O-STA

Skype in Bebo združila moči pri hitri izmenjavi sporočil (IM) ter glasovni in video telefoniji za študente po vsem svetu

SAN JOSE, Kalifornija & SAN FRANCISCO, (BUSINESS WIRE), 9. februar 2006

Bebo integriral storitev SkypeWeb za odkrivanje spletne prisotnosti, internetni klepet in video telefonijo

Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype(TM) in Bebo, spletna stran nove generacije za druženje, namenjena dijakom srednjih šol in študentom, sta sporočila, da sta podpisala sporazum o integriranju storitve Skypeweb v spletno stran Beba. Brezplačna storitev za internetno telefonijo bo odslej nosila imeni obeh podjetij. Spletna storitev Bebo-Skype bo uporabnikom Beba nudila različne storitve, kot so hitra izmenjava sporočil (IM), glasovna in video telefonija ter odkrivanje spletne prisotnosti, ki jim omogoča, da vidijo spletni status drugih uporabnikov Beba.

"Kot največja spletna stran za druženje v Veliki Britaniji in na Irskem, in ena največjih v ZDA, Avstraliji in na Novi Zelandiji, imamo edinstveno priložnost, da dijakom srednjih šol in študentom po vsem svetu omogočimo enostavno povezavo, tako da lahko izvejo več drug o drugem in ohranjajo stike - in vse to ob najmanjših stroških," je povedal Jim Scheinman, podpredsednik oddelka za razvoj in prodajo pri podjetju Bebo. "Hitra izmenjava sporočil ter glasovna in video telefonija so najbolj iskane storitve med uporabniki Beba, zato menimo, da nam nova ponudba popolnoma ustreza. Bebo in Skype si delita vizijo o preprostih, visoko kvalitetnih storitvah, ki bo ljudem omogočala, da ohranjajo stike in se tudi izražajo prek spleta."

Bebo, spletna stran za druženje z več kot 22 milijoni uporabnikov po vsem svetu, študentom omogoča, da ohranjajo stike s prijatelji in družinami, najdejo stare prijatelje in spoznavajo nove ljudi. Poleg spletne storitve Bebo-Skype lahko člani uporabljajo tudi vrsto zabavnih in koristnih spletnih aplikacij, s pomočjo katerih si lažje zapomnijo rojstne dneve, pošiljajo fotografije in video posnetke, bloge, Bebo spletno pošto, odkrivajo novo glasbo in druge zanimivosti, ali pa se le družijo.

SkypeWeb posameznikom omogoča, da vidijo spletni status uporabnikov Skypea in jih pokličejo ali z njimi klepetajo s katerekoli spletne strani, pri čemer jih lahko pokličejo s preprostim klikom miške. Že več kot 50 spletnih strani je integriralo SkypeWeb, prek katerega lahko uporabniki druge naročnike obvestijo, kdaj imajo čas, in jih preprosto pokličejo po Skypeu.

Skype je na voljo v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah, uporaba Skypea pa je postala globalni fenomen. Najnovejša različica programske opreme je Skype še bolj poenostavila, tako da lahko uporabniki na še bolj enostaven način vidijo in govorijo z družinami, prijatelji in sodelavci.

"Skypeov cilj je pomagati ljudem, da gradijo in ohranjajo prijateljstva prek spleta," je povedal Saul Klein, podpredsednik oddelka za globalno trženje podjetja Skype. "SkypeWeb je nadgradnja razvoj te filozofije. Sodelovanje z vodilnimi podjetji v tej industriji, kot je Bebo, nam omogoča, da še razširjamo našo vizijo, veselimo pa se dolgoletnega in produktivnega sodelovanja."

O Bebu Bebo je spletna stran naslednje generacije za druženje, ki dijakom srednjih šol in študentom omogoča, da ohranjajo stike s prijatelji, najdejo stare prijatelje in spoznavajo nove ljudi. Po le sedmih mesecih, uradno je namreč začela delovati julija 2005, ima spletna stran že več kot 22 milijonov registriranih članov s 700 milijoni obiskov na mesec. Zasebno podjetje vodi izkušena ekipa s sedežem v San Franciscu v Kaliforniji. Izvršni direktor in ustanovitelj je na internet uvedel eno prvih spletnih strani za druženje Ringo.com, ki jo je kasneje prodal podjetju Tickle (zdaj del podjetja Monster), Bebu pa se je pred kratkim pridružil nekdanji vodja razvojnega oddelka podjetja Friendster. Ekipa podjetja Bebo.com poleg tega vodi tudi marketinško stran BirthdayAlarm.com, ki ima 40 milijonov članov. Za več informacij obiščite spletno stran www.bebo.com ali pišite na naslov press@bebo.com.

O Skypu

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Skype uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah. Skype ustvarja prihodek prek dodatnih storitev, kot so klicanje in prejemanje klicev iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter preko glasovne pošte in posredovanja klicev. Skype tudi širi povezave s ponudniki strojne in programske opreme. Skype je pod okriljem podjetja eBay (NASDAQ: EBAY). Za več podatkov obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni moč uporabljati za klice v sili.

Sparkpr za Skype

Syreeta Mussante,

415-321-1865

syreeta@sparkpr.com

Skype: syreetam

ali

Bebo

Jim Scheinman,

415-581-0700

press@bebo.com

Skype: jscheinman