O-STA

Podjetje Security Innovation bo na konferenci RSA 2005 Europe predstavilo izziv "Hackerland". Podjetje za testiranje varnosti se je z RSA združilo z namenom prikazati pomen varnosti za spletne aplikacije

WILMINGTON, Massachusets, ZDA, (BUSINESS WIRE, 14. oktobra 2005 -

Security Innovation, eno vodilnih neodvisnih podjetij za preizkušanje varnosti aplikacij, raziskave in usposabljanje ter RSA Security bosta na konferenci RSA Europe 2005 skupaj predstavili interaktivni izziv "Hackerland". Med 17. in 19. oktobrom bo tako na Dunaju potekalo tekmovanje, ki bo sodelujočim omogočilo praktični preizkus znanj in sposobnosti na področju varnosti spletnih aplikacij. Zmagovalec tekmovanja Hackerland bo razglašen na konferenci.

Na tekmovanju bodo morali udeleženci odkriti tako znane kot manj znane varnostne pomanjkljivosti spletne strani, ki je bila narejena posebej za tekmovanje. Vsak tekmovalec bo dobil vprašallnik, ki mu bo pomagal pri odkrivanju področij, ki imajo pomanjkljivosti. Zmagovalec izziva bo tisti, ki bo prikazal največje sposobnosti pri odkrivanju in izkoriščanju napak v programski zaščiti. Cilj tekmovanja Hackerland je prikazati pomen varnosti programske opreme, saj je po ocenah podjetja Gartner kar 70 odstotkov varnostnih napak prav na nivoju aplikacij.

Kaj: Hackerland na sejmu RSA Europe, 2005 Kdaj: od 17. do 19. oktobra 2005 Kje: Hackerland stojnica 19, Austria Center, Dunaj Na spletu: http://2005.rsaconference.com/europe/general/agenda_hackerland.aspx

Tekmovanje Hackerland bo udeležencem, ne glede na njihovo računalniško znanje, omogočilo, da poiščejo varnostne luknje. Podatki o specifičnih spletnih pomanjkljivostih in testi več organizacij bodo na voljo na stojnici Hackerland, kamor se bodo lahko tekmovalci zatekli po pomoč.

"Čeprav je Hackerland simulacijski izziv, bo sodelujočim omogočil poglobljeno razumevanje tipov pomanjkljivosti, ki jih je pogosto moč najti v spletnih aplikacijah. Prav tako se bodo naučili veliko o izdelovanju varnih aplikacij in izogibanju splošnim napakam, ki pripeljejo do varnostnih pomanjkljivosti," meni Ed Adams, izvršni direktor podjetja Security Innovation.

"V našem podjetju smo ugotovili, da se je potrebno spopasti z varnostnimi luknjami na nivoju aplikacij. Tekmovanje Hackerland bo pokazalo načine izdelave spletne aplikacije, s katerimi se bo moč izogniti takim pomanjkljivostim," je dodal dr. Herbert Thompson, vodja oddelka za strategijo varnosti pri Security Innovation. "Taki tipi demonstracij so izjemno pomembni tako za udeležence kot tudi za obiskovalce konference RSA. Hackerland je namenjen prikazu izzivov, ki jih morajo razrešiti razvijalci aplikacij, udeleženci izziva pa bodo svoje tu pridobljeno znanje lahko s pridom uporabili pri internem testiranju programske opreme znotraj svojih organizacij," je še dodal.

O podjetju Security Innovation

Security Innovation, Inc. je eden vodilnih neodvisnih ponudnikov varnostnih storitev na pordočju računalniških aplikacij. Podjetja, kot so Adobe, Cisco, Fidelity, Harris Corporation, IBM, ING, HP, Microsoft, VISA, SAP, Symantec, VeriSign ter številni vladni uradi uporabljajo znanje podjetja Security Inovations pri testiranju varnosti aplikacij ter pri usposabljanju za uporabo, ocenjevanje in izdelavo manj ranljive programske opreme. Več kot 60 odstotkov zaposlenih v podjetju se ponaša z diplomami na področju računalništva, in 30 odstotkov ima v pisarni obešen doktorat. Podjetje, s sedežem v Wilmingtonu v zvezni državi Massachusets v ZDA ima pisarne tudi v Amsterdamu na Nizozemskem, Seattlu v Washingtonu v ZDA ter Melbournu na Floridi v ZDA. Za več podatkov o podjetju obiščite spletno stran www.securityinnovation.com ali pokličite na +1 978 694 1008.

Davida Dinerman ali Tom Bain,

(781) 684-0770

sisecure@schwartz-pr.com