O-STA

Družba SYNTAGMA CAPITAL začenja ekskluzivna pogajanja za prevzem Erasteela, oddelka za hitrorezna jekla in recikliranje družbe Eramet S.A. (Euronext Paris: ERA)

BRUSELJ--(BUSINESS WIRE)-Družba Syntagma Capital je danes objavila, da je začela ekskluzivna pogajanja z družbo Eramet za prevzem Erasteela (https://www.erasteel.com). Podjetje je vodilno v svetu na področju konvencionalne in praškaste metalurgije hitroreznih jekel, ki se uporabljajo za visoko zmogljiva strojna orodja, orodja za vrtanje in rezanje. Poleg tega ima Erasteel edinstvene zmogljivosti za recikliranje kovin v Evropi, saj ponuja trajnostne rešitve za predelavo baterij, katalizatorjev in kovin. Podjetje zaposluje približno 850 zaposlenih na šestih lokacijah v Franciji, na Švedskem in Kitajskem. Leta 2022 je Erasteel ustvaril okvirno 275 milijonov evrov prihodkov predvsem iz letalskega, avtomobilskega in industrijskega sektorja.

Predlagana transakcija, ki bo predložena v posvet svetu delavcev, je predmet dokončnega dogovora, ki bo vključeval izpolnjevanje običajnih zaključnih pogojev, vključno z regulativnimi odobritvami, naj bi bila zaključena do konca prve polovica leta 2023.

"Kljub zelo zahtevnemu trgu združitev in prevzemov, Erasteel predstavlja naš drugi posel v letu 2023 in naš tretji posel v zadnjih 6 mesecih, kar prodajalcem zagotavlja hitrost in gotovost. Navdušeni smo nad možnostjo nadaljnjega razvoja Erasteela na svetovni ravni. Erasteel je tudi naša tretja izločitev in dodatno krepi naš položaj izbranega partnerja v Evropi za kompleksne izločitve," je povedal poslovodni partner družbe Syntagma, Sebastien Kiekert Le Moult.

"Izkoristiti nameravamo naše globalne izkušnje na področju kovin ter Erasteelove obsežne raziskave in razvoj ter tehnično znanje, globalno prisotnost in močne odnose s strankami, da bi dodatno okrepili rast, tako organsko kot s ciljno usmerjenimi združitvami in prevzemi. Prav tako nameravamo pospešiti razvoj oddelka za recikliranje Erasteel v Franciji," je dejal partner družbe Syntagma, Frank Coenen.

Ekipo družbe Syntagma, ki je vključena v transakcijo, sestavljajo Sebastien Kiekert Le Moult (generalni partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Fabio Yamasaki (vodja) in Gabriele Lo Monaco (višji sodelavec).

Družba Willkie Farr Gallagher je zagotovila pravno svetovanje, družba Lincoln International svetovanje za združitve in prevzeme, družba PwC finančno svetovanje in družba Advention Business Partners komercialno in strateško svetovanje.

O družbi Syntagma Capital

Družba Syntagma vlaga v podjetja, ki imajo lahko koristi od praktičnega operativnega strokovnega znanja za pospešitev rasti in izboljšanje uspešnosti za vse deležnike. Smo pravi operaterji z izkušnjami pri delu in upravljanju podjetij v svetovnem merilu, ki izkoriščamo svoje lastne vire za razvoj uspešnih strategij, jih izvajamo in s tem uresničimo svoj polni potencial in ustvarimo trajnostno dolgoročno vrednost. Družba Syntagma vlaga in upravlja podjetja v številnih panogah s posebnim poudarkom na trgih materialov, kemikalij, industrijskih in poslovnih storitev, vključno s proizvodnjo, distribucijo, transportom in logistiko, najemom opreme, kovinskimi storitvami in drugimi panogami. Družba Syntagma je kot podpisnica UN PRI zavezana visokim standardom ESG v vseh svojih naložbah in ima sedež v Bruslju v Belgiji. Za več informacij obiščite: https://syntagmacapital.com

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Marie Ciparisse
Phone: +32 (0)2 315 70 12
Email mciparisse@syntagmacapital.com


Vir: Syntagma Capital