O-STA

Barcelona je v Riadu osvojila španski superpokal

RIAD, Saudova Arabija--( BUSINESS WIRE )-- Barcelona je v nedeljo na zgodovinski tekmi v Riadu osvojila španski superpokal. Katalonski klub je na mednarodnem stadionu kralja Fahda v Riadu, prestolnici Saudove Arabije, premagal branilca naslova Real Madrid s 3:1.

Prvi gol za Barcelono je v 33. minuti zadel Gavi, nato pa je vodstvo Barce tik pred polčasom podvojil Lewandowski. Pedri je v 69. minuti s tretjim zadetkom svoje ekipe izničil tekmo. Benzema je v 93. minuti zadel pozen tolažilni gol za Real Madrid, vendar je bilo za spremembo izida veliko prepozno.

Saudova Arabija je uspešno gostila španski superpokal, ki je del poslanstva kraljevine, da v deželo pripelje mednarodne športne turnirje in dogodke, kar potrjuje visoke sposobnosti kraljevine pri organizaciji najodmevnejših in najpomembnejših dogodkov ter njeno vlogo središča svetovnih športnih dogodkov.

Gostovanje tega pomembnega dogodka v kraljevini je del mednarodnih športnih turnirjev in dogodkov v okviru sezone Diriyah 2022, ki jih organizira Ministrstvo za šport z namenom uresničitve vizije kraljevine za leto 2030 in kot eno od pobud programa "Kakovost življenja" v obliki gostovanja najbolj privlačnih in največjih mednarodnih športnih dogodkov, da bi obiskovalcem v sezoni Diriyah z izjemnimi dogodki zagotovili odlično izkušnjo.

*Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53220237/en

Stiki

Dany Abadie - izvršni direktor
dany.abadie@squidnomad.com

Vir: Ministrstvo za šport Saudove Arabije