O-STA

Jutri se v Riadu začne superpokal Španije

RIAD, Saudova Arabija--(BUSINESS WIRE)-- Riad, glavno mesto Saudove Arabije, bo jutri tretjič gostil superpokal Španije 2023. Na prvenstvu, ki bo v organizaciji Ministrstva za šport v okviru športnih dogodkov 2. sezone Diriyah potekalo od 11. do 15. januarja 2023 na stadionu kralja Fahda v Riadu, bodo sodelovale štiri ekipe (Real Madrid, Barcelona, Valencia in Real Betis).

Jutri, 11. januarja, se bo prvak španske lige Real Madrid pomeril z Valencio, prvaki španskega pokala Real Betis pa bodo igrali proti Barceloni v četrtek, 12. januarja. Zmagovalca tekme bosta za superpokal Španije igrala v nedeljo, 15. januarja. Vse tri tekme bodo ob 22. uri po času v Riadu.

Tri ekipe, Real Madrid, Valencia in Real Betis, so na mednarodno letališče kralja Khalida v Riadu prispele včeraj, ekipa Barcelone pa bo prispela danes zvečer.

Saudova Arabija je superpokal Španije prvič gostila leta 2020 v Džedi, kjer je Real Madrid v finalu premagal Atletico Madrid. Drugi turnir, na katerem je Real Madrid po zmagi nad Athleticom Bilbao znova dvignil pokal, je potekal v Riadu v začetku leta 2022.

Gostovanje tega pomembnega dogodka v kraljevini je del mednarodnih športnih turnirjev in dogodkov v okviru sezone Diriyah 2022, ki jih organizira Ministrstvo za šport z namenom uresničitve vizije kraljevine za leto 2030 in kot eno od pobud programa "Kakovost življenja" v obliki gostovanja najbolj privlačnih in največjih mednarodnih športnih dogodkov, da bi obiskovalcem v sezoni Diriyah z izjemnimi dogodki zagotovili odlično izkušnjo.

*Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53195437/en

Stiki

Sara Alghamdi - upravna direktorica
sara.alghamdi@squidnomad.com


Vir: Ministrstvo za šport Saudove Arabije