O-STA

Mary Kay v podporo projektu podjetnic za izboljšanje varnosti preskrbe z vodo v Monterreyu v partnerstvu z organizacijo The Nature Conservancy


MONTERREY, Mehika - (BUSINESS WIRE) - Družba Mary Kay Inc. s ponosom sporoča, da je prevzela sponzorstvo projekta za izboljšanje varnosti preskrbe z vodo v Monterreyju v sodelovanju z organizacijo Nature Conservancy. Projekt, ki ga vodi skupina podjetnic, se osredotoča na obnovo lokalnih drevesnih vrst v okolici mesta Monterrey, s čimer bi pomagali ohraniti ekosistemske storitve, zmanjšali tveganje in vpliv poplav v mestu ter obnovili degradirane gozdove v regiji.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte na https://www.businesswire.com/news/home/20211102006106/en/


V mestu Monterrey živi štiri milijone ljudi. Mesto se nahaja na območju, ki je naravno nagnjeno k ekstremnim hidrometeorološkim pojavom, kot so orkani in poplave, zato se pogosto sooča z resnimi težavami pri oskrbi z vodo. V bližini mesta je narodni park Cumbres de Monterrey, zaščiten naravni rezervat, kjer se nahaja približno 60% vode, ki priteče v mesto. Območje prav tako pomaga nadzorovati močno odtekanje padavinske vode, ki vpliva na ljudi, živino in mestno infrastrukturo. Za ohranjanje okoljske odpornosti je treba obnoviti rastlinski pokrov in zagotoviti pridelavo avtohtonih rastlin v drevesnicah. Čeprav je Nacionalna komisija za zaščitena naravna območja v Mehiki (CONANP) sprejela predpise, ki zahtevajo uporabo avtohtonih vrst za pogozdovanje, gozdne drevesnice v regiji nimajo zmogljivosti, da bi zadovoljile povpraševanje. Območje ponuja tudi zelo malo priložnosti, da bi kmetje razvili samozadostne gospodarske dejavnosti.

"Zelo smo veseli, da lahko računamo na to pomoč, ki nas spodbuja, da nadaljujemo z delom v korist narave in da lahko ustvarjamo sredstva, ki izboljšujejo naše lokalno gospodarstvo," je dejala Doña Angelica, vodja organizacije Mujeres Unidas Para La Conservación de Laguna de Sanchez, ene od partnerskih organizacij Nature Conservancy v Mehiki. "Zaradi te pomoči bomo lahko zmanjšali stroške pridelave rastlin, ki jih bomo uporabili pri prihodnjem pogozdovanju."

Mary Kay in organizacija Nature Conservancy podpirata skupino podjetnic v skupnosti Laguna Sanchez, ki vodijo edinstveno pobudo za boj proti tem problemom. Skupina lastnic zemljišč prideluje več avtohtonih vrst rastlin, ki se bodo uporabljene v projektih pogozdovanja v narodnem parku. Projekt ne bo naslovil le naraščajoče potrebe po teh vrstah, ampak bo tudi izboljšal preživetje njihovih družin in članov podeželske skupnosti. V njihovi gozdni drevesnici lahko letno vzgojijo približno 45 tisoč dreves, vključno z belim borom (Pinus pseudostrobus) in kamnitim borom (Pinus cembroides). Te vrste, ki so vključene v znanstveno orodje, ki ga je razvila organizacija Nature Conservancy za ekološko obnovo območja, so znane po tem, da preprečujejo erozijo, spodbujajo infiltracijo vode, so odporne na sušo in imajo sposobnost obnavljanja.

"Opolnomočenje žensk in ohranjanje zemeljskih virov sta dva izmed glavnih ciljev Mary Kaya," je dejala Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica v Mary Kay Inc. "Kot zagovornice ženskega voditeljstva smo zelo ponosne, ko vidimo, kako te lokalne voditeljice usmerjajo spremembe v naši skupnosti, igrajo ključno vlogo pri ohranjanju najdragocenejšega naravnega vira in skrbijo za trajnostno prihodnost več tisoč družin v regiji."

Podjetje Mary Kay Inc. je v sodelovanju z organizacijo Nature Conservancy pripravilo kratek film, ki predstavi zgodbo o opolnomočenju in ohranjanju narave Angelice in Mujeres Unidas Para La Conservación de Laguna de Sanchez. Film Gozd upanja, ki ga je napisala, režirala in producirala izključno ženska ekipa, je potovanje v prve vrste bitke za rešitev našega planeta pred neizbežnimi grožnjami podnebnih sprememb in uničujočega človeškega ravnanja, kjer vidimo, kaj lahko naredi skupina ženskih naravovarstvenic. Tukaj si lahko ogledate napovednik filma Gozd upanja.

O podjetju Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih lomilk steklenega stropa, je pred več kot 56 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje s tremi cilji: razviti priložnosti za nagrajevanje žensk, ponuditi neustavljive izdelke in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Družba Mary Kay se posveča vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvodnji vrhunske nege kože, barvne kozmetike, prehranskih dodatkov in dišav. Mary Kay si prizadeva za krepitev moči žensk in njihovih družin s sodelovanjem z organizacijami z vsega sveta, pri čemer se osredotoča na podporo raziskavam raka, zaščito preživelih pred nasiljem v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Prvotna vizija Mary Kay Ash še vedno sije - z vsako šminko. Več informacij o Mary Kay je na voljo na marykayglobal.com.

O organizaciji Nature Conservancy

Nature Conservancy je globalna naravovarstvena organizacija, ki si prizadeva za ohranitev zemljišč in voda, od katerih je odvisno vse življenje. Na podlagi znanstvenih spoznanj ustvarjamo inovativne rešitve na terenu za najtežje izzive našega sveta, tako da lahko narava in ljudje skupaj uspevamo. Spopadamo se s podnebnimi spremembami, ohranjamo zemljišča, vode in oceane v obsegu brez primere, trajnostno zagotavljamo hrano in vodo ter prispevamo k bolj trajnostnemu razvoju mest. Delujemo v 79 državah in ozemljih ter uporabljamo sodelovalni pristop, ki vključuje lokalne skupnosti, vlade, zasebni sektor in druge partnerje. Če želite izvedeti več, obiščite www.nature.org ali nam sledite na @nature_press on Twitter.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com na https://www.businesswire.com/news/home/20211102006106/en/

Oddelek za korporativno komuniciranje Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
(+1) 972-687-5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Foto: Podjetje Mary Kay Inc. je v sodelovanju z organizacijo Nature Conservancy posnelo kratek film, ki pripoveduje zgodbo o opolnomočenju in ohranjanju narave Angelice in Mujeres Unidas Para La Conservación de Laguna de Sanchez. (Photo: Mary Kay Inc.)

Foto: Mary Kay in organizacija Nature Conservancy podpirata skupino podjetnic v skupnosti Laguna Sanchez, ki vodijo edinstveno pobudo za boj proti tem izzivom. © TNC Mehika

Foto: Te drevesne vrste so znane po tem, da preprečujejo erozijo, spodbujajo pronicanje vode, so odporne na sušo in se lahko obnavljajo. © TNC Mehika


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.