O-STA

Družba Mary Kay Inc. je prejela certifikat organizacije Forest Stewardship Council in s fundacijo Arbor Day proslavila 1,3 milijona posajenih dreves

Družba Mary Kay ob mednarodnem dnevu gozdov poudarja, da se še naprej zavzema za ohranjanje narave in rešitve, ki temeljijo na naravi

DALLAS-(BUSINESS WIRE)-- Družba Mary Kay Inc., globalna zagovornica družbene odgovornosti in trajnosti podjetij, obeležuje mednarodni dan gozdov in izpostavlja svoj nedavni certifikat, ki ji ga je podelila organizacija Forest Stewardship Council® (FSC®).

Certifikat velja za centre za tiskanje in digitalno obdelavo slik družbe Mary Kay, ki se nahajajo na njenem svetovnem sedežu, in regionalni distribucijski center, ki se nahaja v severnem Teksasu, ter potrjuje zavezanost družbe Mary Kay, da podpira odgovorno gozdarstvo z uporabo 100-odstotno recikliranih materialov FSC ali virov mešanega papirja FSC za komercialno tiskanje, predvsem za papirnate vložke za izdelke, ki se izvažajo po vsem svetu.

FSC® je globalna, neprofitna organizacija, ki spodbuja odgovorno gospodarjenje z gozdovi po vsem svetu z opredelitvijo standardov, ki temeljijo na dogovorjenih načelih za odgovorno upravljanje gozdov, ki jih podpirajo okoljski, družbeni in gospodarski deležniki. Certifikat FSC pomeni trajnostno pridobivanje, ki v ospredje postavlja gozdove in ljudi ter zagotavlja, da izdelki prihajajo iz odgovorno upravljanih gozdov.

"Ponosni smo na napredek na naši trajnostni poti," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica družbe Mary Kay. "Certifikat FSC je rezultat večmesečnega trdega dela, priprav, uvajanja novih protokolov in usposabljanja. Ta dosežek poudarja zavezanost družbe Mary Kay okolju in poslovni odličnosti."

Ikonično podjetje za lepoto in globalno podjetništvo bo leta 2023 praznovalo 60. obletnico obstoja in nadaljevalo svojo večdesetletno zavezanost k bogatitvi življenj po vsem svetu ter zmanjševanju vpliva na okolje.

Letos družba Mary Kay praznuje tudi 15-letnico sodelovanja s fundacijo Arbor Day Foundation. Partnerstvo Mary Kay in Arbor Day Foundation se je začelo leta 2008. Ključni poudarki vključujejo:

  • Leta 2008 so neodvisni kozmetični svetovalci družbe Mary Kay sodelovali v programu recikliranja, v okviru katerega so za vsako reciklirano staro pudrnico posadili drevo v gozdu. Zahvaljujoč nacionalnim prizadevanjem za recikliranje neodvisnih kozmetičnih svetovalcev in njihovih strank ter tudi zaposlenih v družbi Mary Kay je ta presegla cilj 200.000 zbranih starih pudrnic.

  • Med letoma 2009 in 2012 je družba Mary Kay v partnerstvu s fundacijo Arbor Day podpirala učilnice za raziskovanje narave v zavetiščih za žrtve nasilja v družini, da bi prebivalcem zagotovil varen prostor za stik z naravo.

  • Od leta 2013 družba Mary Kay podpira obsežne projekte pogozdovanja po vsem svetu, vključno z ZDA, Brazilijo, Kitajsko, Nemčijo, Irsko, Perujem in Madagaskarjem.

  • Leta 2018 je Mary Kay, ko je prerezala trak v novem obratu za proizvodnjo, raziskave in razvoj Richard R. Rogers v Lewisvillu v Teksasu, proslavila zasaditev svojega milijontega drevesa s slavnostno zasaditvijo drevesa na lokaciji.

  • Do danes sta družba Mary Kay in fundacija Arbor Day s svojim partnerstvom posadili 1,3 milijona dreves in si še naprej prizadevata za prihodnji učinek.

"Zaradi trajne zavezanosti družbe Mary Kay podpori različnih projektov, v okviru katerih se sadijo prava drevesa na pravih mestih, je to resnično posebno partnerstvo," je dejala Katie Loos, predsednica fundacije Arbor Day. "Z leti se je naše skupno delo razširilo in ustvarilo globalni učinek v gozdovih, kjer je bilo to najbolj potrebno. Mary Kay se zaveda, kaj pomeni in kaj je potrebno, da smo dobri skrbniki naših najranljivejših ekosistemov in skupnosti, zato z navdušenjem pričakujemo, kaj bo prihodnost tega partnerstva prinesla svetu."

Izvedite več o viziji družbe Mary Kay za obogatitev življenj danes za trajnostni jutri na https://marykayglobal.com/sustainability/.

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je presegla običajno točko kariernega razvoja žensk in "razbila ustaljene norme", je leta 1963 uresničila svoje sanje in ustanovila kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenja žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih ekip v skoraj 35 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da bogati življenje danes za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave za zdravljenje raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Izvejte več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu ali nas spremljajte na Twitterju.

O fundaciji Arbor Day

Fundacija Arbor Day, ustanovljena leta 1972, je z več kot milijonom članov, podpornikov in cenjenih partnerjev postala največja neprofitna članska organizacija, ki se posveča sajenju dreves. V zadnjih 50 letih je bilo v soseskah, skupnostih, mestih in gozdovih po vsem svetu posajenih skoraj 500 milijonov dreves fundacije Arbor Day. Naša vizija je ustvariti svet, v katerem se drevesa uporabljajo za reševanje vprašanj, ki so ključnega pomena za preživetje.

Fundacija Arbor Day kot ena največjih delujočih naravovarstvenih fundacij na svetu prek svojih članov, partnerjev in programov izobražuje in angažira deležnike in skupnosti po vsem svetu, da se vključijo v njeno poslanstvo sajenja, negovanja in spoštovanja dreves. Dodatne informacije so na voljo na arborday.org.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53365297/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc.
Korporativno komuniciranje

marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.