O-STA

Skype uvaja storitev videoklica za uporabnike Macintosha;

Navzkrižna podpora platformam omogoča uporabnikom operacijskih sistemov Mac in Windows, da vidijo drug drugega z brezplačnimi videoklici

LUXEMBOURG -(BUSINESS WIRE)�- 13. september 2006 -- Skype, globalno internetno komunikacijsko podjetje, je izdalo beta verzijo svoje popularne programske opreme za komunikacijo, Skype for Mac 2.0, ki kateremu koli Mac uporabniku z internetno povezavo omogoča, da vzpostavi brezplačen videoklic do kogar koli drugega na Skype(TM), neodvisno od tega, ali uporabljajo Windows ali Mac platformo. Skypova nova navzkrižna podpora platformam omogoča njegovi široki mednarodni skupnosti več kot 113 milijonov uporabnikov, da vzpostavljajo brezplačne videoklice z ljudmi s celotne zemeljske oble z uporabo Windows in Macintosh računalnikov.

Mac uporabniki lahko zdaj uživajo v ena-na-ena videoklicih, ki jih lahko spremljajo v Skype oknu ali na celotnem zaslonu računalnika. Skype video for Mac vključuje tudi majhno okno za uporabnike, na katerem lahko opazujejo, kako jih oseba, ki jo kličejo, lahko vidi. Z brezšivno povezavo med operacijskima sistemoma Windows in Mac Skype za Mac z videom ponuja uporabnikom brezplačne in visokokakovostne videoklice neodvisno od platforme. To pomeni, da se lahko Mac uporabniki prvič do sedaj povežejo in vidijo prijatelje, družino in kolege z uporabo Windows operacijskega sistema, ne da bi morali prenesti kakršno koli dodatno programsko opremo.

"Cilj Skypa je racionalizirati internetno klicanje in ga narediti enostavnega za vsakogar, s ponudbo inovativnih lastnosti in intuitivno obliko," je povedal Stefan Oberg, direktor upravljanja produktov za Skype. "Našo skupnost sestavljajo tako Mac kot Windows uporabniki. Ne moremo biti bolj navdušeni nad tem, da pripeljemo skupaj ti dve skupini, dobesedno z obrazom proti obrazu (face to face)".

S Skype for Mac 2.0 lahko uporabniki uživajo v popolnoma brezplačnih klicih do ostalih Skypovih uporabnikov, neodvisno od tega, kje se nahajajo. Stroški klicev na tradicionalne in mobilne telefone so izredno nizki.

S Skype for Mac lahko študenti ostanejo povezani z njihovimi starši, ko so v šoli ali ko študirajo v tujini; stari starši lahko vidijo rasti svoje vnuke pred svojimi očmi z uporabo enostavnih videoklicev, medtem ko lahko poslovni potniki ostajajo v stikih s kolegi in prihranijo pri klicih domov, ko so na poti.

Da bi lahko vzpostavili videoklice s Skype for Mac OS X 2.0, morate imeti Macintosh računalnik z Mac OS X v10.3.9 Panther ali novejšim, G4, G5, ali Intel procesorjem, ki teče na minimalni frekvenci 800 MHz, s 512 MB RAM, 40 MB prostega prostora na disku in internet povezavo. Ob izdaji Skype for Mac OS X 2.0 je Skype danes objavil izdajo Skype for Mac OS X 1.5 Gold.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in videoklicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij, glasovne pošte, posredovanja klicev in personalizacije vključno z različnimi toni zvonjenja in podobicami. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme. Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecasts, povezani logotipi in simbol "S" so zaščitene blagovne znamke Skype Limited.

Sparkpr for Skype

Benson Kelsey,

415-321-1880

benson@sparkpr.com