O-STA

Predstavitev prvih WiFi telefonov za Skype; Sedaj je mobilna internetna telefonija s Skypeom na voljo tudi brez računalnika z WiFi telefoni izdelovalcev Belkin, Edge-Core, NETGEAR in SMC

LUKSEMBURG - (BUSINESS WIRE) - 20. julij, 2006 - Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype je danes sporočilo, da je s proizvajalci strojne opreme sklenilo dogovore o dobavi prvi mobilnih telefonov za programsko opremo Skype(TM), s čimer se uresničuje napoved o mobilni internetni telefoniji. Skype bo uporabnikom omogočil internetne klice brez računalnika in jih tako osvobodil računalnikov ter jih prihranil denar.

"Ljudem hočemo dati svobodo, da se med pogovarjanjem svobodno premikajo in imajo dostop do Skypea kjerkoli so - pred računalnikom ali ko hodijo po pisarni ali doma," je dejal Stefan Oberg, generalni direktor za strojno opremo pri Skypeu. "Uporabniki lahko sedaj opravljajo brezžične internetne pogovore in velike prihranke ter kvaliteto zvoka uživajo tudi brez računalnika."

WiFi telefoni so idealni za WiFi vstopne točke v večini domov, pisarn in študentskih naselij. S prednaloženim intuitivnim Skypeovim vmesnikom so Skypeovi WiFi telefoni preprosti za uporabo in omogočajo internetno telefonijo brez povezave z računalnikom. S temi WiFi telefoni lahko uporabniki zastonj opravljajo Skype klice preko odprtih vstopnih točk kjerkoli po svetu oz. plačujejo izjemno nizke tarife za klice na fiksne ali mobilne številke.

Programska oprema Skype omogoča internetno telefonijo na štirih WiFi telefonih, ki so bili predstavljeni danes:

-- Belkin WiFi telefon za Skype (F1PP000GN-SK);

-- Edge-Core WiFi telefon za Skype (WM4201);

-- NETGEAR WiFi telefon za Skype (SPH101); in,

-- SMC WiFi telefon za Skype (WSKP100).

Uporabniški vmesnik in funkcije novih WiFi telefonov so podobne, kot pri uporabi Skypea na računalniku. Uporabniki Skypea imajo sedaj možnost, da imajo vedno dostop do svojih kontaktov in vidijo, kdo je na voljo za pogovor.

Aparati, ki so preprosti za uporabo, imajo vgrajeno vso potrebno programsko opremo za povezavo z osebnimi, poslovnimi in javnimi vstopnimi WiFi točkami, ki ne zahtevajo identifikacije uporabnika. Izjemno preprosto jih je uporabljati in sinhronizirati z uporabniškim računom Skype in kontakti. Aparati podpirajo najpogostejše WiFi protokole za kodiranje, med drugim WEP, WPA in WPA2 s podporo za PSK.

Skype WiFi telefoni, ki izjemno zmogljive funkcije Skypea dopolnjujejo z mobilnostjo, bodo na voljo v tretjem četrtletju letošnjega leta v spletni trgovini, ki jo najdete na skype.com/store.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme.

Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili. Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecasts, povezani logotipi in simbol "S" so zaščitene blagovne znamke Skype Limited.

Sparkpr for Skype

Erica Jostedt,

415-321-1882

erica@sparkpr.com