O-STA

S storitvijo REČENO STORJENO prenovili kopalnico družini v stiski: V MERKURju pred iztekom jubilejnega leta družbeno odgovorni v sodelovanju z Botrstvom

Naklo, 9. 12. 2021 - V letu praznovanja 125 letnice blagovne znamke so v MERKURju prenovili kopalnico družini v stiski. V okviru svoje, zdaj že več kot desetletne storitve REČENO STORJENO, preko katere sodelujejo z mojstri s cele Slovenije, so se v MERKURju povezali z Botrstvom in prenovili kopalnico 4 članski družini z mladoletnima otrokoma, in jo po besedah generalnega direktorja v MERKURju, mag. Blaža Pesjaka, prednovoletno presenetili in obdarili še pred zaključkom veselega decembra.

"Radi delamo dobro in v letu našega praznovanja 125 letnice smo se odločili, da tokrat pomagamo preko programa Botrstvo, saj nas je statistika družin v stiski, ki se je v času epidemije še poslabšala, neprijetno presenetila. Ta naša obdaritev je le eden izmed kamenčkov v našem mozaiku družbene odgovornosti, saj smo kot podjetje aktivni na različnih področjih trajnosti in okolja, športa, kot tudi izobraževanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih, kjer so prisotni naši trgovski centri," pojasnjuje Pesjak odločitev za prenovo in pomoč.

Na njihovo povabilo se je odzval tudi eden od mojstrov, ki z MERKURjem sodeluje v sklopu storitve REČENO STORJENO, Jani Bradule s svojim podjetjem SAN-KER d.o.o., ki je prispeval svojo storitev in s pomočjo dobaviteljev, ki so prispevali material in elemente, brezplačno prenovil kopalnico. "Za sodelovanje in podporo tovrstnemu projektu sem se odločil na podlagi lastne življenjske zgodbe, saj sem se tudi sam v preteklosti že znašel v stiski. Vem tudi, kako težko je biti brez kopalnice, zato sem si obljubil, da bom nekoč, ko bom lahko, nekomu pomagal. Vesel sem, da sem prišel do te točke, ko lahko s svojo pomočjo in pomočjo ekipe - dela se nas je lotila kar 8 članska ekipa - polepšam vsakdan eni izmed družin v stiski. Tovrstna dejanja te bogatijo in ponosen sem, da je kopalnica izredno všeč tudi tistim, ki jim je namenjena. Naj jim dobro služi."

Anita Ogulin iz humanitarnega programa Botrstvo v Sloveniji, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in letos obeležuje desetletnico delovanja, pravi, da se je že tako kritična situacija družin v stiski v Sloveniji v času epidemije še poslabšala: "V času razglašene epidemije - smo doživeli dobesedno pogrom revščine družin iz vseh koncev Slovenije. Več kot 200-odstotno povečanje prosilcev za pomoč, med katerimi je večina njih prvič v življenju drsela v revščino, nas je tako zelo angažirala, da smo praktično dan in noč v težkih zgodbah družin, v katere so ujeti otroci in mladostniki. Ni dneva v letu, da ne bi bili dejavni v podpori in pomoči, pa naj si gre za terenske obiske družin ali pogovore, svetovanja, terapije in prevzem blaga v naših prostorih ali preko video naprav. In tako zelo smo hvaležni vsem in vsakemu zase, ki nam pri oskrbi in pomoči družinam, otrokom in mladostnikom pomaga. Kajti v večini primerov gre za družine, ki so do razglasitve izrednih razmer za preprečevanje revščine živeli z lastnimi prihodki in celo pomagali najranljivejšim. Zato smo še tem bolj veseli, da smo eni takih družin, ki je poprej živela samostojno, vendar skromno, pa jo je koronski val povsem potonil v revščino, pomagali. Ob pomoči podjetja MERKUR in njihovih sodelavcev smo jim tako celo prenovili nefunkcionalno kopalnico, ki si je sami še dolgo ne bi zmogli prenoviti," je poudarila Ogulinova.

"Prav zato se nam je zdelo smiselno, da na ta način priskočimo na pomoč, združimo moči in predpraznično razveselimo družino z nekoliko drugačnim darilom," še dodaja Blaž Pesjak, generalni direktor v MERKURju, ki pove, da so s storitvijo REČENO STORJENO v zadnjih štirih letih prenovili že več kot 800 kopalnic. Od leta 2014 pa vse do danes so uspešno izvedli že več kot 4300 projektov.

___________________________________________________________________

Pri prenovi kopalnice družine v stiski so material prispevali tudi zvesti MERKURjevi parterji: Uzin Utz Slovenija, KOLPA SAN, Ideal Standard, Gorenje keramika. Strošek preostalega materiala za izvedbo projekta je pokril MERKUR. Za pomoč pri prenovi se zahvaljujemo tudi podjetju Vodoinštalacije Bear, Mensud Rošić s.p.

Kaj ponuja storitev REČENO STORJENO?

MERKUR pri prenovah doma s svojo dolgoletno storitvijo REČENO STORJENO kupcu zagotavlja celovito storitev, ki vključuje svetovanje, kakovosten material, ogled na domu, hitro izvedbo, plačilo na obroke ter jamstvo na opravljeno delo. Je zanesljiv partner, ki omogoča, da se ideja realizira tudi v praksi. Svojim kupcem nudi pomoč pri projektih, kot so prenove kopalnic, fasade, pleskanje, montaža notranjih vrat, oken, polaganje talnih oblog, klimatskih naprav in ogrevalnih sistemov, pri tlakovanju in vgradnjah čistilnih naprav. Zavedajo se, da je osebna obravnava eden izmed ključnih korakov za uspešno izveden projekt, zato ponujajo tudi možnost spletnega naročanja, kjer kupcu prepuščajo izbiro najbližjega MERKURjevega trgovskega centra in termina. Vse z namenom, da rečeno postane tudi storjeno.

Oglejte si video prenove kopalnice.

___________________________________________________________________

Več informacij: Lidija Rakuša, direktorica marketinga MERKUR trgovina d.o.o., lidija.rakusa@merkur.si, 04 258 7713/ 041 411 046