O-STA

Družba ANANDA Scientific oznanja, da je urad FDA odobril raziskovalno novo zdravilo (IND) za klinično preskušanje zdravljenja socialne anksiozne motnje (SAD)

NEW YORK & GREENWOOD VILLAGE, Colo.--( BUSINESS WIRE )-- ANANDA Scientific Inc., biofarmacevtska družba, usmerjena v raziskave, je danes objavila, da je Ameriška zvezna Uprava za hrano in zdravila (FDA) odobrila vlogo za raziskovalno novo zdravilo (IND) za klinično preskušanje zdravila Nantheia™ A1002N5S, ki uporablja kanabidiol (CBD) v lastni tehnologiji dostave družbe ANANDA Liquid Structure™ (tekoča struktura) kot potencialnega zdravila za zdravljenje socialne anksiozne motnje. Nacionalni center za dopolnilno in integrativno zdravje (HCCIH - oddelek Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH)) zagotavlja sredstva za to preskušanje, ki bo potekalo na Medicinski fakulteti NYU Grossman. (Identifikator Clinical Trials.gov: NCT05571592)

Glavni raziskovalki preskušanja sta Naomi Simon, dr. med., mag. znanosti, profesorica psihiatrije in direktorica programa za anksioznost, stres in dolgotrajno žalost na Medicinski fakulteti NYU Grossman in Esther Blessing, doc. dr. med., docentka za psihiatrijo na Medicinski fakulteti NYU Grossman. V tem dvojno slepem in s placebom nadzorovanem preskušanju se bo zdravilo Nantheia™ A1002N5S v primerjavi s placebom uporabljalo v 21-dnevnem obdobju zdravljenja, pri čemer bosta primarna rezultata sprememba anksioznosti, povzročene s testom TSST (Trier Social Stress Test), in vpliv na nevro-slikovni biomarker.

"Veseli nas, da bomo nadaljevali s to pomembno študijo za razvoj novih z dokazi podprtih načinov zdravljenja socialne anksiozne motnje, ki je zelo zaskrbljujoča in premalo obravnavana bolezen," je dejala dr. Simon.

Dr. Blessing je poudarila: "Razveseljivo je, da nadaljujemo s kliničnimi preskušanji, ki temeljijo na obetavnih predkliničnih rezultatih za CBD kot zdravila za zdravljenje anksioznih motenj."

"Zelo smo veseli, da ponovno sodelujemo z dr. Simon in dr. Blessing pri tem pomembnem preskušanju, ki bi lahko vplivalo na življenja velikega števila ljudi," je dejal Sohail R. Zaidi, izvršni direktor družbe ANANDA. "Veselimo se nadaljnjega napredka pri uporabi našega raziskovalnega zdravila Nantheia A1002N5S v indikaciji z veliko neizpolnjenimi zdravstvenimi potrebami."

O DRUŽBI ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA je vodilna v raziskave usmerjena biofarmacevtska družba, ki je pionir visokokvalitetnih kliničnih študij, v katerih ocenjuje terapevtske indikacije, kot so PTSD, radikulopatska bolečina, anksioznost in motnja uporabe opioidov (Mt. Sinai in UCLA). Družba uporablja patentirano tehnologijo dostave (z licenco Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd, v Jeruzalemu, Izrael), ki omogoča, da so kanabinoidi in druge rastlinske spojine visoko biološko dostopne, topne v vodi in stabilne za hrambo, ter se osredotoča na proizvodnjo učinkovitih farmacevtskih izdelkov vrhunske kakovosti.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/52981086/en

Kontaktni podatki

ANANDA Scientific Odnosi z mediji | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Vir: ANANDA Scientific Inc.