O-STA

Starbucks predstavlja Oleato™ - nov revolucionaren ritual pitja kave

Presenetljiva alkimija najboljše Starbucks® kave arabica, prepojena z ekstra deviškim oljčnim oljem Partanna®, ponuja žametno gladko in slastno izkušnjo pitja kave.

Oleato, ki je bil predstavljen v trgovinah Starbucks Reserve® Roastery Milano in Starbucks Italy, bo v prihodnjem letu na voljo na izbranih trgih po vsem svetu.

MILANO--(BUSINESS WIRE)-- Starbucks je danes predstavil preobrazbeno novost na področju kave, Oleato. To je linija kavnih napitkov, ki združuje nepričakovano: kavo Starbucks arabica, prepojeno z žlico hladno stiskanega ekstra deviškega oljčnega olja Partanna. Rezultat je žametno gladka, nežno sladka in sočna kava, ki vsako skodelico popestri z izjemnim okusom in teksturo. Nova platforma za pijače, ki bo v trgovinah Starbucks v Italiji na voljo od 22. februarja, vključuje: Oleato™ Caffè Latte, Oleato™ Iced Shaken Espresso in Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew. Starbucks Reserve Roastery Milano bo 22. februarja strankam predstavil tudi pet pijač: Oleato™ Caffè Latte, Oleato™ Iced Cortado, Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew, Oleato™ Deconstructed in Oleato™ Golden Foam™ Espresso Martini. Starbucks bo začel uvajati pijače na izbranih trgih po vsem svetu to pomlad, začenši z južno Kalifornijo v ZDA. Pozneje letos bodo pijače lansirali tudi na Japonskem, Bližnjem vzhodu in Združenem kraljestvu.

"Med mojim prvim potovanjem v Milano leta 1983 me je očaral občutek skupnosti, povezanost in strast do kave, ki sem jih našel v mestnih kavarnah. To potovanje me je navdihnilo, da sem ritual priprave espressa prinesel v Starbucks in v Ameriko. Oleato predstavlja naslednjo kavno revolucijo, ki združuje alkimijo najboljših naravnih sestavin - kavnih zrn arabice Starbucks in hladno stiskanega ekstra deviškega oljčnega olja Partanna," je dejal Howard Schultz, začasni glavni izvršni direktor Starbucksa. "Danes se počutim prav tako navdihnjenega kot pred 40 leti, Oleato nam je odprl oči za sveže nove možnosti in nov način uživanja v vsakodnevni kavi," je dejal Schultz.

V neprestanem iskanju navdiha so pri Starbucksu odkrili družinsko tradicijo, ki v regijah Italije obstaja že več generacij - vsakodnevno uživanje žlice ekstra deviškega oljčnega olja kot zdravilni ritual. To je Starbucks pripeljalo do Partanne, italijanske blagovne znamke ekstra deviškega oljčnega olja z več kot 100-letno tradicijo in predanostjo gojenju in izdelavi vrhunskega ekstra deviškega oljčnega olja.

Oleato, nov ritual pitja kave

Podjetje Partanna je ustvarilo dovršeno mešanico ekstra deviškega oljčnega olja iz najboljših sredozemskih oljk, vključno z visokokakovostnimi olivami Nocellara del Belice (imenovane tudi Castelvetrano) iz Partanne na Siciliji. Mešanica je bila premišljeno izbrana tako, da se popolnoma ujema s kavo Starbucks, ki se skrbno doda v pijačo in zagotovi gladko in okusno izkušnjo.

Pijače Starbucks Oleato, ki bodo na voljo v Starbucks kavarnah po vsem svetu:

  • Oleato™ Caffè Latte: Starbucks Blonde Espresso Roast, lahko pražena kava, ki je gladka in subtilno sladka, je prepojena z ekstra deviškim oljčnim oljem Partanna in poparjena s kremastim ovsenim mlekom, ki ustvari žametno gladek in slasten napitek.

  • Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew: Privlačna aroma bujnega ekstra deviškega oljčnega olja Partanna s hladno peno se počasi razliva skozi temen, gladek hladni zvarek in ustvari subtilno sladkobo v napitku.

  • Oleato™ Iced Shaken Espresso: Ta kavni napitek ponuja večplasten okus, sladkan z notami lešnikov, bogatega espressa in kremastega ovsenega mleka, prepojenega z ekstra deviškim oljčnim oljem Partanna.

Na izbranih trgih bodo kupci lahko dodali tudi curek - količino kuhinjske žlice - ekstra deviškega oljčnega olja Partanna izbranim pijačam. Curek bo nato dodan (poparjen, pretresen ali zmešan) v izbrane pijače, kot so espresso napitki in čaji z mlekom. Na voljo bo tudi pena Golden Foam, ki jo bo mogoče dodati kot okusen preliv toplim in hladnim napitkom.

Starbucks Reserve Roastery Milano je danes predstavil pet pijač Starbucks Reserve Oleato, zasnovanih tako, da se odlično ujemajo z izvrstno kavo Starbucks Reserve:

  • Oleato™ Caffè Latte: Starbucks Reserve Espresso in kremasto ovseno mleko, prepojeno z ekstra deviškim oljčnim oljem Partanna, ustvarita žameten in slasten napitek.

  • Oleato™ Iced Cortado: Starbucks Reserve Espresso, sirup demerara in kanček grenke pomaranče ter ovsenega mleka so prepojeni z ekstra deviškim oljčnim oljem Partanna. Postrežemo ga z ledom in dodano pomarančno lupino.

  • Oleato™ Golden Foam™ Cold Brew: Starbucks Reserve Cold Brew je rahlo sladkan s sirupom demerara, kateremu je primešana hladna pena, prepojena z ekstra deviškim olivnim oljem Partanna, ki ustvarja vabljivo aromo in subtilno sladkobo.

  • Oleato™ Deconstructed: Oda italijanski tradiciji kombiniranja oljčnega olja s kančkom limoninega soka. Ta pijača združuje Starbucks Reserve Espresso in ekstra deviško oljčno olje Partanna, prepojeno z razkošno hladno peno pasijonke.

  • Oleato™ Golden Foam™ Espresso Martini: Starbucks Reserve Espresso, vodka in sirup iz vanilijevega stroka, prelit z zlato peno - mešanica fior di latte (sladke smetane) in ekstra deviškega oljčnega olja Partanna.

"Pri ustvarjanju pijač nas je navdihnila bogata zgodovina in zgodbe o izvoru kave in oljčnega olja - dveh najbolj transcendentnih sestavin narave," je povedala Amy Dilger, glavna razvijalka pijač za Starbucks. "Dodajanje oljčnega olja kavi Starbucks je ustvarilo žametno gladko, bogato teksturo, z maslenimi, okroglimi okusi, ki so značilni za oljčno olje in so se odlično ujeli z mehkimi, čokoladnimi notami kave."

"Posebnost Partanna oliv je njihov edinstven oreškast, rahlo sladek okus - pomislite na to bogato mehkobo maslene karamele, ki je naravno dopolnilo naši kavi," je dejal Dilger. "Ne glede na to, ali napitek Oleato pijete topel ali hladen, lahko uživate v tej resnično razkošni teksturi."

Več o navdihu in ustvarjanju pijač lahko preberete tukaj.

Visoki kriteriji na področju kavnih inovacij

Italijanska romantika povezana s kavo, hrano in druženjem je služila kot navdih za Starbucks Experience že od najzgodnejših dni podjetja, kar je vplivalo na oblikovanje kave, hrane in trgovin, pa tudi na spoštovanje do umetnosti.

"Umetnost priprave kave, dodelave in ustvarjanja ostaja jedro Starbucksa. Naša težnja, da bi še naprej ostali vodilni na svetu pri pripravi vrhunske kave - tako v umetnosti kot v znanosti - je danes tako močna, kot je bila pred več kot 50 leti, ko je Starbucks prvič odprl svoja vrata," je dejal Schultz. "Na podlagi svoje dediščine ostajamo predani preseganju pričakovanj naših strank z inovativnimi izkušnjami."

Starbucks svojim strankam ponuja inovativne pijače kot so Pumpkin Spice Latte, Nitro Cold Brew in novejše napitke kot je Iced Shaken Espresso vse od prve kave Starbucks Caffè Latte, ki so jo postregli leta 1984.

O Starbucksu

Od leta 1971 je podjetje Starbucks Coffee Company zavezano etičnemu pridobivanju in praženju visokokakovostne kave arabica. Danes je podjetje s skoraj 36.000 trgovinami po vsem svetu vodilni pražar in prodajalec posebnih vrst kave na svetu. Z našo neomajno zavezanostjo odličnosti in našimi vodilnimi načeli prenesemo edinstveno Starbucks izkušnjo vsaki stranki. Če želite biti del naše izkušnje, nas obiščite v naših trgovinah ali na spletu na stories.starbucks.com ali starbucks.com.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53334939/en

Kontaktni podatki

Email: press@starbucks.com
Hotline: 206-318-7100


Vir: Starbucks