O-STA

Podjetje Dole Food Company, Inc. je napovedalo napredovanje Benoita Gallanda na mesto predsednika Dole Europe

WESTLAKE VILLAGE, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - 14. december, 2005 �- Podjetje Dole Food Company, Inc., je danes sporočilo, da bo Benoit Galland na mestu predsednika evropske družbe Dole Europe nasledil Williama F. Feeneya, ki je pred kratkim po 24 letih pri podjetju Dole napovedal upokojitev. Galland bo neposredno odgovoren Richardu J. Dahlu, predsedniku in izvršnemu direktorju podjetja Dole.

Galland se je družbi Dole Europe pridružil leta 1991 kot vodja oddelka za razvoj podjetja. Leta 1998 je bil imenovan za generalnega direktorja takrat na novo ustanovljene izvozne podružnice Dole Europe, Dole SA Ltd. (Južna Afrika). Za predsednika francoske podružnice Dole France in direktorja za uvoz pri Dole Europe je bil imenovan leta 2002. Septembra 2004 je napredoval na mesto generalnega direktorja Dole Europe. Preden se je pridružil podjetju Dole, je Galland delal kot komercialni tehnik v Venezueli. Diplomiral je na pariški tehnični šoli Ecole Centrale de Paris, magistriral pa je na francoski poslovni univerzi INSEAD, Fontainebleau (študij MBA).

Richard Dahl, predsednik in izvršni direktor, je povedal: "Benoit je zaradi obsežnih izkušenj na mnogih področjih evropske družbe Dole Europe in drugih izkušenj v mnogih podjetjih še posebej dobro usposobljen za mesto in odgovornosti predsednika. William Feeney je iz Dole Europe ustvaril veliko podjetje in velik uspeh. Želimo mu vse najboljše ob upokojitvi in se mu zahvaljujemo za njegov prispevek. Vsi pa podpiramo Benoita, da bo pripeljal Dole Europe še višje."

Podjetje Dole Food Company, Inc., ki je imelo leta 2004 5,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, je vodilni svetovni proizvajalec in prodajalec visoko kvalitetnega svežega sadja, sveže zelenjave in sveže rezanega cvetja. Podjetje Dole prodaja tudi vedno večji program pakirane in zamrznjene hrane, in je v predelovalni industriji vodilno podjetje za izobraževanje in raziskave na področju prehrane.

Izjave v tem sporočilu so napovedne izjave, kot jih določa zakon o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995), in vključujejo tveganja in negotovosti. Napovedne izjave, ki temeljijo na trenutnih pričakovanjih uprave podjetja, so na splošno razvidne iz izrazov, kot so "lahko", "bo", "pričakuje", "verjame", "namerava", in izrazov podobnega pomena. Tveganja in negotovosti, ki bi lahko privedla do bistveno drugačnih rezultatov od teh, izraženih ali nakazanih v tem sporočilu, vključujejo vremenske pojave, tržni odziv na industrijski pritisk, zaloge in cene izdelkov in surovega materiala, spremembe obresti in menjalnega tečaja, gospodarske krize in varnostna tveganja v državah v razvoju, mednarodni konflikti ter kvote, tarife in drugi vladni ukrepi. Nadaljnje informacije o dejavnikih, ki bi lahko vplivali na finančne rezultat podjetja Dole, so vključeni v dopolnila Komisije za vrednostne papirje in menjavo (SEC), vključno z njenim letnim poročilom na obrazcu 10-K (Annual Report on Form 10-K).

Marta Maitles,

818-874-4956