O-STA

Podjetje ITT izdalo dopolnjeno poročilo o trajnostnem razvoju za leto 2021; nadaljuje z okoljskimi, družbenimi in vodstvenimi prioritetami

9. september 2021 13:00 UTC

WHITE PLAINS, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- 9. september 2021-- Podjetje ITT Inc. (NYSE: ITT) je izdalo Dopolnjeno poročilo o trajnostnem razvoju ITT 2021 (Sustainability ITT - 2021 Supplement), drugo dopolnitev Sustainability ITT 2019, obsežnega poročila podjetja o njegovem napredku pri uresničevanju okoljskih, družbenih in vodstvenih zavez (ESG). Dopolnjeno poročilo podrobneje predstavi napredek ITT-ja v letu 2020 v smeri vključevanja okoljskih prizadevanj in pozitivnega vpliva na družbo v vse vidike delovanja, ekipe in skupnosti. Prioritete vključujejo zdravje in varnost, raznolikost, enakost in vključenost zaposlenih ter okoljski odtis. Med ključnimi poudarki iz leta 2020 so:

  • 25-odstotno znižanje izpustov toplogrednih plinov

  • 23-odstotno znižanje odpadkov poslanih na smetišča

  • 25-odstotno znižanje incidentov na delovnem mestu

  • odprodaja vseh bližajočih se in prihodnjih obveznosti v zvezi z azbestno zapuščino

"Nadaljujemo z vključevanjem načel ESG v svoje vsakodnevno delovanje, medtem ko ohranjamo poudarek na zdravju svojih ljudi, podjetja in financ," je dejalglavni izvršni direktor in predsednik Luca Savi. "V letu, ki je bilo za vse izjemno zahtevno, je naša ekipa pokazala predanost cilju, da ITT izboljša svet za vse deležnike. Medtem ko sem zadovoljen z našim napredkom, je jasno, da nas čaka še veliko dela na poti do bolj trajnostnega ITT-ja."

Dopolnjeno poročilo o trajnostnem razvoju ITT - 2021 predstavi pobude in druge informacije v zadnjih treh letih s poudarkom na rezultatih iz leta 2020. Vključuje številčne podatke za 2020 za vse globalne lokacije ITT-ja. Na okvir poročila je vplivalo več smernic in okvirjev meritev, med drugim tudi tiste Odbora za računovodske standarde za trajnostni razvoj (SASB) in Globalnega dogovora Združenih narodov (UNGC). Če želite izvedeti več o ITT-jevih zavezah ustvarjanju bolj trajnostnega in enakopravnega okolja, prosimo, poglejte poročilo Sustainability ITT 2019.

O podjetju ITT

ITT je eden izmed raznolikih vodilnih proizvajalcev visoko inženirskih ključnih komponent in prilagojenih tehnoloških rešitev za energetski, transportni in industrijski trg. ITT gradi na svoji tradiciji inovativnosti ter skupaj s partnerji strankam nudi dolgotrajne rešitve za ključne industrije, ki podpirajo naš moderni način življenja. ITT ima sedež v White Plainsu v New Yorku, zaposlene v več kot 35 državah, svoje izdelke pa prodaja v približno 125 državah. Prihodki podjetja so leta 2020 znašali 2,5 milijarde ameriških dolarjev. Za več informacij obiščite www.itt.com.

Napovedne izjave

V tem poročilu se besede "ITT," "mi," "naš" in "nas" nanašajo na ITT Inc., korporacijo iz Indiane ter hčerinska podjetja v njeni 100-odstotni lasti, razen če je navedeno drugače oz. je iz konteksta razvidno drugače. Poleg tega poročilo vsebuje tudi "napovedne izjave" v smislu zavarovanja pred obveznostmi, kot to določa Zakon o reformi sporov v zvezi z zasebnimi vrednostnimi papirji iz leta 1995. Napovedne izjave niso zgodovinska dejstva, ampak izražajo le prepričanje glede prihodnjih dogodkov na osnovi trenutnih pričakovanj, ocen, domnev in napovedi za naše poslovanje, prihodnje finančne rezultate in industrijo, v kateri delujemo, ter drugih zakonskih, regulatorskih in gospodarskih dogodkov. Napovedne izjave vključujejo, vendar niso omejene le na sklicevanje na usmeritve, prihodnje strateške načrte in druge izjave, ki opisujejo poslovno strategijo podjetja, obete, cilje, načrte, namene oz. cilje in vse razprave o prihodnjem delovanju in finančnih rezultatih.

Napovedne izjave prepoznamo po besedah, kot so "predvidevamo", "ocenjujemo", "pričakujemo", "napovedujemo", "nameravamo", "načrtujemo", "verjamemo", "ciljamo", "prihodnji", "bi lahko", "bo", "bi", "naj bi", "potencialno", "nadaljujemo", "vodenje" in drugih podobnih izrazih. Napovedne izjave so negotove in do določene mere nepredvidljive ter vključujejo znana in neznana tveganja, negotovosti in druge pomembne dejavnike, ki bi lahko povzročili, da se dejanski rezultati bistveno razlikujejo od tistih, ki so bili izraženi, nakazani ali implicirani v takšnih napovednih izjavah.

Ko v napovednih izjavah izražamo pričakovanje ali prepričanje glede prihodnjih rezultatov ali dogodkov, temelji to pričakovanje oz. prepričanje na trenutnih načrtih in pričakovanjih naše uprave, ki so izražena v dobri veri, in za katere po našem prepričanju obstaja trdna osnova. Kljub temu pa ni zagotovil, da se bo pričakovanje ali prepričanje uresničilo ali da bodo pričakovani rezultati tudi dejansko doseženi. Več informacij o dejavnikih, ki lahko povzročijo, da bi se dejanski rezultati ali dogodki bistveno razlikovali od pričakovanih, je predstavljenih v razdelku Dejavniki tveganja našega letnega poročila na obrazcu 10-K, četrtletnih poročilih na obrazcu 10-Q in drugih dokumentih, ki jih občasno posredujemo Ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC). Napovedne izjave, ki so vključene v to poročilo veljajo samo na dan tega sporočila za javnost. Ne prevzemamo nobene odgovornosti (in se jasno odpovedujemo kakršni koli obveznosti), da bi javno posodabljali katero od teh napovednih izjav, bodisi pisno ali ustno, glede na nove informacije, prihodnje dogodke ali podobno.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210909005090/en/

Kontakti

Mark Macaluso
+1 914-641-2064
mark.macaluso@itt.com

Vir: ITT Inc.

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.