O-STA

Blue Circle Southern Cement prisega na tehnologijo podjetja Pavilion; Pavilionov ValueFirst proces ključen faktor pri odločitvi BCSC-ja

AUSTIN, Teksas--(BUSINESS WIRE)--6. marec 2006--Pavilion Technologies, eno izmed vodilnih podjetij na svetu na področju tehnologije prediktivnih modelov, je danes sporočilo, da se je Blue Circle Southern Cement (BCSC) odločil za Pavilionovo rešitev modelno prediktivne metode upravljanja (MPC) za proizvodnjo cementa v tovarni Maldon Cement Works v bližini Sydneyja v Avstraliji. BCSC je za ta projekt izbral Pavilion na podlagi rezultatov, ki jih zagotavlja Pavilionova metodologija za odnose s strankami ValueFirst (TM). Projekt za BCSC bo izvedla Pavilionova ekipa inženirjev za azijsko-pacifiško regijo, ki ima sedež v Hamiltonu na Novi Zelandiji.

"Pavilionov ValueFirst proces nas navdaja z zaupanjem, saj verjamemo, da bo naša investicija hitro in vzdržno izboljšala donosnost," je dejal Trevor Kemp, direktor proizvodnje pri Blue Circle Southern Cement.

Tovarna v Maldonu, ki na leto proizvede 650.000 ton cementa in v lokalno gospodarstvo prinaša 35 milijonov ameriških dolarjev, je morala zmanjšati stroške energije in izboljšati učinkovitost, da bi lahko še naprej uspevalo na vse bolj konkurenčno zahtevnem trgu. Direktorji tovarne so se pri tem zaradi variabilnosti vhodne mešanice in posledično velike vsebnosti vlage srečali s specifičnimi izzivi. Ker je to tovarna za mokro predelavo, je vhodni material surova mešanica iz mletega apnenca, gline, vode in drugih materialov. Zaradi tega tekoča zmes, ki vstopa v peč za mokro obdelavo, vsebuje višjo vlago, kot je zaželeno.

BCSC je za nadzor proizvodnega procesa izbral aplikacijo Pavilion8 (TM), ki znižuje stroške energije, tako da minimizira vsebnost vlage ob tem pa zagotavlja enakomerno velikost delcev v tekoči zmesi. Ob tem BCSC pričakuje tudi izboljšano učinkovitost faze surove proizvodnje in boljšo kakovost vhodne surovine za peč. Tehnologija platforme Pavilion8 izboljša učinkovitost proizvodnega procesa, saj omogoča sprotno sprejemanje odločitev, ki neposredno vplivajo na dobiček. S platformo Pavilion8 lahko stranke modelirajo, analizirajo, predvidevajo, nadzirajo in pregledujejo storilnost proizvodnje in okoljskih procesov. Pavilion zmogljivo tehnologijo podpira z izjemnim strokovnim znanjem. Njihove storitve so med najboljšimi v panogi in zagotavljajo hitro in vzdržno rast.

"Podjetje Pavilion je ponosno, da lahko še naprej dokazuje zavezanost zagotavljanju merljivih rezultatov v industriji cementa," je dejal Ralph Carter, predsednik uprave Pavilion Technologies. "Z zagotovilom ValueFirst Guarantee lahko podjetje, kot je BCSC, hitro realizirajo poplačilo investicije in zmanjšajo tveganje."

O podjetju Blue Circle Southern Cement

(www.bluecirclesoutherncement.com.au)

BCSC je vodilni proizvajalec cementa v Avstraliji, kjer ima proizvodne zmogljivosti v najgosteje naseljenih vzhodnih provincah. BCSC ima v Berrimi v provinci New South Wales suho peč z zmogljivostjo 1,3 milijona ton in mokro peč zmogljivosti 500.000 ton. Na Waurn Ponds v bližini Geelonga v provinci Victoria, kjer so precejšnje zaloge surovin, ima peč zmogljivosti enega milijona ton, ob tem pa še peč za sivi cement v Maldonu na obrobju Sydneyja, ki ima zmogljivost 300.000 ton. Za lažjo distribucijo ima BCSC drobilnico v Koorangu v bližini Newcastla v New South Walesu, mrežo deponij v New South Walesu, Victoriji ter obsežen vozni park. BCSC gradbeništvo in maloprodajne kupce oskrbuje s cementom v vrečah in vse bolj priljubljeni mešanicami betona, malte in injekcijske mase, ki jih BCSC proizvaja v svojih divizijah za pakirane izdelke.

O Podjetju Pavilion Technologies (www.pavtech.com)

Modelna tehnologija programske opreme Pavilion Technologies izboljšuje dobičkonosnost vodilnih proizvajalcev, med drugim podjetij Cemex, Dyckerhoff AG, Fonterra Group, Glacial Lakes Energy, NOVA Chemicals, Nestle, SABIC Europe in TOTAL Petrochemicals. Na podlagi najbolj zmogljive programske opreme za prediktivne modele v sektorju, Pavilionove rešitve izboljšujejo proizvodne procese, saj omogočajo hitro odzivanje na zahteve trga ter nenehno zniževanje stroškov, konsistentno kvaliteto in izboljšanje kvalitete zraka. Z zavezanostjo omogočanju najvišje donosnosti naložb v sektorju Pavilionova metofologija ValueFirst (TM) zagotavlja predvidljive rezultate. To vam zagotavljamo.

Pavilion, Pavilion Technologies in Soft Sensor so registrirane blagovne znamke podjetja Pavilion Technologies, Inc. v ZDA.

Schwartz Communications

Annie Klein,

415-512-0770

email: pavilion@schwartz-pr.com