O-STA

Skype predstavil SkypeWeb, ki vsakomur omogoča, da svoj Skype status prikažejo kjerkoli na spletu; funkcija je vključena že na preko 50 spletnih straneh v 20 državah

LUXEMBOURG--(BUSINESS WIRE)--9. februar 2006--Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype(TM) je danes predstavilo SkypeWeb, novo orodje za označevanje spletne prisotnosti, ki je integrirano že na več kot 50 spletnih straneh v 20 državah po vsem svetu. SkypeWeb posameznikom omogoča, da vidijo spletni status uporabnikov Skypa in jih pokličejo ali z njimi klepetajo s katerekoli spletne strani, pri čemer jih lahko pokličejo s preprostim klikom miške.

"S samo nekaj preprostimi koraki smo SkypeWeb integrirali v našo platrofmo AppExchange," je dejal Adam Gross, član uprave za platformo AppExchange pri salesforce.com. "Poleg brezplačnih glasovnih storitev komponenta SkypeWeb našim naročnikom omogoča, da vedo, kdaj so njihovi kontakti in sodelavci na spletu, in to neposredno znotraj programskega okolja Salesforce."

SkypeWeb je mogoče preprosto vključiti na katerokoli spletno stran. Administratorji spletnih strani lahko obiskovalcem spletne strani preprosto omogočijo brezplačne pogovore na internetu.

Podjetja, ki SkypeWeb vključujejo na svoje spletne strani že čutijo prednosti preprostega komuniciranja in interakcije.

-- Bebo, največja spletna stran za druženje v Veliki Britaniji in na Irskem, in ena izmed najhitreje rastočih tovrstnih spletnih strani v ZDA, ki ima več kot 22 milijonov uporabnikov, je s SkypeWebom vsem uporabnikom omogočila hitro izmenjavo sporočil (IM) ter glasovno in video telefonijo.

-- DBA.DK (Den Bla Avis), največji spletni oglasnik na Danskem, SkypeWeb uporablja, da prikaže Skype status uporabnikov, ki so objavili oglas.

-- Lunarstorm, švedsko-britanska družabna spletna stran, ki ima na mesec 1.6 milijona ogledov, integrira SkypeWeb, tako da lahko uporabniki v profilih prikažejo njihovo uporabniško ime na Skypu in status.

-- Onet.pl, vodilni spletni portal na Poljskem z več kot 200 storitvami in največjim obsegom informacij na poljskem internetu, ki ga vsaj enkrat na mesec obišče 75% uporabnikov interneta v državi, s SkypeWebom več kot milijonu blogerjev in administratorjev spletnih strani omogoča, da prikažejo svoj status.

-- Salesforce.com, največje in najbolj tehnološko napredno podjetje na področju odnosov s strankami (CRM), je SkypeWeb ponudilo na APpExchange, tako da ga lahko uporabniki uporabljajo neposredno v programskem okolju Salesforce.

-- Six Apart blogerjem omogoča, da prikažejo svoj Skype status kjerkoli na spletu.

-- TOM.com uporablja SkypeWeb pri ponudbi strankam. Predstavniki za odnose s strankami lahko tako prikažejo svoj Skype status.

-- vBulletin (vbulletin.com), je že integriral SkypeWeb za takojšen prikaz Skype statusa za najbolj razširjeno programsko opremo za forume na internetu.Več kot 50 spletnih strani, med njimi Hutchinson Global Communications, Jubii.dk, nuvvo.com in Pacific Internet, je SkypeWeb integriralo, zato da lahko uporabniki drugim sporočajo, kdaj so na voljo, tako da lahko vsi preprosto stopijo v stik z njimi.

-- Priključijo se lahko v uporabo menija Orodja na Skypu

-- Svoj gumb za prisotnost ustvarijo s kopiranjem nekaj vrstic HTML kode in skripta iz skype.com/share/buttons/

O Skypu

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Skype uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah. Skype svoj prihodek ustvarja preko svojih dodatnih storitev, kot so klicanje in prejemanje klicev iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter preko glasovne pošte in posredovanja klicev. Skype tudi širi svoje povezave s ponudniki strojne in programske opreme. Skype spada pod okrilje podjetja eBay (NASDAQ: EBAY). Za več podatkov si poglejte spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni moč uporabljati za klice v sili.

Sparkpr za Skype

Erica Jostedt,

415-321-1882

erica@sparkpr.com

Skype: ejsf22

ali

Skype

Kat James,

+44-1273-728331

kat.james@skype.net

Skype: katjames