O-STA

Podjetje Celonis širi svoje delovanje na področju procesnega rudarjenja in izvedbenega upravljanja v Indijo

29. november 2021 ob 08:53 (UTC)

Celonis predstavlja novo pobudo za izvedbeno upravljanje v Indiji, svetovnem procesnem epicentru

BANGALORE, Indija - (BUSINESS WIRE) - Celonis, vodilno podjetje na področju storitev izvedbenega upravljanja (execution management), je danes naznanilo, da bo svoje dejavnosti razširilo v Indijo. Pri Celonisu menijo, da je takšna priložnost za stranke, globalne sistemske integratorje (GSI), ponudnike zunanjega izvajanja poslovnih procesov (BPO), svetovalce in akademike enako velika kot prehod z lokalnih sistemov na sisteme v oblaku.

Celonis se je v okviru nove pobude za izvedbeno upravljanje v Indiji zavezal, da bo v indijsko predelovalno industrijo vložil več kot 100 milijonov ameriških dolarjev in pričakuje, da bodo ustvarili več kot 1.000 delovnih mest. Širitev v Indijo bo vodilnim svetovnim strokovnjakom in poznavalcem poslovnih procesov omogočila, da z ustvarjanjem dodane vrednosti na področju procesov in izvedbe sprostijo milijarde dolarjev, tako za svoje stranke kot za podjetja. Celonisova pobuda za izvedbeno upravljanje je bila predstavljena na večdnevni tiskovni konferenci ob dogodku Celonisovega partnerskega ekosistema v mestu Bangalore v Indiji.

Priložnosti za procesno rudarjenje in izvedbeno upravljanje v Indiji so ogromne. Skupina Everest Group poroča, da ima indijski trg zunanjega izvajanja poslovnih procesov (BPO) samo na področju finančnih storitev možnost rasti z 18 milijard na 250 milijard ameriških dolarjev in trenutno predstavlja skoraj polovico svetovnega trga BPO. Poleg tega podjetje za analizo trgov International Data Corporation (IDC) ocenjuje, da se bo indijski trg IT in poslovnih storitev1 do leta 2025 povečal s 7 na 20 milijard dolarjev.

"Procesno rudarjenje bi moralo biti v središču prizadevanj za digitalno preobrazbo in ima lahko ključno vlogo pri doseganju večjega obsega, agilnosti in realizacije poslovne vrednosti," je dejal Amardeep Modi, podpredsednik skupine Everest Group. "Celonisovi partnerji in stranke v Indiji bodo verjetno imeli veliko koristi od tega novega središča za asistenco, usposabljanje in spodbujanje najboljših praks v regiji. Pomagalo bi tudi, če bi izkoristili velik bazen talentov, ki ga ponuja Indija, da bi tako odgovorili na hitro naraščajoče povpraševanje po znanju s področja procesnega rudarjenja na svetovni ravni."

"Indija je nedvomno največje svetovno središče za talente, IT in delovanje za podjetja na Forbesovi lestvici Global 2000," je dejala Reetika Fleming, vodja raziskav pri družbi HFS Research. "S to naložbo Celonis prenaša svojo tehnologijo natanko tja, kjer jo potrebujejo. To bo ponudnikom storitev precej olajšalo usposabljanje podatkovno kompetentne delovne sile, za indijske študente in svetovalce pa to predstavlja zanimive priložnosti za delo s tehnologijami procesne inteligence."

Celonisova pobuda za izvedbeno upravljanje v Indiji je zasnovana na treh strateških stebrih, ki bodo celotni indijski predelovalni industriji in sčasoma tudi drugim indijskim podjetjem v vseh sektorjih omogočili takojšnjo uvedbo najsodobnejših tehnologij v njihovo osnovno poslovanje:

Izvedbeno upravljanje brez omejitev: Prvi steber pobude je uvedba programov "Celonis Execution Management Without Limits" in "Celonis for BPO". Programa, ki sta bila vzpostavljena med prvimi v tej panogi, strokovnjakom s področja BPO, GSI in svetovanja omogočata neomejen dostop do Celonisovih tehnologij za procesno rudarjenje in izvedbeno upravljanje.

Akademija Celonis: Z drugim stebrom pobude Celonis želi celotni indijski industriji procesnega svetovanja zagotoviti brezplačno usposabljanje in dostop do najboljših metod, procesov in programov za procesno rudarjenje in upravljanje izvajanja procesov. Celonis načrtuje, da bo v ta namen usposobil več kot 100.000 svetovalcev, študentov in akademikov v Indiji. Program je del globalne pobude, v okviru katere bo Celonis usposobil več kot milijon strokovnjakov za procesno rudarjenje in izvedbeno upravljanje.

Celonisov center odličnosti: Tretji steber pobude je novi Celonisov center odličnosti (CoE), ki bo vse storitve za stranke, partnerje in ponudnike storitev v Indiji združil na enem mestu. CoE tako združuje podporo za omogočanje delovanja partnerjev, strokovne storitve in vrednostno svetovanje za stranke, posebno ekipo za oblikovanje izdelkov in ekipo za podporo strankam, ki bo neprestano zagotavljala strokovno znanje in inovacije.

"Vsak pomemben val inovacij na področju poslovnih procesov, od odjemalskega strežnika in interneta do oblaka, je potoval skozi srce indijske industrije poslovnih procesov," je dejal Bastian Nominacher, izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Celonis. "Pri Celonisu smo počaščeni, da lahko pomagamo pri naslednji generacijski spremembi v okviru modernizacije procesov v Indiji, tako da bomo svoje najsodobnejše tehnologije za rudarjenje procesov in izvedbeno upravljanje uvedli v vodilna svetovna podjetja na področjih svetovanja, BPO, GCC in GSI."

Celonisov partnerski ekosistem že vključuje številna vrhunska svetovalna podjetja, ponudnike zunanjega izvajanja poslovnih procesov (BPO) in svetovalna podjetja po vsem svetu, kot so Accenture, Cognizant, Deloitte, EY, Firstsource, HCL, IBM, Infosys, KPMG, PWC, TCS, Tech Mahindra, Wipro in WNS. Vsa našteta podjetja - zase in za svoje stranke - uporabljajo sistem Celonis EMS za spodbujanje digitalne in procesne preobrazbe podjetij.

"Celonis je odstranil vse ovire na poti celotnega procesnega ekosistema v Indiji, da bi podjetja pri svojem delu lahko učinkovito uporabila podatke, ter podjetja in organizacije v vseh panogah tudi opremil s svojim sistemom za upravljanje izvajanja, ki ga naše stranke imenujejo "procesni možgani" za podjetja," je dejal Malhar Kamdar, vodja odnosov s strankami pri Celonisu in izvršni vodja za Indijo. "Celonis je popolnoma odprl svojo platformo s ciljem, da uporabnikom, podjetjem in družbi omogoči sprostitev milijard v dodani vrednosti. Navdušeni smo, da lahko izjemno moč uporabe podatkov ponudimo vsem našim strankam in partnerjem v Indiji."

"Celonis je ključni globalni partner za družbo Bosch, saj skupaj razvijamo programsko opremo in procesno analitiko na višji ravni, kar je potrebno za spodbujanje naših ambicij, da postanemo vodilno podjetje na področju umetne inteligence stvari (AIoT), ki temelji na podatkih," je dejal Jens Bockholt, namestnik regionalnega direktorja pri družbi Bosch. "Veseli nas, da Celonis z novim centrom odličnosti v Indiji nadaljuje svojo globalno širitev, in veselimo se nadaljnjega sodelovanja in izkoriščanja Celonisovih storitev za posledično nudenje boljših storitev našim strankam. Verjamemo, da to prinaša obojestransko korist, tako za Celonis kot za rastoči indijski trg."

Celonis je na svoji svetovni turneji 2021 napovedal vrsto naložb v vsakega od treh ključnih ciljev sistema Celonis Execution Management System (EMS) - podatke, inteligenco in delovanje. Naložbe so med drugim vključevale nakup tehnologije Lenses.io za pretok podatkov v realnem času, uvedbo sistema Celonis Execution Graph, ki povezuje in analizira dogodke iz različnih procesov v podjetju za prepoznavanje ovir oziroma ozkih grl, ter partnerstvo z družbo ServiceNow.

"Indijski trg in bazen talentov predstavljata edinstveno priložnost za izkoriščanje globalnega sprejemanja procesnega rudarjenja in izvedbenega upravljanja v velikem obsegu," je dejala Anitha Scaria George, podpredsednica in vodja podjetja Celonis India. "Tako kot pri vsakem novem gibanju obstajajo podjetja, ki so v ospredju in prehitevajo konkurenco, in tista, ki se znajdejo v ozadju. Celonis bo usposobil naslednjo generacijo vodij na področju izvedbenega upravljanja, ki bodo znali s pridom uporabljati podatke, inteligenco in delovanje v vsakem procesu, v vsakem podjetju in v vsaki panogi."

O podjetju Celonis

Celonis pomaga organizacijam pri optimizaciji izkoriščanja njihovih podatkov. Inovativni sistem Celonis Execution Management System (EMS), ki temelji na procesnem rudarjenju, zagotavlja celo paleto aplikacij, studio za razvijalce, ter platformo za poslovodje in za uporabnike, s katerimi podjetja lahko odpravijo milijardne neučinkovitosti, zagotovijo boljšo uporabniško izkušnjo in zmanjšajo emisije. Podjetje Celonis svoje storitve nudi tisočem strank po vsem svetu - sedež ima v Münchnu (Nemčija) in New Yorku (ZDA), ob tem pa še 16 pisarn.

© 2021 Celonis SE. Vse pravice pridržane. Celonis in Celonisov logotip "kapljica" sta registrirani blagovni znamki družbe Celonis SE v Nemčiji in drugih jurisdikcijah. Vsa druga imena izdelkov in podjetij so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov.

1https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP48371321

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211129005271/en/

Kontakt

Isabell Horvath
Podpredsednica za komunikacije
i.horvath@celonis.com

Vir: Celonis

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.