O-STA

Družba Hermes Plus priključuje Aster

Delniška družba Hermes Plus, del avstrijske skupine S&T, je danes objavila nakup 100-odstotnega deleža v podjetju Aster. Hermes Plus bo s podjetjem Aster še dodatno okrepil svoj položaj enega izmed vodilnih sistemskih integratorjev na področju Slovenije in regije Adriatik.

Družba Hermes Plus, ena izmed vodilnih sistemskih integratorjev v regiji Adriatik, je s podpisom pogodbe postala 100-odstotni lastnik podjetja Aster, ki se bo tako vključilo v skupino Hermes Plus. Vključitev je za družbo Hermes Plus strateškega pomena, saj bo z nakupom družbe Aster še dodatno okrepila svoje udejstvovanje na tujih trgih in delovanje na področju storitvenih dejavnosti, ki predstavljajo najhitreje rastoči del tržišča informacijskih tehnologij. Število zaposlenih v družbi Hermes Plus bo tako naraslo na več kot 300. Vodstvo podjetja Aster bo prevzel Matej Kranjc, ki ima dolgoletne izkušnje s področja informacijskih tehnologij.

Družba Hermes Plus bo v svojo obstoječo ponudbo vključila tako programske kot strojne rešitve podjetja Aster in tako razširila svojo ponudbo z geografskimi informacijskimi sistemi in sistemi za logistiko, okrepila pa bo tudi področja elektronskega poslovanja, bančništva, poslovne inteligence, poslovno informacijskih sistemov in sistemske integracije. Programa obeh podjetij se med seboj dopolnjujeta, s čimer bo imela priključitev podjetja Aster sinergičen vpliv na poslovanje družbe Hermes Plus. Družba bo lahko svojim strankam tako še naprej ponujala celovite rešitve z vsemi elementi, potrebnimi za uresničitev vizije elektronskega poslovanja, od sistemskih integracij do sistemov za upravljanje odnosov s strankami.

Družba Hermes Plus je imela v letu 2000 preko 12 milijard tolarjev prometa in 220 milijonov tolarjev dobička. Aster je v prvi polovici letošnjega leta zabeležil 26-odstotno rast prometa, ki je znašal 500 milijonov tolarjev, od česar približno 62 odstotkov predstavljajo storitve.

Aster se bo s pridružitvijo družbi Hermes Plus vključil tudi v avstrijsko skupino S&T, ki je vodilni ponudnik informacijskih tehnologij na področju srednje in vzhodne Evrope, prisoten pa je v petnajstih evropskih državah. S&T ima zaposlenih preko 750 strokovnjakov, skupaj s svojimi podružnicami in hčerinskimi podjetji pa svojim strankam ponuja tehnološko napredne informacijske rešitve.

_____________________________________________________________________
Podjetje Aster že od leta 1989 za domače in tuje naročnike razvija programsko opremo ter nudi celostno aplikativno, sistemsko in omrežno podporo uporabnikom. Bogat nabor lastne programske opreme in podpornih storitev za poslovno rabo zajema podporo trgovinskemu, finančnemu, skladiščnemu poslovanju in logistiki ter bančnemu in borznemu poslovanju. Aster izdeluje tudi geografske informacijske sisteme, industrijske simulacije in podatkovna skladišča. Vse programske in storitvene rešitve podjetja Aster so zasnovane na svetovnih standardih in so bile uspešno implementirane v večih podjetjih tako v Sloveniji kot tudi v tujini. V podjetju je zaposlenih 73 ljudi.

Hermes Plus, ustanovljen leta 1991, je vodilni dobavitelj rešitev informacijske tehnologije na tržiščih Slovenije, Hrvaške, Makedonije ter Bosne in Hercegovine. Družba se ukvarja z vpeljavo celovitih rešitev na področju računalniških in mrežnih sistemov, medicinskih sistemov ter s projektnim vodenjem, izobraževanjem, vzdrževanjem in svetovanjem. Družba Hermes Plus ima preko 250 zaposlenih, ki so v letu 2000 ustvarili več kot 12 milijard tolarjev prometa in 220 milijonov dobička.

Družba S&T, ki kotira tudi na borzah Nasdaq Europe in Newex, namerava v okviru svoje dolgoročne vizije postati največji sistemski integrator na področju vzhodne in srednje Evrope. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1993, v okviru svoje dejavnosti pa želijo ustvariti močno prisotnost na lokalnih trgih. Med njihove dejavnosti sodijo sistemske integracije, namestitev rešitev, svetovanje, izobraževanje in podpora uporabnikom. Podružnice in partnerji skupine S&T so prisotni na Slovaškem, Češkem, Hrvaškem, Madžarskem, Poljskem ter v Romuniji, Moldaviji, Sloveniji, Jugoslaviji, Rusiji, Bolgariji, Makedoniji in Ukrajini.