O-STA

Družba ADC prevzela Pinpoint Software in nadaljuje s širitvijo platforme za celovito upravljanje trgovske dejavnosti

Prevzem presega željo po zmanjševanju količin zavržene hrane in spodbujanju trajnosti, saj želimo pomagati trgovcem pri njihovih prizadevanjih za večjo regeneracijo

Družba Applied Data Corporation (ADC), vodilna na svetovnem trgu zaradi svoje SaaS platforme za celovito poslovanje trgovin, ki je namenjena trgovcem, je danes sporočila, da je sklenila pogodbo o prevzemu družbe Pinpoint Software, Inc., ponudnika programskih rešitev za izboljšanje učinkovitosti poslovanja in izvedbe naročil za trgovce z živili in druge trgovce, vključno s svetovno vodilno platformo za upravljanje datuma izteka veljavnosti Date Check Pro®. Prevzem predstavlja izjemno strateško dopolnitev portfelja družbe ADC, ki vključuje platformo za upravljanje svežih izdelkov FreshIQ® in platformo za organizacijo izpolnjevanja naročil ShopperKit in prinaša rešitev, ki ne le zmanjšuje količino zavržene hrane in povečuje prodajo, temveč tudi presega trajnost in trgovcem omogoča bolj regenerativen pristop.

Za večino svetovnih trgovcev je zavržena hrana glavna skrb, ki vpliva na poslovni izid. Ker zavržena hrana predstavlja največji delež odpadkov na odlagališčih in prispeva k emisijam toplogrednih plinov, je v interesu vseh, da se s tem vprašanjem spoprimemo. ADC in Pinpoint imata skupno vizijo, da trgovce opremita z orodji, potrebnimi za doseganje trajnostnih rezultatov s kombinacijo kvantifikacije, analize in ukrepanja.

"ADC se kot celovita platforma za trgovinsko poslovanje še naprej širi in izpolnjuje potrebe trgovcev na današnjem razvijajočem se trgu," je dejal Shamus Hines, izvršni direktor družbe ADC. "Pinpoint pomaga trgovcem proaktivno spremljati datume izteka veljavnosti zalog po vsej trgovini in sodelovati s kupci, da bi čim bolj zmanjšali količino zavržene hrane." Hines še dodaja: "Kot družba smo zavezani k izboljšanju vseh trgovinskih dejavnosti trgovcev s hrano. Zaradi povečanega zanimanja potrošnikov za trajnost se trgovci soočajo z izzivom, kako zmanjšati količino zavržene hrane in hkrati povečati prodajo, pri tem pa prideta v poštev tako ADC kot Pinpoint."

Družba ADC je že skoraj tri desetletja zaupanja vreden ponudnik za več kot 20.000 trgovin z živili in trgovin z nujnimi življenjskimi potrebščinami. Njena Platforma SaaS, ki vključuje maloprodajne rešitve, prilagojene trgovinam, že vključuje usklajevanje izpolnjevanja naročil, upravljanje receptov, izdelavo po naročilu, tiskanje etiket, upravljanje zalog in odpadkov, sledljivost živil, načrtovanje proizvodnje, naročanje in spremljanje temperature. Z dodatkom Pinpointove rešitve Date Check Pro bo družba ADC pripomogla k dodatnemu zmanjšanju količin izdelkov s pretečenim rokom trajanja in hkrati k izboljšanemu zadovoljstvu strank.

Andrew Hoeft, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Pinpoint, je dejal: "V družbi Pinpoint smo vedno verjeli v izboljšanje učinkovitosti in zagotavljanje čim bolj sveže nakupovalne izkušnje za stranke. ADC je začela s svežim programom in je trdno prepričana, da pomaga trgovcem zmanjšati količino odpadkov. Glede ne naš skupni poudarek na praktični implementaciji rešitev, ki so enostavne za uporabo in se jih preprosto nauči, je združevanje moči z družbo ADC idealna rešitev. Z združitvijo znanja in rešitev naših ekip bomo še naprej premikali meje tehnologije trgovskega poslovanja."

S tem prevzemom se bo v prihodnjih tednih takoj začelo delo na integraciji obeh platform, spletna stran ADC pa bo izboljšana in bo prikazovala celoten obseg združenega podjetja.

O družbi Applied Data Corporation

Družba ADC je že več kot 30 let inovatorka na področju živilske tehnologije. Naši platformi, FreshIQ® in ShopperKit trgovcem ponujata večkanalni pristop k celovitemu poslovanju trgovine. FreshIQ trgovcem omogoča učinkovito načrtovanje, pripravo, analizo in dostavo svežih živil, ki jih kupci želijo. Platforma ShopperKit omogoča izpolnjevanje naročil v trgovini, s čimer trgovci na drobno prejemajo, prednostno razvrščajo in obdelujejo spletna naročila, kar trgovcem omogoča, da svojim spletnim strankam ponudijo storitve prevzema ali dostave v trgovini. ADC-jevi izdelki se po vsem svetu uporabljajo v več kot 120 verigah trgovin z živili in nujnimi življenjskimi potrebščinami ter na več kot 20.000 lokacijah. Več informacij je na voljo na spletni strani www.applieddatacorp.com.

O družbi Pinpoint

Pinpoint Software, Inc. je matična družba, ki stoji za programom Date Check Pro. Družba Date Check Pro je bila ustanovljena leta 2011 v hitro rastoči tehnološki skupnosti in tehnološkem središču živilske industrije v Madisonu v Wisconsinu, ko je njen ustanovitelj Andrew Hoeft začel reševati problem zmanjšanja količine zalog, ki jim je potekel rok trajanja. Danes pomagamo več kot tisoč supermarketom, trgovinam na drobno in samopostrežnim trgovinam po vsem svetu odpraviti izgube zaradi izdelkov s pretečenim rokom trajanja ter zagotoviti boljše izdelke in izkušnje za kupce.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211005005211/en/

Kontakti:

Abby Sandbach
720.341.6354
abby.sandbach@applieddatacorp.com

Vir: Applied Data Corporation

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.