O-STA

Družba SINOVAC združuje moči z raziskovalno skupino HKU-CTC in bolnišnico Gleneagles v Hongkongu ob začetku kliničnega preskušanja inaktiviranega cepiva, prilagojenega omikronu, ki bo namenjeno za poživitvene odmerke v Hongkongu na Kitajskem

4. julija 2022 11:30 UTC

HONGKONG--(BUSINESS WIRE)--V bolnišnici Gleneagles v Hongkongu (Gleneagles ali GHK v nadaljevanju) je potekala slovesnost, ki je obeležila začetek kliničnega preskušanja za oceno varnosti in imunogenosti SINOVAC-ovega inaktiviranega cepiva proti covidu-19, ki je prilagojeno različici omikron in ki se bo uporabljalo za poživitvene odmerke pri zdravih odraslih. Klinično preskušanje naj bi po pričakovanjih zagotovilo znanstvene dokaze za prihodnjo strategijo imunizacije. To raziskavo vodi medicinska raziskovalna skupina Centra za klinična preskušanja Univerze v Hongkongu (HKU-CTC) v sodelovanju z bolnišnico Gleneagles.

Objava za medije vsebuje multimedijske vsebine. Celotno besedilo je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20220704005146/en/

[Od desne proti levi] profesor Ivan Hung Fan-ngai, profesor zdravstvene pedagogike v sklopu profesure Ru Chien & Helen Lieh, klinični profesor in predstojnik enote za nalezljive bolezni na oddelku za medicino Fakultete za klinično medicino, prodekan (sprejemna pisarna), Medicinska fakulteta LKS Univerze v Hongkongu; Dr. Kenneth Tsang, generalni direktor bolnišnice Gleneagles v Hongkongu; gospa Cheryl Law, direktorica oddelka za mednarodni poslovni razvoj, SINOVAC-ova podružnica za Azijo in Pacifik; gospod Henry Yau, generalni direktor Centra za klinična preskušanja Univerze v Hongkongu. (foto: Business Wire)

V tej študiji bo sodelovalo 300 zdravih odraslih prostovoljcev, starih 18 let in več, ki so bili cepljeni z dvema ali tremi odmerki inaktiviranega cepiva ali cepiva mRNA proti covidu-19.

"Kot vemo, je cepljenje eden najučinkovitejših načinov obvladovanja nalezljivih bolezni. Omikron se trenutno neprekinjeno širi po svetu. Upam, da bi klinično preskušanje lahko okrepilo in učinkovito spodbudilo raziskave cepiva in izvajanje cepljenja," je na slovesnosti povedal Ivan Hung Fan-ngai, profesor zdravstvene pedagogike v sklopu štipendirane profesure Ru Chien & Helen Lieh, klinični profesor in predstojnik oddelka za nalezljive bolezni, prodekan oddelka za medicino na Fakulteti za klinično medicino, prodekan s sedežem v sprejemni pisarni na Fakulteti za medicino LKS Univerze v Hongkongu (HKUMed).

"Kot eno od raziskovalnih središč univerze HKU smo veseli, da lahko sodelujemo pri tem projektu kliničnega preskušanja in prispevamo k neprekinjenim raziskavam in razvoju cepiv in strategij cepljenja, da bi izboljšali zdravstveno varstvo ljudi," je rekel dr. Kenneth Tsang.

"Sodelovanje s profesorjem Hungom, HKU-CTC in bolnišnico Gleneagles pri kliničnem preskušanju inaktiviranega cepiva proti covidu-19 kot poživitvenega odmerka proti sevu omikron je zelo pomembno. Upamo, da bomo z rezultati tega preskušanja našli rešitev za Hongkong in svet v boju proti novim virusom," je povedala gospa Cheryl Law, direktorica za razvoj mednarodnega poslovanja v podjetju SINOVAC.

SINOVAC je v začetku decembra 2021 pridobil vzorec različice omikron in nato dejavno spodbujal raziskave in razvoj svojega inaktiviranega cepiva proti covidu-19 (prilagojenega sevu omikron). Predklinične raziskave so pokazale, da je cepivo varno in učinkovito pri živalih. Klinično raziskavo na področju cepljenja s poživitvenim odmerkom proti sevu omikron je nato 12. aprila 2022 odobril Institucionalni nadzorni odbor (IRB) univerze HKU in bolnišnice GHK in 14. aprila 2022 je sledila zelena luč Odbora za farmacijo in strupe Hongkonga, kar je omogočilo izvedbo klinične raziskave o krepitvi imunosti ljudi proti novemu sevu koronavirusa v Hongkongu.

O podjetju Sinovac Biotech Ltd.

SINOVAC Biotech Ltd. (SINOVAC) je vodilno biofarmacevtsko podjetje s sedežem na Kitajskem, ki se osredotoča na raziskave, inovacije, proizvodnjo in trženje cepiv, ki ščitijo pred človeškimi nalezljivimi boleznimi. Portfelj izdelkov družbe SINOVAC vključuje cepiva proti novim nalezljivim boleznim, kot so covid-19, pandemska gripa H5N1 (ptičja gripa), gripa H1N1 (prašičja gripa) in enterovirus 71 (EV71), ter drugim običajnim nalezljivim boleznim, kot so virusni hepatitis, sezonska gripa, pnevmokokna pljučnica, poliomielitis, norice in mumps. Družba SINOVAC raziskuje tudi priložnosti na mednarodnem trgu in izvaža cepiva v več deset držav in mednarodnih organizacij. Več informacij o podjetju SINOVAC je na voljo na www.sinovac.com.

O Centru za klinična preskušanja Univerze v Hongkongu

Center za klinična preskušanja Univerze v Hongkongu (HKU-CTC) je platforma za upravljanje kliničnih raziskav na enem mestu, ki omogoča strokovno izvajanje kliničnih raziskovalnih projektov v okviru HKUMed. Od svoje ustanovitve je center HKU-CTC v sodelovanju s sponzorji in raziskovalci po vsem svetu omogočil že več kot tisoč tako sponzoriranih kliničnih študij kot kliničnih študij na pobudo raziskovalcev.

O bolnišnici Gleneagles v Hongkongu

Bolnišnica Gleneagles Hospital Hong Kong se nahaja v soseski Wong Chuk Hang na južnem delu otoka Hong Kong Island in je zasebna bolnišnica, ki pokriva več področij. Nudi 500 postelj, najsodobnejše medicinske tehnologije in celovito paleto kliničnih storitev na več kot 35 področjih. Kot vrhunska zasebna učna bolnišnica v Hongkongu prispeva tudi k usposabljanju in razvoju zdravstvenih delavcev ter napredku kliničnih raziskav. Gleneagles je skupno podjetje družb IHH Healthcare in NWS Holdings Limited, ekskluzivni klinični partner pa je Univerza v Hongkongu. Več informacij o bolnišnici Gleneagles v Hongkongu je na voljo na https://www.gleneagles.hk/.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220704005146/en/

Kontakti

Kontakti za medije

Sinovac Biotech Ltd.
gospod Will Chan

Tel. št.: +852 61408385
E-pošta: will.chan@sinovac.com

Center za klinična preskušanja Univerze v Hongkongu
gospa Cathy Shen

Tel. št.: +852 2255 2553
E-pošta: cathyswi@hku.hk

Bolnišnica Gleneagles v Hongkongu
gospa Tracy Chow

Tel. št.: +852 3153 9330
E-pošta: tracy.chow@gleneagles.hk

Vir: SINOVAC Biotech Ltd.

Multimedija

foto

[Od desne proti levi] profesor Ivan Hung Fan-ngai, profesor zdravstvene pedagogike v sklopu profesure Ru Chien & Helen Lieh, klinični profesor in predstojnik enote za nalezljive bolezni na oddelku za medicino Fakultete za klinično medicino, prodekan (sprejemna pisarna), Fakulteta za medicino LKS Univerze v Hongkongu; Dr. Kenneth Tsang, generalni direktor bolnišnice Gleneagles v Hongkongu; gospa Cheryl Law, direktorica oddelka za mednarodni poslovni razvoj, SINOVAC-ova podrožnica za Azijo in Pacifik; gospod Henry Yau, generalni direktor Centra za klinična preskušanja Univerze v Hongkongu. (foto: Business Wire)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.