O-STA

Družba Dole Food Company, Inc. je oznanila napredovanje Sylvaina Cuperlierja na mesto podpredsednika - direktorja svetovne socialne odgovornosti gospodarskih družb

WESTLAKE VILLAGE, Kalifornija - (BUSINESS WIRE)�-2. december 2005 - Družba Dole Food Company, Inc. je oznanila napredovanje Sylvaina Cuperlierja na mesto podpredsednika - direktorja svetovne socialne odgovornosti gospodarskih družb. Na tem položaju bo g. Cupelier načeloval ekipi družbe Dole za svetovno socialno odgovornost gospodarskih družb. Pri tem bo še vedno uradoval v pariški pisarni družbe.

Pri oznanitvi imenovanja je predsednik in glavni operativni član vodstva družbe Dole izjavil: "Zaradi njegovih izkušenj pri evropskem poslovanju družbe in funkcije člana svetovalne uprave neodvisne agencije za akreditiranje Social Accountability International so Sylvainove kvalifikacije za prevzem takšne odgovornosti na svetovni ravni resnično enkratne." Oblikovanje te funkcije in Sylvainovo imenovanje še enkrat kažeta, da se družba Dole zavzema za družbeno odgovornost in da je ta zanjo pomembna. Člani ekipe družbe Dole za svetovno socialno odgovornosti gospodarskih družb bodo predstavniki iz vseh ozemelj, kjer posluje družba. Njena članica bo tudi Sue Hagen, višja podpredsednica in vodja svetovnih človeških virov in odnosov med delodajalci in delojemalci.

G. Cuperlier se je Dole Europe pridružil leta 1998 kot koordinator oddelka za tržno strategijo in komunikacijo. Leta 2000 je postal predsednik za programe odgovornosti in komunikacije za Evropo in Afriko. Diplomiral je iz prava na univerzi Universite de Cergy - Pontoise, končal pa je tudi študij MBA na šoli Ecole Superieure Des Sciences Econoimques (ESSEC). Ima tudi diplomo in specializacijo iz organizacije in socialne psihologije z Univerze v Mannheimu. Govori šest jezikov: francosko, angleško, nemško, špansko, italijansko in švedsko.

Po zakonu Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995 sporočilo za javnost vsebuje številne izjave o prihodnosti, za katere so značilna številna tveganja in negotovosti. Za izjave glede prihodnosti, ki temeljijo na trenutnih pričakovanjih vodstva, so večinoma značilni izrazi kot so "verjetno", "bodo", "pričakuje", "verjame", "namerava" in podobno. Potencialna tveganja in negotovosti, ki bi lahko povzročili, da bi se dejanski rezultati bistveno razlikovali od tistih, ki so navedeni ali nakazani, vključujejo: pojave povezane z vremenom; tržne odzive na pritisk zaradi količin; cene in zaloge izdelkov in surovin; spremembe bančnih tečajev; gospodarske krize in varnostno tveganje v državah v razvoju; mednarodne konflikte; ter kvote, tarife in druge vladne ukrepe. Nadaljnje informacije, ki bi lahko vplivale na finančne rezultate družbe Dole, so podane v njeni vlogi pri Komisiji za vrednostne papirje, vključno z njenim letnim poročilom na obrazcu 10-K.

Freya Maneki,

818-879-6812