O-STA

Prihajajo prvi brezžični telefoni za Skype, ki ne potrebujejo podpore računalnika; Philips in NETGEAR(R) na trg pošiljata prve od računalnikov neodvisne brezžične internetne/običajne telefone za Skype skupnost

BERLIN--(BUSINESS WIRE)-- 31. avgusta 2006-- Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype je danes napovedalo širitev svoje tehnologije na brezžične telefone, ki ne potrebujejo podpore računalnikov. Telefoni nove generacije, za katere bodo poskrbeli dobro znani Skypeovi partnerji za področje strojne opreme, uporabnikom tehnologije Skype(TM) brez podpore računalnika omogočajo možnost odhodnih in dohodnih Skype klicev preko interneta, kakor tudi klice preko običajnih linij, pri tem pa nudijo tudi praktičnost brezžičnega telefoniranja. V prvo serijo izdelkov iz tega razreda, ki se bo znašla na prodajnih policah, spadata brezžična telefona Philips VOIP841 in NETGEAR za Skype.

"Naših uporabnikov se še dodatno približujemo, s tem ko jim ponujamo možnost Skype komunikacije brez vezanosti na računalnik," je povedal Stefan Oberg, generalni direktor za strojno opremo pri Skypeu. "Skype je že predstavil WiFi telefone in Skype za PocketPC wireless. Zdaj se je Skype lotil naslednjega koraka in s sodelovanjem z Philipsom in NETGEARom pripravil prvi brezžični telefon neodvisen od osebnega računalnika. Brezžični telefoni za Skype, ki so luč sveta ugledali danes, uporabnikom Skypea nudijo možnost fleksibilnosti in uživanja v Skypeu in Skype klicih ter poceni telefoniji na stacionarne in mobilne telefone od koderkoli v hiši in brez prižganega računalnika."

Brezžični telefoni nudijo večjo mobilnost po domu ali pisarni in uporabnikom dajejo svobodo in možnost, da niso privezani na računalnike. Nadalje lahko uporabniki z več brezžičnimi telefoni sočasno kombinirajo več klicev - enega na Skypeu in drugega na običajni liniji. Tako na Philipsovih kot NETGEARovih brezžičnih telefonih je Skype aktiviran brez podpore računalnika, kar lahko nudi nadomestilo za običajne brezžične telefone, saj je možno vršiti in sprejemati običajne telefonske klice preko fiksne linije. Skype sam po sebi ni nadomestilo za običajni telefon in ga ni možno uporabljati za klice v sili. Že obstoječi uporabniki lahko svoje Skype kontakte brez težav prenesejo na brezžične telefone. Uporabniki imajo tudi možnost, da nove Skype kontakte iščejo neposredno s telefonom in jih dodajajo na skupen seznam, na katerem so tako Skype kontakti kot običajne telefonske številke.

"Philips je gonilna inovacijska sila, to pa mu uspeva z razvojem enostavno uporabnih izdelkov, ki podpirajo integracijo novih tehnologij v življenjske sloge potrošnikov, pri čemer Philips hkrati nenehno krepi element zabave, tako doma kot na poti," je povedal Lucas Covers, podpredsednik in glavni direktor za marketing pri Philips Consumer Electronics. "Ponosni smo na to, da lahko ponudimo celo paleto DECT internet telefonov in naprav, ki omogočajo kristalno jasne klice vsem vrstam uporabnikov tehnologije Skype. Telefon VOIP841 je popoln telefon, ki nudi možnosti, ki bodo tem uporabnikom omogočile ohranitev osebnih nastavitev za internetno komunikacijo, brez da bi ogrozili prvovrstne inovacije Philipsa in Skypea".

"Zadovoljni smo, da nadaljujemo sodelovanje z Skypeom in milijoni navdušenih uporabnikom Skypea zagotavljamo visokokakovostne in inovativne izdelke," je povedal Vivek Pathela, podpredsednik za trženje izdelkov pri NETGEAR. "Tako kot že naš Skype WiFi telefon (že na voljo), bo brezžični telefon za Skype ljudem olajšal stike z prijatelji, družino in kolegi širom po svetu."

Brezžična Skype telefona Philips in NETGEAR bosta imeli certifikat Skype Certified(TM). Namen Skype certifikata je zagotoviti uporabnikom, da je uporaba izdelkov enostavna in kompatibilna s programsko opremo Skype. Strojna oprema s certifikatom Skype je podvržena strogim testiranjem, ki trajajo več kot mesec in zagotavljajo, da izdelki izpolnjujejo Skypeove visoke zahteve na področju uporabnosti in tehnične kakovosti.

Skypeove plačljive funkcije, vključno s SkypeOut(TM) funkcijo poceni mednarodnih klicev na fiksne in mobilne linije, funkcijo SkypeIn(TM) za prejemanje fiksnih in mobilnih linij na program Skype in funkcijo Skype Voicemail (glasovno pošto), bodo vse zlahka dostopne s pomočjo telefona.

Brezžične telefone za Skype spremlja daljinska DECT bazna postaja, ki je vključena tako v širokopasovno povezavo kot v običajno telefonsko linijo. Sistem s pomočjo preprostega uporabniškega vmesnika na telefonu pokriva tako Skype klice kot običajne telefonske klice. Tako Philipsovi kot NETGEARovi brezžični telefoni se ponašajo z barvnim grafičnim zaslonom, možnostmi hitrih klicev, integriranim seznamom kontaktov in funkcijo "speakerphone" z odlično kvaliteto zvoka.

Skype vabi k udeležbi na nizu mednarodnih okroglih miz za novinarje v okviru razstave IFA in soorganizaciji Philipsa, ki bodo potekale 1. septembra 2006 v dvorani 22. Predstavniki Skypea in Philipsa bodo predstavili brezžični telefon Philips VOIP841 in razpravljali o prihodnosti internetne komunikacije.

Skype telefon Philips VoIP841 s certifikatom Skype bo na voljo pred božičnimi prazniki 2006.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme.

Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecasts, povezani logotipi in simbol "S" so zaščitene blagovne znamke Skype Limited.

NETGEAR(R) in logotip NETGEAR sta blagovni znamki oziroma registrirani blagovni znamki podjetja NETGEAR, Inc. v ZDA in/ali drugih državah. Pridržujemo si pravico do sprememb brez opozorila. Vse pravice pridržane.

Sparkpr for Skype

Alicia diVittorio,

415-321-1875

Alicia@sparkpr.com

Skype: aliciadivo