O-STA

Podjetji Skype in Dell sta se povezali in dodatno olajšali klicanje prek interneta; nove Dellove mobilne sisteme XPS je moč opremiti s Skypeom; omogočena brezplačna internetna glasovna in video komunikacija s preostalimi uporabniki Skypea

LUKSEMBURG--(BUSINESS WIRE)--31. maj 2006-- Podjetji Skype in Dell sta se povezali in s tem dodatno olajšali ohranjanje stikov. Skype, globalno podjetje za internetno komunikacijo, je danes sporočilo, da se je s podjetjem Dell, največjim proizvajalcem osebnih računalnikov na svetu, dogovorilo o opremljanju novih mobilnih sistemov Dell(TM) XPS(TM) - gre za sistema XPS M1210 in XPS M2010 - s programsko opremo Skype(TM).

Sporazum bo Dellu omogočil, da svojim uporabnikom priskrbi enostaven dostop do Skypeove programske opreme za internetne glasovne in video storitve. Dell bo lahko vnaprej naložil Skype na svoj XPS 2010, edinstven mobilni sistem za zabavo z 21,1-palčnim monitorjem z visoko ločljivostjo in spletno kamero. Sistem XPS 1210 je možno opremiti z opremo Skype v okviru opcionalnega avdio-video komunikacijskega paketa, v katerega so vključeni tudi vrtljiva spletna kamera, slušalke s kvalitetno zvočno izolacijo in možnost za širokopasovne mobilne operacije.

"Dell je kot vodilni dobavitelj prenosnih računalnikov predan zagotavljanju vrhunske tehnologije, ki nudi glasovno in video povezanost praktično kjerkoli," je povedal Brett Faulk, Dellov direktor trženja prenosnih računalnikov za celoten svetovni trg. "S pomočjo Skypea, sistema, ki postavlja trende v internetni komunikaciji, bomo svojim uporabnikom zagotovili najboljše obstoječe možnosti za doseganje in ohranjanje stikov s prijatelji in družino po svetu."

"Dellovi uporabniki bodo lahko uživali v prednostih Skypea, ki bo optimiran za njihovo računalniško okolje. Dalo jim bo možnost, da na preprost način uporabijo internet za pogovore s prijatelji in družino - od doma, iz službene pisarne ali s poti," je povedal Don Alber, direktor poslovnega razvoja pri Skype North America. "Dell je nov distribucijski kanal za Skype. Novi izdelki Della bodo dopolnjevali razpon strojne opreme, namenjene uporabnikom Skypea.

Uporabniki Skypea lahko med seboj komunicirajo poljubno dolgo, ne oziraje se na stroške ali razdaljo klicev. Dell XPS M1210 in M2010 sta že z današnjim dnem na voljo po vsem svetu.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme. Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

KONTAKT:

Sparkpr za Skype

Erica Jostedt,

+1 415-321-1882

erica@sparkpr.com