------- --------------- -------------------------------

Florent Malouda Francija Olympique Lyonnais (Francija)

---------------------- --------------- -------------------------------

Frank Ribery Francija Olympique Marseille (Francija)

---------------------- --------------- -------------------------------

Poleg tega je EA danes naznanil, da bodo nekateri nogometaši, ki nastopajo na ovitku, udeležili posebnega računalniškega snemanja njihovega gibanja na privatnem inštitutu v Barceloni v Španiji. Snemanja gibov se danes udeležujejo Ronaldinho, Klose, Ramos, Barnetta, and Ivanschitz . Telesni gibi in individualni stil vsakega igralca se spremljajo in nato pretvorijo v digitalni format. Vsi gibi so uporabljeni pri oblikovanju igralcev in njihovih gibov v igrici FIFA 2008.

"Izredno zadovoljni smo, da lahko nekatere nogometne zvezdnike označimo za naše poslovne partnerje. Dostopnost, usmeritve in znanje, ki so ga pripravljeni dati bo zagotovilo, da bo FIFA 08 igra nove generacije, ki bo ne samo zgledala avtentično temveč bo lahko pričarala atmosfero in lepoto tekme," je povedal Joe Booth, višji producent za FIFO 2008. "Dogodki, kot so danes in dodatne investicije v razvoj nogometa nove generacije zagotavljajo revolucionarno igralno doživetje."

"Ronaldinho in ostali nosilci naslovnic za FIFA 2008 so znani po svoji bojeviti igri in širijo ljubezen za igro z okroglim usnjem," je povedal Matt Bilber, mednarodni direktor pri EA SPORTS. "Njihove izkušnje in predanost uspehu kot tudi ljubezni za nogomet lahko spodbudijo našo razvojno ekipo ter tako omogočijo, da FIFA 08 postane najbolj realistična nogometna video igrica na svetu."

O podjetju Electronic Arts

Electronic Arts (EA) s sedežem v Redwood Cityju v Kaliforniji je vodilen svetovni proizvajalec interaktivne programske opreme, namenjene zabavi. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, razvija, izdaja in po vsem svetu distribuira interaktivno računalniško opremo za video konzole, osebne računalnike in internet. Podjetje Electronic Arts svoje izdelke trži pod blagovnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V poslovnem letu 2007 je imelo podjetje 3,09 milijarde dolarjev prihodkov, 24 izdelkov pa je bilo prodanih v več kot milijon izvodih. Naslov spletne strani in dostop do spletnih iger podjetja Electronic Arts je www.ea.com. Več informacij o izdelkih in sporočila za javnost so dosegljiva na internetnem naslovu http://info.ea.com.

EA, Electronic Arts, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, in POGO so blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke podjetja Electronic Arts Inc. v Združenih državah Amerike in drugod. Uporaba izdelkov je uradno odobreni s strani FIFA. Logotip FIFE je blagovna znamka Fife in je zaščiten z avtorskimi pravicami. Vse pravice so pridržane. Uporaba imen nogometašov in njihovih podob v igrici so uradno odobrena s strani Mednarodnega združenja poklicnih nogometašev in ekip. Narejeno v Kanadi. Vsi sponzorski produkti, blagovne znamke, logotipi in imena so v lasti dotičnih fizični oseb.

KONTAKT:

Electronic Arts Inc.

Steve Frost, 604-456-5067

Odgovorni publicist

sfrost@ea.com

Tammy Schachter, 650-628-7223

Korporativno komuniciranje

tschachter@ea.com