O-STA

Celonis prevzel podjetj Process Analytics Factory (PAF) za uporabo sistema Execution Management kjerkoli

Celonis prevzel PAF v podporo Execution Management kjerkoli. (grafika: Business Wire)

Zmogljivosti PAFnow bodo prvič predstavljene na Celonis Experiences in na Celonisovi svetovni turneji 2022

NEW YORK & DARMSTADT, Nemčija--(BUSINESS WIRE)-- Celonis, vodilno podjetje na področju storitev izvedbenega upravljanja, je prevzelo podjetje Process Analytics Factory GmbH (PAF), vodilnega ponudnika vpogleda v procesno rudarjenje za Microsoft Power BI. Ta prevzem bo milijonom uporabnikov platforme Microsoft Power omogočil uporabo Celonisovega vodilnega sistema Execution Management System (EMS) za rudarjenje procesov, avtomatizacijo in sodelovanje.

To sporočilo vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si oglejte na: https://www.businesswire.com/news/home/20220329005245/en/

Prevzem družbe PAF je del Celonisove strategije, s katero želi podjetjem povsod in v vseh panogah omogočiti uporabo procesnega rudarjenja znotraj Celonisovega sistema EMS za odkrivanje in odpravljanje neučinkovitosti procesov. Celonis je zavezan k temu, da uporabnikom najboljših platform za avtomatizacijo, sodelovanje in delovne tokove omogoči vodenje podjetij z uporabo edinstvenih uvidov v procese in inteligentnih, ciljno usmerjenih ukrepov družbe Celonis.

Produkt za rudarjenje procesov PAFnow je popolnoma integriran v Microsoft Power BI in Microsoft Office 365 za analizo, vizualizacijo in optimizacijo skoraj vseh procesov. Microsoft Power BI uporablja 97 odstotkov podjetij s seznama Fortune 500 in več kot 260.000 podjetij po vsem svetu.

Celonis EMS v eni integrirani platformi v oblaku združuje podatke v realnem času, procesno inteligenco in ciljno usmerjeno ukrepanje za hitro vplivanje na prihodke, dobiček in zelene cilje poslovanja. Stranke, ki želijo pridobiti popolno jasnost o tem, kako potekajo njihovi poslovni procesi - bodisi v dobavnih verigah, skupnih storitvenih centrih ali sistemskih pokrajinah - lahko zdaj izkoristijo edinstvene in napredne zmogljivosti Celonis EMS v svojih znanih Microsoftovih okoljih.

Vodja projekta pri Mercedes-Benz Management Consulting Maximilian Gerbert je povedal: "V našem digitalnem pospeševalniku družbe Mercedes-Benz smo podatkovno usmerjen oddelek s strategijo poslovne inteligence, ki se je ustvarjala več let, toda ko smo v našo infrastrukturo BI vključili rudarjenje procesov, smo lahko videli celotno sliko in ugotovili neučinkovitost procesov v našem podjetju, česar prej nismo mogli. Ko se pojavijo težave v dobavni verigi, s pomočjo vpogledov iz procesnega rudarjenja v BI natančno določimo ozka grla in ukrepamo, da jih odpravimo - preden vplivajo na denarni tok in izkušnjo naših strank. Navdušeni smo nad novico o Celonisovem prevzemu in možnostjo, da v našem Microsoftovem okolju izkoristimo mogočne zmogljivosti Celonisovega sistema EMS."

"Lepo je videti, da Celonis in PAF združujeta moč," je dejal vodja IT v podjetju Muller - Die lila Logistik Service GmbH, Linus Linder. "Sedaj lahko koristimo podatke v realnem času, procesno inteligenco in ciljno usmerjeno ukrepanje v Celonisovem sistemu EMS v našem znanem okolju Microsoft Power BI."

Hitra uvedba sistema Celonis EMS je posledica prelomnega premika v smeri uporabe vpogleda v procese in poslovne podatke za spreminjanje načina vodenja podjetij.

Po podatkih družbe Gartner® bo trg programske opreme za hiperavtomatizacijo do leta 2025 vreden skoraj 860 milijard ameriških dolarjev1. Vendar mnoga podjetja ne povečujejo vrednosti svojih digitalnih naložb, ker nimajo vpogleda v zastarele procese, ki zavirajo njihovo poslovanje. Kot ugotavlja poročilo Forresterja, ki ga je naročil Celonis, je procesno rudarjenje leta 2022 doseglo točko preloma, saj odločevalci zahtevajo boljše izvajanje z iskanjem in odpravljanjem neučinkovitosti procesov.

"Že od naših začetkov pred 11 leti je poslanstvo podjetja Celonis vedno enako - pomagati našim strankam, da z odpravljanjem neučinkovitosti procesov dosežejo polni potencial svoje poslovne uspešnosti - in za to mora biti Celonis prisoten povsod," je dejal izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Celonis Alex Rinke. "Prevzem podjetja PAF omogoča milijonom uporabnikov platforme Microsoft Power uporabo edinstvenih podatkov in inteligentnih vpogledov podjetja Celonis za analitiko, avtomatizacijo in sodelovanje."

"Ta kombinacija združuje moč Celonisovega vodilnega položaja na trgu s temelji, ki jih je PAF ustvaril na platformi Microsoft Power. Tako lahko naši podjetji zgradita most med platformo Microsoft Power in sistemom Celonis Execution Management," je povedal izvršni direktor in ustanovitelj podjetja PAF Tobias Rother. "Navdušeni smo, da lahko pomagamo Celonis dajati v roke tako veliki in hitro rastoči skupnosti poslovnih vodij."

"V našem otvoritvenem poročilu HFS SaaS XXV 2022 smo Celonis uvrstili na prvo mesto med zasebnimi podjetji SaaS na podlagi skupne uvrstitve, ustvarjanja poslovne vrednosti, sodelovanja s partnerji in usklajenosti z OneOffice," je dejal izvršni direktor in glavni analitik družbe HFS Research Phil Fersht. "Prevzem podjetja PAF dokazuje, zakaj je Celonis uvrščen ob bok podjetjem Microsoft, Salesforce, Amazon, Adobe in Google pri oblikovanju prihodnosti domače avtomatizacije, podatkov in oblikovanja procesov. Celonis strateško prenaša svoje edinstvene podatke o procesih in inteligentne vpoglede v največje svetovne platforme za delo, avtomatizacijo in analitiko."

"Namen procesnega rudarjenja je pridobiti na dejstvih temelječe razumevanje odstopanj in neučinkovitosti poslovnih procesov, da bi lahko sistematično izboljšali procese in povečali njihovo uspešnost ter jih uskladili s splošnimi cilji podjetja. Vgradnja procesnega rudarjenja v skupne analitične platforme omogoča lažje sodelovanje ekip z uporabo znanih orodij," je povedala podpredsednica za programe pri IDC Intelligent Process Automation Market Research and Advisory Service, Maureen Fleming.

Zmogljivosti programske opreme PAFnow bodo prvič predstavljene na Celonisovi svetovni turneji 2022. Celonis Experiences bo predstavil, kako lahko stranke brez težav integrirajo Celonis EMS s poročanjem Microsoft Power BI, sodelujejo z Microsoft Teams in sprožijo tokove v Microsoft Power Automate.

O družbi Celonis

Celonis organizacijam pomaga pri optimizaciji izkoriščanja njihovih podatkov. Inovativni sistem Celonis Execution Management System (EMS), ki temelji na procesnem rudarjenju, zagotavlja celo paleto aplikacij, studio za razvijalce, ter platformo za poslovodje in za uporabnike, s katerimi podjetja lahko odpravijo milijardne neučinkovitosti, zagotovijo boljšo uporabniško izkušnjo in zmanjšajo emisije. Podjetje Celonis svoje storitve nudi tisočem strank po vsem svetu - sedež ima v Münchnu v Nemčiji in New Yorku v ZDA, ob tem pa še 20 izpostav po vsem svetu.

© 2022 Celonis SE. Vse pravice pridržane. Celonis, Execution Management System, EMS in logotip Celonis "kapljica" so blagovne znamke oziroma registrirane blagovne znamke družbe Celonis SE v Nemčiji in drugih državah. Vsa druga imena izdelkov in podjetij so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov.

1 Gartner, Analiza napovedi: Hyperautomation of Enablement Software, Worldwide, Cathy Tornbohm, Fabrizio Biscotti, Rachel Chippendale, 22. marca 2021.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220329005245/en/

Kontakti

Isabell Horvath, podpredsednica za komunikacije
press@celonis.com

Vir: Celonis

Multimediske vsebine

foto

Celonis prevzel PAF v podporo Execution Management kjerkoli. (grafika: Business Wire)

foto

Procesna inteligenca, ki jo poganja Celonis Execution Management System (EMS) neposredno v Microsoft Power BI. (grafika: Business Wire)

Logo