O-STA

EA in Vodafine napovedala partnestvo o mobilnih igrah; priljubljene igre EA kmalu na volje pri Vodafone live!

CHERTSEY, Anglija & NEWBURY, Anglija - (BUSINESS WIRE) - 6. oktobra, 2005 - Elctronic Arts (EA), vodilno svetovno podjetje s področja interaktivne zabavne programske opreme, in Vodafone, največji svetovni ponudnik mobilnih storitev, sta danes napovedala pogodbo o video igrah za prenosne telefone, ki pomeni prenos glavnih iger EA na mobilne telefone strank Vodafone live! širom po Evropi, Egiptu, Južnoafriški republiki, Avstraliji in Novi Zelandiji.

Na seznamu iger za mobilne telefone, ki si jih bodo lahko naložile stranke Vodafone live! bo kopica priljubljenih iger EA, začenši z EA SPORTS(TM) FIFA 06 mobile, ki bo na voljo to jesen in jo bosta skupaj promovirala Vodafone in EA. Kmalu bodo sledile druge igre, vključno z The Sims(TM) 2 in Need for Speed(TM) Most Wanted, ki bosta prirejeni posebej za zaslone mobilnikov. Electronic Arts bo do konca leta 2006 v Evropi izdalo med 15 in 20 iger za mobilne telefone.

"Igre za mobilne telefone so že od nekdaj predstavljale jedro naših multimedijskih storitev, pri strankah pa postajajo vse bolj priljubljene," je povedal Graeme Ferguson, direktor Vodafone za razvoj globalne vsebine in dodal: "Ko je EA vstopilo v mobilno areno, je to pomenilo novo raven zrelosti za ta trg. Zato se veselimo tesnega sodelovanja, ki bo našim strankam prineslo vsebine in storitve brez primere."

"Partnerstvo z Vodafone za EA pomeni pomemben mejnik in se sklada z našo strategijo prisotnosti na področju iger za mobilne telefone," je pojasnil Frank Sagnier, podpredsednik Mobile Gaming Europe. "Veseli smo sodelovanja z Vodafone, saj bomo strankam lahko omogočili še več mobilnih užitkov," je dodal.

S pomočjo omenjenega partnerstva bo ogromen krog strank Vodafone lahko nalagal igre med gibanjem - združila se bosta obseg storitev in odjemalcev Vodafone in napredne grafične in kakovostne igre EA. Storitev bo strankam Vodafone live! na voljo v Avstraliji, Avstriji, Belgiji, na Hrvaškem, Cipru, Češkem, v Egiptu, Franciji, Nemčiji, Grčiji, na Madžarskem, Portugalskem, v Novi Zelandiji, Sloveniji, Južnoafriški republiki, na Švedskem, v Švici, Španiji in Veliki Britaniji.

Nekaj podatkov o Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) s sedežem v Redwood Cityju v Kaliforniji je vodilno svetovno podjetje s področja interaktivne zabavne programske opreme. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1982, širom po svetu razvija, objavlja in distribuira interaktivno programsko opremo za videoigralne sisteme, osebne računalnike in internet. Electronic Arts svoje izdelke trži pod štirimi različnimi znamkami: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) in POGO(TM). V letu je 2005 je beležilo prihodke v višini 3,1 milijona dolarjev in se je lahko pohvalilo z 31 igrami, ki so bile prodane v več kot milijon izvodih. Spletni naslov EA, ki nudi tudi spletne igre, je www.ea.com. Več informacij o izdelkih EA in celotna besedila obvestil z medije je moč najti na http://info.ea.com.

Electronic Arts, The Sims, Need for Speed, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG and POGO so blagovne znamke ali registrirani blagovne znamke Electronic Arts Inc. v ZDA in/ali drugih državah. Vse ostale blagovne znamke so last dotičnih lastnikov.

Nekaj podatkov o družbi Vodafone

Vodafone je z več kot 165 strankami največji največji svetovni ponudnik mobilnih storitev. Ima naložbe v 27 državah in sporazume o partnerskih omrežjih v nadaljnjih 14 državah.

Za več informacij lahko obiščete spletno stran skupine Vodafone www.vodafone.com.

(C) Vodafone Group 2005. VODAFONE, zaščitna znamka Vodafone in Vodafone live! sta blagovni znamki skupine Vodafone. Ostali omenjeni proizvodi in imena podjetij so blagovne znamke dotičnih lastnikov.

Electronic Arts Inc.

Bettina Hintze,

+44 1932 450 665

Manager Corporate Communications

email: bhintze@europe.ea.com

or

Vodafone Group Plc

Ben Padovan,

+44 1635 664444

Deputy Head of Group Media Relations

email: ben.padovan@vodafone.com