O-STA

Quectel napoveduje nov pametni modul SC680A LTE za digitalno preobrazbo in aplikacije strojnega vida z umetno inteligenco

28. september 2022 13:00 UTC

LAS VEGAS - (BUSINESS WIRE) - Quectel Wireless Solutions, globalni ponudnik rešitev za internet stvari, danes sporoča, da je izdal svoj novi pametni modul SC680A, ki ima široke možnosti povezljivosti, vključno s povezavami LTE Cat 6, Wi-Fi 802.11ac in Bluetooth 5.0, ter zmogljivo sistemsko zmogljivost in bogate multimedijske funkcije. Pametni modul SC680A je namenjen napravam interneta stvari srednjega razreda, vključno s POS in plačilnimi terminali, industrijskimi ročnimi računalniki za logistiko in skladiščenje, informacijsko-zabavnimi rešitvami v vozilih in rešitvami za nadzorne kamere, pa tudi aplikacijam mikro mobilnosti in majhnim električnim avtomobilom.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220928005031/en/

Quectelov novi pametni modul SC680A LTE (Foto: Business Wire)

"Veseli nas, da lahko predstavimo še en visoko integriran pametni modul, ki globalnim strankam omogoča večjo prilagodljivost pri načrtovanju naprav interneta stvari," je dejal Norbert Muhrer, predsednik in izvršni direktor družbe Quectel. "Omogoča različne industrijske in potrošniške vertikale interneta stvari z visoko hitrostjo prenosa podatkov in zmogljivimi funkcijami kamere. SC680A ima tudi dolgo življenjsko dobo do leta 2028, tako da lahko zadovolji potrebo po podaljšani razpoložljivosti strojne opreme in pomaga sektorju interneta stvari ustvarjati rešitve interneta stvari, ki bodo pripravljene na prihodnost."

Quectelov modul SC680A uporablja platformo Qualcomm QCM4290 in ima prilagojen 64-bitni osemjedrni aplikativni procesor Kryo 260, skladen s standardom ARM v8.0, za večjo hitrost in robustno zmogljivost na napravi.

Modul SC680A podpira večnačinovna celična omrežja LTE Cat 6 s tehnologijami brezžične komunikacije kratkega dosega, kot sta Bluetooth 5.0 in Wi-Fi 802.11ac, ter možnostjo nadgradnje na Wi-Fi 6. Vgrajen je tudi dvopasovni večkonstelacijski in zelo natančen sprejemnik GNSS (GPS/ GLONASS/ BDS/ Galileo/ NavIC/ QZSS) L1+L5 za optimizirane storitve določanja položaja.

Quectel SC680A vsebuje vgrajen operacijski sistem Android 12, ki omogoča prihodnje iterativne nadgradnje na Android 13 ali 14 in je primeren za certificiranje Google GMS. Modul je opremljen z zmogljivim grafičnim procesorjem Adreno 610 in podpira največ štiri kamere ter do 25 MP dvojne kamere za hkratno delovanje.

Da bi zadovoljili različne potrebe različnih regij po svetu, družina SC680A ponuja več različic:

  • SC680A-NA za Severno Ameriko. Vzorci modula SC680A-NA bodo na voljo konec oktobra 2022.

  • Modul SC680A-WF (samo Wi-Fi in Bluetooth) za svetovne trge bo na voljo konec oktobra 2022.

  • SC680A-EM za območje EMEA, Korejo, Južno Azijo, Indijo, Latinsko Ameriko, Avstralijo, Novo Zelandijo in Južno Afriko, vzorci pa bodo na voljo predvidoma konec septembra 2022.

  • Za japonski trg se načrtuje še ena različica SC680A-JP.

Serija SC680A je zasnovana z združljivostjo pin na pin s Quectelovimi pametnimi moduli prejšnje generacije, kot so serije SC600Y/ SC600T/ SC606T/SC686A, zato lahko razvijalcem interneta stvari pomaga, da svoje pametne terminale preprosto nadgradijo in pospešijo čas uvajanja svojih naprav na trg.

Podjetje Quectel je v edinstvenem položaju, da s širokim portfeljem rešitev interneta stvari in storitvami na enem mestu pomaga graditi pametnejši svet. Poleg pametnih modulov, ki pokrivajo vse tržne segmente, od vstopnega do premium razreda, Quectel ponuja tudi obsežno paleto visoko zmogljivih anten. Zlasti Quectelov nabor kombiniranih anten, ki združujejo več tehnologij, kot so 4G, Wi-Fi in GNSS, ponuja zelo prilagodljivo in zanesljivo antensko rešitev za zunanje aplikacije.

Modul SC680A bo na ogled na sejmu MWC v Las Vegasu na stojnici št. W1.520 od 28. do 30. septembra 2022, splošno pa bo razpoložljiv oktobra.

O podjetju Quectel

Quectelovo navdušenje nad pametnejšim svetom nas žene k pospeševanju inovacij na področju interneta stvari. Kot organizacija, ki je zelo osredotočena na stranke, smo globalni ponudnik rešitev IoT, ki ga podpirajo izjemna podpora in storitve. Naša rastoča globalna ekipa z več kot 4000 strokovnjaki narekuje tempo inovacij na področju celičnih modulov, modules GNSS, Wi-Fi in Bluetooth®, anten ter povezljivosti interneta stvari. Z regionalnimi pisarnami in podporo po vsem svetu je naše mednarodno vodstvo predano napredku interneta stvari in pomaga graditi pametnejši svet.

Za več informacij: www.quectel.com, LinkedIn, Facebook in Twitter.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com na https://www.businesswire.com/news/home/20220928005031/en/

Kontakt

Ashley Liu, media@quectel.com

Vir: Quectel

Multimedia

Foto

Quectelov novi pametni modul SC680A LTE (Foto: Business Wire)

Logo

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.