O-STA

Intelsat napoveduje načrtovano upokojitev glavnega izvršnega direktorja Stephena Spenglerja

MCLEAN, Virginija - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Intelsat S.A. (OTC: INTEQ), upravljavec največjega in najnaprednejšega integriranega satelitskega in prizemnega omrežja na svetu, je danes sporočil, da se je glavni izvršni direktor podjetja Stephen Spengler odločil, da se po zaključku finančnega prestrukturiranja družbe in imenovanju naslednika umakne s svoje funkcije. Do imenovanja naslednika bo Spengler kot vršilec dolžnosti še naprej opravljal funkcijo, vodil Intelsat skozi zadnje faze tega procesa in zagotovil nemoten prehod.

"Bližamo se zaključku prestrukturiranja z okrepljeno finančno močjo in smo v idealnem položaju, da začnemo z novo poslovno strategijo za naslednjo generacijo omrežne povezljivosti 5G. To je pravi trenutek, da jasno izrazim svoje načrte o upokojitvi, tako da se lahko začne iskanje novega dolgoročnega vodje," je dejal Spengler.

Predsednik upravnega odbora Dave McGlade je dejal: "Steve že več kot 18 let dela za Intelsat na različnih vodstvenih položajih, zadnjih šest let in pol pa je generalni direktor. Njegovo poglobljeno razumevanje potreb naših strank je prineslo dolgoletni poslovni uspeh. Pohvalno je bilo tudi njegovo vztrajno vodenje družbe, ko smo se lotili finančnega prestrukturiranja. Pomagal je zgraditi temelje za močno prihodnost, za kar smo mu hvaležni."

Za vodenje postopka iskanja novega izvršnega direktorja je bilo angažirano podjetje Egon Zehnder, priznano podjetje za iskanje vodstvenih kadrov.

O podjetju Intelsat

Intelsat je temeljni arhitekt satelitske tehnologije in upravlja najbolj zaupanja vredno satelitsko telekomunikacijsko omrežje na svetu. Svoje neprimerljivo strokovno znanje in izkušnje ter globalni obseg uporabljamo za povezovanje ljudi, podjetij in skupnosti, ne glede na to kako zahteven je izziv. Intelsat gradi prihodnost globalnih komunikacij s prvim hibridnim, večorbitalnim, programsko opredeljenim omrežjem 5G na svetu, zasnovanim za preprosto, brezhibno in varno pokritost točno takrat in tam, kjer jo naše stranke najbolj potrebujejo. Spremljajte naše vodilno podjetje na področju globalnih povezav na spletnem naslovu Intelsat.com.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211021005609/en/

Kontakt

Melissa Longo - melissa.longo@intelsat.com; +1 240-308-1881

Vir: Intelsat

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.