O-STA

Medisca s podpisom sporazuma postaja ekskluzivni globalni distributer Padagisove linije izdelkov ORA izven ZDA in Izraela

MONTREAL - (BUSINESS WIRE) - Dne 9. decembra 2021 je podjetje Medisca s podjetjem Padagis (nekoč Rx Division of Perrigo) podpisalo ekskluzivni globalni sporazum o proizvodnji, dobavi, licenciranju in distribuciji izdelkov linije ORA, ki jo sestavljajo naslednji izdelki podjetja Padagis v končni obliki: ORA-Plus®, ORA-Sweet®, ORA-Sweet® SF, ORA-Blend® in ORA-Blend® SF. Sporazum daje podjetju Medisca ekskluzivne distribucijske pravice na vseh globalnih trgih, razen v ZDA in Izraelu, in neekskluzivne distribucijske pravice s pogodbenimi ugodnostmi v Avstraliji.

"Ta ekskluzivni sporazum krepi zavezo podjetja Medisca kot pionirja na področju personaliziranega zdravljenja v svetu," je dejala Panagiota Danopoulos, podpredsednica za globalno strategijo in inovacije v Medisci. "Partnerstvo s podjetjem Padagis je pomemben naslednji korak pri širitvi našega dosega, saj še naprej gradimo moč blagovne znamke Medisca pri postavljanja novih trendov na področju magistralnih farmacevtskih sredstev, znanstvenih laboratorijev, kozmetike in drugih zdravstvenih sektorjev."

Izdelke ORA, ki jih je pred več kot dvajsetimi leti razvil Laboratorij Paddock, ki ga je leta 2011 prevzel Perrigo, izdeluje Padagis v ameriški zvezni državi Minnesota in so sredstva za pripravo oralnih magistralnih zdravil, ki so na tržišču najdlje, njihovo uporabo pa podpira več kot 150 študij stabilnosti. Prav ta portfelj študij brez primere je ključen pri tem, zakaj mnogi vidijo izdelke ORA kot prvo izbiro sredstev za pripravo oralnih magistralnih zdravil po vsem svetu. Izven področja magistralnih zdravil, je blagovna znamka ORA prisotna tudi v trgovinah in lekarnah brez recepta, vključena pa je tudi na seznam končnih zdravil, ki jih je odobrila ameriška Agencija za hrano in zdravila (FDA).

"Doslej so linijo izdelkov ORA distribuirali različni distributerji po svetu," je dejal Colter VanStedum, izvršni podpredsednik in glavni direktor za rast v Padagisu. "Na našo odločitev, da centraliziramo distribucijo prek Medisce, so močno vplivale njihove globalne distribucijske zmogljivosti. Izdelki ORA imajo velik potencial za uporabo v pomembnem delu nege pacientov - predvsem na področju pediatrije, zato bi morale biti široko dostopni lekarnam in zdravnikom ter seveda pacientom na vseh svetovnih trgih. To partnerstvo je strateška odločitev, s katero želimo maksimizirati pozitiven vpliv na paciente po svetu."

Danopoulos je dodala: "Standard kakovosti in mednarodna mreža podjetja Medisca sta tisto, kar je omogočilo podpis takega dogovora. Gre za še en ključen mejnik pri naši zavezi rasti in vodstvu, ki prinaša pomembno in trajnostno spremembo na novih trgih."

Sporazumom podjetju Medisca med drugim omogoča, da bo v določenih državah izpolnjeval mednarodne prošnje za blagovne znamke v svojem imenu.

O podjetju MEDISCA

MEDISCA je eno od vodilnih podjetij na področju zdravstva z dobro uveljavljenim položajem na področju farmacevtskih magistralnih zdravil in napredka v znanstvenih laboratorijih, kozmetiki in drugih zdravstvenih sektorjih. MEDISCA že več kot trideset let lekarnam in drugim povezanim zdravstvenim institucijam zagotavlja vrhunske proizvode in strastno predanost ter razvija svetovno mrežo za personalizirano zdravljenje. Prek pristnih odnosov, dobrih izkušenj, ugodnih procesov in strateških globalnih partnerstev MEDISCA zagotavlja inovativne in vrhunske izdelke, najboljše storitve in prvovrstne podporne sisteme. Za več informacij o podjetju MEDISCA obiščite www.medisca.com ali nam sledite na Twitterju na @medisca.

O podjetju PADAGIS

Podjetje PADAGIS razvija, proizvaja in distribuira zelo kvalitetne in cenovno dostopne specializirane medicinske pripomočke, s čimer želi izboljšati počutje čim večjega števila pacientov in potrošnikov. Je ena vodilnih družb na področju farmacevtskih sredstev za lokalno uporabo in drugih specializiranih farmacevtskih sredstev, ki zaposluje več kot 1300 ljudi širom sveta. Obiščite PADAGIS na spletu na http://www.padagis.com.

Izvirnik sporočila si oglejte na https://www.businesswire.com/news/home/20220112005211/en/

Kontakt

Panagiota Danopoulos
SVP Global Strategy & Innovation at Medisca
www.medisca.ca
1-800-665-6334


Vir: Medisca


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.