O-STA

Zravstveni center Univerze v Nebraski in družba ANANDA Scientific oznanila odobritev urada FDA za klinično preskušanje, ki raziskuje zdravljenje posttravmatske stresne motnje (PTSM)

OMAHA, Nebraska in GREENWOOD VILLAGE, Kolorado - (BUSINESS WIRE) - Zdravstveni center Univerze v Nebraski (UNMC) in družba ANANDA Scientific Inc. napovedujeta sodelovanje pri novem kliničnem preskušanju, osredotočenem na zdravljenje odraslih s posttravmatsko stresno motnjo (PTSM).

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Izvirnik si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220517005065/en/

Raziskavo vodi glavni raziskovalec Mathew Rizzo, doktor medicine, profesor Fundacije Reynolds, predstojnik oddelka za nevrološke vede univerze UNMC ter glavni nevrolog v zdravstvenem centru Nebraska Medicine.

Študija bo ocenila učinkovitost zdravila Nantheia™ ATL5, raziskovalnega zdravila, ki uporablja kanabidiol prek dostavne tehnologije družbe ANANDA. Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) je odobrila vlogo za raziskovalno novo zdravilo (IND) za to študijo.

(Identifikator NCT05269459 na spletni strani Clinical Trials.gov)

"To je naše drugo klinično preskušanje na področju posttravmatske stresne motnje. Navdušeni smo, da bo raziskovalna skupina UNMC sodelovala z nami pri ocenjevanju našega obetavnega zdravila za to zelo izčrpavajoče stanje," je dejal Sohail R. Zaidi, glavni izvršni direktor družbe ANANDA. "To je pomemben korak v naših prizadevanjih, da bi bolnikom s posttravmatsko stresno motnjo zagotovili potencialno boljše terapevtske možnosti."

"Napredek pri na dokazih temelječih raziskavah novih terapevtskih rešitev, ki bodo velikemu številu bolnikov s PTSM zagotovile nove inovativne možnosti zdravljenja, je ključni cilj naše raziskovalne skupine," je dejal dr. Rizzo. "Veseli nas, da bomo pri tem preizkušanju sodelovali z družbo ANANDA Scientific."

Dr. Rizzo je tudi direktor klinične in translacijske raziskovalne mreže IDeA Great Plains pri Nacionalnem inštitutu za zdravje. Predseduje izvršnemu odboru Ameriške koalicije za možgane, organizacije, ki se zavzema za pospeševanje raziskav na področju nevroloških zdravil.

Dr. Rizzo bo sodeloval z raziskovalno skupino, ki jo sestavljata doktorica Jennifer Merickel, kognitivna nevroznanstvenica in docentka na oddelku za nevrološke vede UNMC, ter Brigette Vaughan, diplomirana medicinska sestra, kliničarka in raziskovalka na oddelku za psihiatrijo UNMC.

V to dvojno slepo, s placebom kontrolirano, randomizirano klinično študijo faze II nameravajo vključiti 240 udeležencev, da bi zagotovili strogo klinično in realno oceno učinkovitosti in varnosti zdravila Nantheia™ ATL5.

O ZDRAVILU NANTHEIA™ ATL5

Nantheia™ ATL5 je raziskovalno zdravilo, ki uporablja kanabidiol s tehnologijo dostave Liquid Structure (tekoča struktura). Predklinične in začetne klinične študije kažejo, da tehnologija dostave Liquid Structure™ družbe ANANDA (licenco je pridobila od družbe Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd iz Jeruzalema v Izraelu) povečuje učinkovitost in stabilnost kanabidiola. Nantheia™ ATL5 je peroralni izdelek s 100 mg kanabidiola na kapsulo v obliki mehkega gela.

O zdravstvenem centru Univerze Nebraska

Kot edini javni akademski center za zdravstvene vede v Nebraski si UNMC prizadeva za izobraževanje delovne sile za zdravstvo 21. stoletja, za iskanje zdravil in načinov zdravljenja uničujočih bolezni, za zagotavljanje najboljše oskrbe za bolnike ter za služenje državi in njenim skupnostim z nagrajenimi dejavnostmi. UNMC ima šest visokih šol in dva inštituta, na katerih se v dveh ducatih programov izobražuje več kot 4200 študentov. Raziskovalci v centru UNMC opravljajo vrhunske raziskave na področju nevroloških znanosti, onkologije, nalezljivih bolezni in drugih ključnih področjih.

O DRUŽBI ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA je vodilna v raziskave usmerjena biofarmacevtska družba, ki je pionir visokokvalitetnih kliničnih študij, v katerih ocenjuje terapevtske indikacije, kot so PTSM, radikulopatska bolečina, anksioznost in motnje uporabe opioidov (Mt. Sinai in UCLA). Družba uporablja patentirano tehnologijo dostave, ki omogoča, da so kanabinoidi in druge rastlinske spojine visoko biološko dostopne, topne v vodi in stabilne za hrambo, ter se osredotoča na proizvodnjo učinkovitih farmacevtskih izdelkov vrhunske kakovosti. Da bi razširila svoj klinični portfelj, družba širi svojo raziskovalno bazo z več sponzoriranimi raziskovalnimi sporazumi z univerzami. S pomočjo kakovostnih podatkov, ki temeljijo na raziskavah, ima rastočo ponudbo nutracevtičnih izdelkov brez recepta. ANANDA je te izdelke uspešno lansirala v ZDA, Avstraliji in Združenem kraljestvu ter se širi na dodatne trge, kot so EU, Kitajska, Afrika in druge azijske države.

Original si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220517005065/en/

Kontakti

ANANDA Scientific odnosi z mediji | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Vir: ANANDA Scientific Inc.

Večpredstavnostne vsebine

(Foto: Business Wire)

(Foto: Business Wire)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.