O-STA

Podjetje za varnost spleta 3 CertiK je od SoftBank pridobilo dodatnih 60 milijonov dolarjev poleg 88 milijonov v seriji B3

Dodatna sredstva v podporo poslanstvu CertiK za zagotovitev varnosti spleta 3 z inovativnimi produkti in storitvami

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - CertiK, vodilno podjetja na področju spleta 3 in varnosti veriženja blokov, je danes sporočilo, da sta mu SoftBank Vision Fund 2 in Tiger Global zagotovila dodatnih 60 milijonov ameriških dolarjev. Gre za prvo naložbo SoftBank v varnost spleta 3. Že v preteklem mesecu je CertiK sporočil, da je v organizaciji Insight Partners pridobil financiranje v vrednosti 88 milijonov dolarjev v sklopu serije B3 in vrednotenje v višini 2 milijard. Skupaj s temi sredstvi je bilo v zadnji devetih mesecih v CertiK vloženih že 290 milijonov dolarjev.

Poslanstvo CertiK je zagotavljanje svetovnega spleta, ki temelji na veriženju blokov, splet 3 s celovitim naborom varnostnih storitev, kjer stranke za vse svoje varnostne potrebe poskrbijo na enem mestu. Povpraševanje po najboljši varnosti veriženja blokov ostaja v letu 2022 visoko, saj je bilo v letu 2021 zaradi kibernetskega kriminala izgubljenih več kot 1,3 milijarde dolarjev sredstev v kriptovalutah. Že samo v prvem četrtletju letošnjega leta pa je panoga zaradi štirih večjih napadov na vozlišča izgubila kriptovalute v višini več kot milijardo dolarjev ter več kot 200 milijonov zaradi različnih napadov na hitre kredite.

"Uporaba spleta 3 skokovito raste, vendar zaradi skrbi, povezanih z varnostjo, še vedno ni dosegla polnega razmaha," je dejal Dennis Chang, vodilni partner pri SoftBank Investment Advisers. "Verjamemo, da CertiK združuje močno strokovno znanje na področju kibernetske varnosti, veriženja blokov in preverjanja sistemov, s čimer podjetjem zagotavlja vodilno rešitev na področju varnosti in revizije veriženja blokov. Vesli nas, da sodelujemo s profesorjem Gujem in ekipo ter tako podpremo njihovo poslanstvo varovanja spleta 3."

Naraščajoče povpraševanje po varnosti spleta 3 je spodbudilo potrebo po nadaljnjem razvoju in delovanju bolj inovativnih in podatkovno usmerjenih produktov za panogo veriženja blokov. CertiK izpolnjuje te zahteve z inovativnimi produkti, ko so Security Leaderboard, Code Auditing in Skynet, 24-urna storitev spremljanja groženj. CertiK je poleg tega pred kratkim kot odgovor na naraščajoči trend prevar z mamljivimi novimi žetoni in goljufij zagnal svojo storitev KYC in storitev odkrivanja goljufij.

"Zelo smo veseli tega nadaljevanja naših prejšnjih transakcij. Ta sredstva še bolj poudarjajo pomen varnosti spleta 3, saj nam bodo pomagala še bolje zaščititi panogo veriženja blokov in graditi zaupanje v skupnost projekta kriptovalut," je dejal Ronghui Gu, ustanovitelj in glavni izvršni direktor CertiK. "Dogodki, kot so napadi več verig, hitri krediti, prevare z mamljivimi novimi žetoni in podobno, so razkrili potrebo po celoviti varnosti spleta 3, ki smo jo s ponosom sposobni ponuditi, vključno z revizijo pametnih pogodb, 24-urno storitev spremljanja groženj in storitev KYC."

O CertiK

Poslanstvo podjetja CertiK je zagotoviti varnost svetovnega spleta, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov splet 3. Začenši z veriženjem blokov CertiK uporablja najnovejše inovacije iz akademskega sveta v podjetjih, kar omogoča varno in natančno izdelavo pomembnih aplikacij. CertiK s sedežem v New Yorku sta ustanovila profesorja računalništva Ronghui Gu in Zhong Shao. Podjetje uživa podporo vodilnih družb, kot so Insight Partners, Tiger Global, Sequoia, Coatue Management, Advent International, Goldman Sachs, Lightspeed, SoftBank Vision Fund 2, Hillhouse Capital, Binance, Coinbase Ventures itd. Za več informacij obiščite https://www.certik.com/

Izvorna različica sporočila je na voljo na businesswire.com na https://www.businesswire.com/news/home/20220422005030/en/

Kontakti

Makayela Hills, Red Lorry Yellow Lorry
makayelah@rlyl.com

Vir: CertiK