O-STA

Razstava Hajj Expo januarja 2023 pod pokroviteljstvom guvernerja Meke

V okviru razstave se bo sestalo več kot 57 mednarodnih delegacij

RIAD, Savdska Arabija--(BUSINESS WIRE)-- Ministrstvo za hadž in umro bo pod pokroviteljstvom Njegovega Kraljevega Veličanstva princa Khaleda Al-Faisala, svetovalca skrbnika Dveh svetih mošej in guvernerja Meke, med 9. in 12. januarjem organiziralo konferenco in razstavo "Hajj Expo 2023".

Štiridnevni dogodek je del stalnih prizadevanj ministrstva za izgradnjo inovativnega ekosistema storitev in rešitev za boljšo oskrbo romarjev v Dveh svetih mošejah, hkrati pa krepi verske in kulturne izkušnje. Cilj dogodka je ustvariti integriran in trajnosten ekosistem, ki izboljšuje izkušnje romarjev, predvideva njihove prihodnje trende in vzpostavlja priložnosti za nadaljnja sodelovanja, sporazume ter lokalne in mednarodne pobude.

Njegova Ekselenca Minister za hadž in umro, dr. Tawfiq bin Fawzan Al-Rabiah, je dejal: "Konferenca bo podjetnikom, inovatorjem in raziskovalcem iz več kot 200 svetovnih organizacij omogočila izmenjavo uspešnih izkušenj in "brainstorming" o trajnostnih kakovostnih rešitvah, ki bodo v skladu z željami in potrebami romarjev. To odraža trdno podporo, ki sta jo skrbnik Dveh svetih mošej in Njegovo Veličanstvo prestolonaslednik namenila sektorju hadža in umre v skladu s Savdsko vizijo 2030."

Pričakuje se, da bo na razstavi Expo Hajj z delegacijami iz več kot 56 držav podpisanih 400 sporazumov in partnerstev. Odvijalo se bo 10 osrednjih sej, 13 panelnih razprav in "Hajj Talks" ter 36 delavnic in povezanih dogodkov ter dejavnosti s poudarkom na islamski razstavi in "Hajj Hackathon".

Razstavo Hajj Expo 2023 bo sponzoriralo več subjektov in podjetij, vključno s Kidana Development Company, Elm, Al Wukalla Company, Catering Contractors Association, Muslim World League, Rua AlMadinah Holding, Motawifs Pilgrims for Southeast Asian Countries Co., Alrajhi Umrah, Dallah Albaraka Holding, Sadu Business Solutions, The Company for Cooperative Insurance (Tawuniya), and Saudi Arabia Railways (SAR), Saudi Public Transport Company (SAPTCO), Mohamed Yousuf Naghi Motors Co., Flynas, Saudi Al-Qaid Transportation Co., Alif Alif FM, High Point Technology Company, and Casablanca Company for Hotel & Touristic Services Co. LTD.

Konferenca je leta 2021 je zabeležila rekordne številke: več kot 45.000 udeležencev in 115 komercialnih sporazumov. Drugo izdajo bo zaznamovala široka paleta znanstvenih sej, delavnic in programov usposabljanja z več ministri za islamske zadeve, donacij in veleposlanikov in konzulov za hadž ter izvajalcev hadža in umre iz vsega sveta.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

*Vir: AETOSWire

Kontaktni podatki

Hussein Nasrallah
pr@digitect.com

Vir: Ministrstvo za hadž in umro

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53137538/en