O-STA

Globalno omrežje Discover® uvaja rešitev Transit na mednarodni ravni

Discover® nadaljuje širitev hitrih, varnih in priročnih rešitev Tap and Pay s prevoznimi agencijami na Poljskem, v Španiji in na Tajvanu

RIVERWOODS, Ill.--( BUSINESS WIRE )-Globalno omrežje Discover®, blagovna znamka za izvajanje plačil Discover®, je uvedla rešitve Tap and Pay pri prevoznih agencijah in lokalnih prevzemnih partnerjih, kot so EMT Madrid, Metro de Seville in GetNet v Španiji, Mennica na Poljskem in New Taipei Metro na Tajvanu. Potniki lahko s karticami Discover, Diners Club International® in partnerskimi karticami omrežij zdaj brezstično plačujejo pri teh prevoznih agencijah na najpomembnejših mednarodnih destinacijah.

Ker se prevoz na delo še naprej spreminja in potniki pričakujejo fleksibilnost pri načinu plačevanja, prevozne agencije prehajajo na brezstično plačevanje hitreje kot kadarkoli v zadnjem desetletju. Februarja 2022 bo 53 odstotkov transakcij na področju prevoza brezstičnih, avgusta 2020 pa jih je bilo 14 odstotkov. Po vsem svetu želi 150 večjih mest uvesti brezstično plačevanje za sisteme prevoza1 .

"Rešitev Discover® Transit omogoča potnikom fleksibilnost pri plačevanju na želeni način in zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo," je dejala Emily Foshee, podpredsednica za izdelke in dostavo osrednjega omrežja pri družbi Discover. "Sprejemanje brezstičnih plačil imetnikov kartic v globalnem omrežju Discover lahko pomaga prevoznim podjetjem povečati obseg prometa, znižati stroške poslovanja in stroške pobiranja vozovnic."

"Navdušeni smo, da lahko omogočimo rast sprejemanja prevoznih podjetij, kot sta EMT Madrid in Metro de Seville v Španiji. To imetnikom kartic globalnega omrežja Discover® zagotavlja prijetno izkušnjo ob obisku," pravi Rubén Justel, izvršni direktor družbe Getnet Europe.

"Ta rešitev nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, potnikom pa lažje in udobnejše potovanje," je povedal Jorge Maroto, direktor podjetja Metro de Sevilla, podzemne železnice v Sevilli v Španiji.

Rešitev Discover® Transit omogoča sprejemanje tradicionalnih in brezstičnih tranzitnih plačil ter ponuja prilagodljive možnosti, vključno s podporo trgovskim politikam cen prevoza, izdelki za vozovnice (poverilnice), označevanjem brez blagovne znamke, brezstičnimi plačili, delitvijo tveganja prve vožnje in referenco plačilnega računa.

Discover od leta 2012 sodeluje s prevoznimi partnerji v ZDA in je omogočen na omrežjih Chicago Transit Authority (CTA), New York Metropolitan Transit Authority (NY MTA), Albany, NY (CDTA) Dallas Area Rapid Transit (DART) in Portland (Tri-Met). Družba ima tudi veliko število agencij v ZDA in po svetu, ki so v postopku prehoda na brezstično plačevanje, kmalu pa bo uvedla rešitev Discover® Transit v Turčiji in Katarju.

Globalno omrežje Discover je najhitreje rastoče svetovno plačilno omrežje 2 z več kot 280 milijoni imetnikov kartic, več kot 60 milijoni sprejemnih mest pri prodajalcih ter 1,8 milijona bankomatov in mest za dostop do gotovine. Vključuje omrežje Discover, Diners Club International, PULSE® in več kot 25 partnerskih omrežij po vsem svetu.

Za več informacij obiščite https://www.discoverglobalnetwork.com/solutions/enable-payments/transit-solutions/.

O družbi Discover

Discover Financial Services (Newyorška borza: DFS) je podjetje za digitalno bančništvo in plačilne storitve z eno najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju finančnih storitev v ZDA. Od ustanovitve leta 1986 je podjetje postalo eden največjih izdajateljev kartic v Združenih državah Amerike. Podjetje izdaja kartico Discover®, ameriškega pionirja denarnih nagrad, iin v okviru svoje bančne dejavnosti ponuja zasebna študentska posojila, osebna posojila, stanovanjska posojila, tekoče in varčevalne račune ter potrdila o vlogah. Upravlja globalno omrežje Discover®, ki ga sestavljajo omrežje Discover z milijoni trgovcev in mest za dostop do gotovine; omrežje PULSE®, eno vodilnih omrežij bankomatov/debetnih naprav v državi; in omrežje Diners Club International®, globalno plačilno omrežje s sprejemom po vsem svetu. Za več informacij obiščite www.discover.com/company .

1. Analitsko podjetej ABI Research Sprejemanje odprte in zaprte zanke EMV v prometnih omrežjih, maj 2021

2. Na podlagi podpisanih sporazumov o zavezništvu v zadnjih dvanajstih letih z glavnimi plačilnimi omrežji v posameznih državah - študija Panoramic Research, izvedena leta 2020.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo:

https://www.businesswire.com/news/home/20230118005105/en/

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230118005105/en/


Kontaktni podatki

Sarah Grage Silberman
Discover

sarahgragesilberman@discover.com
+1-224-405-6029
@Discover_News

Vir: Discover Financial Services