O-STA

Intelsat širi globalni doseg za Deutsche Telekom IoT

Globalna satelitska storitev dopolnjuje mobilno povezljivost in omogoča rešitve za več lokacij

MCLEAN, Va.--(BUSINESS WIRE)-- Družba Intelsat, operater enega največjih integriranih satelitskih in zemeljskih omrežij na svetu ter vodilni ponudnik povezljivosti med leti, je danes sporočila, da namerava družba Deutsche Telekom IoT (DT IoT) integrirati Intelsat FlexEnterprise v svojo ponudbo interneta stvari (IoT) v oblaku in tako razširiti zmogljive in za uporabo enostavne rešitve IoT na lokacije ne glede na razpoložljivost optičnih ali mobilnih povezav.

Storitve interneta stvari se vse pogosteje uporabljajo v različnih podjetjih - zbirajo podatke iz več tisoč naprav in jih analizirajo na način, ki organizacijam pomaga povečati učinkovitost sistema, zmanjšati količino odpadkov, spremljati občutljiva okolja ter zagotoviti nove vpoglede v procese in delovanje. Z uporabo FlexEnterprise, ki dopolnjuje celično povezljivost, lahko DT razširi doseg in učinkovitost svoje rešitve ter doseže boljše rezultate za svoje stranke.

"Satelitska povezljivost omogoča internetu stvari, da fizične predmete in naprave kjer koli na svetu poveže z virtualnim svetom in tako izboljša zbiranje podatkov v realnem času, analizo in odločanje," je dejal Brian Jakins, generalni direktor podjetja Intelsat Networks. "S FlexEnterprise družba DT širi uporabnost svoje ponudbe interneta stvari, zlasti za široko porazdeljene aplikacije, kot sta infrastruktura za obnovljive vire energije in ekološki nadzor okolja interneta stvari."

"Z vključitvijo satelitske povezljivosti v našo ponudbo DT IoT povezujemo vse in povsod ter preoblikujemo prihodnost globalnega omrežja interneta stvari," je dejal Dennis Nikles, izvršni direktor družbe Deutsche Telekom IoT GmbH. "Naše stranke imajo zdaj enotno kontaktno točko in ›omrežje omrežij‹ z enostavno in vseprisotno povezljivostjo, ki omogoča povsem nove možnosti."

FlexEnterprise je storitev povezljivosti za podjetja, ki je pripravljena za uporabo in združuje satelitska in zemeljska omrežja za razširitev interneta, oblaka in zasebnih omrežij. Globalno infrastrukturo FlexEnterprise upravlja Intelsat, zato strankam ni treba vzdrževati lastne satelitske infrastrukture in strokovnega znanja. Intelsat bo družbi DT dostavil FlexEnterprise kot satelitsko storitev, kar bo še dodatno skrajšalo čas in stroške izvajanja novih storitev.

Satelitska platforma Intelsat FlexEnterprise omogoča operaterjem mobilnih omrežij, da ponujajo storitve, podobne zemeljskim omrežjem, ne glede na geografsko lokacijo. Industrijski uporabniki interneta stvari lahko na primer povežejo naprave na težko dostopnih mestih, na primer za nadzor vetrnih turbin na vrhovih gora ali na morju ali za ocenjevanje nevarnosti poplav s spremljanjem ravni vode na oddaljenih lokacijah.

O družbi Intelsat

Globalna ekipa strokovnjakov družbe Intelsat je osredotočena na zagotavljanje brezhibnih in varnih satelitskih komunikacij vladnim, nevladnim organizacijam in komercialnim strankam prek globalnega omrežja naslednje generacije in upravljanih storitev podjetja. Z upravljanjem ene največjih in najnaprednejših satelitskih flot na svetu ter infrastruktur za povezovanje Intelsat premošča digitalni razkorak in omogoča ljudem in njihovim orodjem, da govorijo preko oceanov, vidijo čez celine in poslušajo skozi nebo ter komunicirajo, sodelujejo in sobivajo. Od svoje ustanovitve pred šestimi desetletji je podjetje sinonim za "prve" satelitske industrije v službi svojih strank in planeta. Člani ekipe družbe Intelsat, ki se opirajo na zapuščino inovacij in se osredotočajo na reševanje izzivov nove generacije, se zdaj osredotočajo na "naslednja prva dejanja" v vesolju, saj rušijo področje in so vodilni pri digitalni preobrazbi industrije.

Sledite nam na družbenih omrežjih

Twitter | LinkedIn | Facebook | Instagram | YouTube

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53350603/en

Kontaktni podatki

Farah Latif - farah.latif@intelsat.com; +1 703-973-1679


Vir: Intelsat