O-STA

Družba Genialis pridobila 13 milijonov dolarjev za izdelavo kliničnih biomarkerjev, ki napovedujejo odziv bolnikov

Družba Genialis želi s platformo, podprto z umetno inteligenco/strojnim učenjem, in biološkim pristopom pospešiti razvoj zdravil, diagnostiko in načrtovanje zdravljenja

BOSTON & LJUBLJANA, Slovenija--(BUSINESS WIRE)-- Družba Genialis, podjetje za računalniško precizno medicino, ki razkriva kompleksno biologijo, da bi našlo nove načine zdravljenja bolezni, je danes objavilo, da je zbralo več kot 13 milijonov dolarjev sredstev serije A, da bi spremenilo način diagnosticiranja bolezni in sprejemanja odločitev o zdravljenju. Krog sta vodila Taiwania Capital in Debiopharm Innovation Fund, sodelovali pa so tudi prejšnji vlagatelji First Star Ventures, Redalpine Venture Partners in Pikas. Med novimi vlagatelji so tudi P5 Health Ventures in več angelskih investitorjev. Ita Lu iz družbe Taiwania in Hamzeh Abdul-Hadi iz družbe Debiopharm se bosta pridružila upravnemu odboru družbe Genialis.

Družba Genialis razvija naslednjo generacijo klasifikatorjev bolnikov z uporabo strojnega učenja in visoko zmogljivih podatkov, pridobljenih s študijami "-omik", da bi zajela osnovno biologijo bolezni in napovedala, kako se bodo bolniki verjetno odzvali na ciljne terapije. Podjetje bo sredstva iz serije A uporabilo za razširitev lastne platforme ResponderID™ in izgradnjo obsežne zbirke klinično potrjenih modelov biomarkerjev, da bi zagotovilo natančne diagnoze za praktično vsakega bolnika z rakom. Družba Genialis je doslej uporabljala ResponderID v sodelovanju z biofarmacevtskimi družbami za analizo podatkov kliničnih preskušanj in obveščanje o prihodnjih načrtih preskušanj za številna zdravila za preiskave. Genialis podpira tudi komercializacijo testov biomarkerjev naslednje generacije z več vodilnimi diagnostičnimi podjetji.

"S platformo ResponderID smo želeli prekiniti dosedanje linearno napredovanje odkrivanja in razvoja zdravil ter skleniti krog med razvojem zdravil, oskrbo bolnikov in odkrivanjem novih zdravil," je povedal doktor Rafael Rosengarten, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Genialis. "Odločili smo se, da se na začetku osredotočimo na biomarkerje, ki izboljšujejo učinkovitost razvoja zdravil, zagotavljajo, da pravi bolnik dobi pravo zdravilo, in vplivajo na življenja ljudi v krajšem času."

ResponderID je platforma strojnega učenja za klinične in translacijske raziskave, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah s partnerji v panogi in naprednih notranjih raziskavah in razvoju. ResponderID omogoča pridobivanje novih biomarkerjev za programe razvoja in odkrivanja zdravil ter diagnostične teste. ResponderID lahko z enim samim testom odčita stanje praktično vseh biomarkerjev, ki temeljijo na sekvenciranju nove generacije, vključno z lastnimi in patentiranimi podpisi. Rezultat zagotavlja kliničnim in translacijskim raziskovalcem celovit molekularni portret fenotipa bolnikove bolezni, ki omogoča čim bolj informirano sprejemanje odločitev.

"ResponderID, Genialisova platforma za napovedovanje biomarkerjev, omogoča precizno medicino z identifikacijo bolnikov, ki se bodo najbolj verjetno odzvali na zdravljenje. Njegova uporaba pri razvoju zdravil bo optimizirala zasnove študij in izboljšala možnosti za uspeh kliničnih preskušanj, kar bo povečalo prepotrebno produktivnost farmacevtskih raziskav in razvoja ter pospešilo čas, ko bodo obetavna nova zdravila na trgu," je dejal Hamzeh Abdul-Hadi, direktor naložb pri skladu za inovacije Debiopharm.

Lani je bilo v 10 publikacijah in predstavitvah na večjih znanstvenih konferencah objavljenih 10 rezultatov, pridobljenih z ResponderID, vključno z AACR, ESMO, in SITC. Družba Genialis je bila tudi soavtorica članka v reviji Journal of Clinical Oncology, v katerem je opis raziskave naviciksizumaba ph1b družbe OncXerna, vključno z retrospektivno analizo s panelom Xerna TME.

"Družba Genialis je vodja na področju sinteze biologije in umetne inteligence. Naš pristop je najprej biološki, vendar z globoko zavezanostjo k pravilni znanosti o podatkih. Zato smo uspešni le kot ekipa, ki razume oba svetova," je povedal doktor Miha Štajdohar, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Genialis. "Ta kapital združuje globalni konzorcij strokovnjakov s področja klinične onkologije in tehnologije DeepTech ter nam bo omogočil povečanje naših notranjih zmogljivosti na več področjih".

Genialis povečuje svoje ekipe v ZDA in Sloveniji na področju poslovanja, operacij, znanosti o življenju in podatkovnih znanosti ter širi svoje svetovalne odbore. Podjetje vlaga tudi v sodelovanje na področju raziskav in razvoja z več vodilnimi centri za zdravljenje raka, skupinami bolnišnic in kliničnimi akademskimi laboratoriji.

"Družba Genialis ima izjemno jasno vizijo, prepričljive modele biomarkerjev za odkrivanje zdravil z umetno inteligenco in trdno znanstveno podlago, ki podpira njihovo platformo. Veselimo se tesnega sodelovanja z ekipo družbe Genialis pri raziskovanju in iskanju priložnosti za rast na tem hitro rastočem področju," je dejala Ita Lu, vodilna partnerica družbe Taiwania Capital Management.

Družba Genialis bo imela predstavitev na konferenci Genomics in Precision Oncology Xchange 5. aprila 2023 v Bostonu. Naslednjega dne bo gostila omizje na Oncology Companion Diagnostics Xchange, tudi v Bostonu. Družba Genialis bo sodelovala AACR 2023 od 14. do 19. aprila v Orlandu na Floridi,, kjer bo imela predstavitev skupaj z družbama OncXerna Therapeutics in Regeneron Pharmaceuticals. Za več informacij o družbi ResponderID pošljite e-pošto na info@genialis.com ali obiščite www.genialis.com.

O družbi Genialis

Genialis je podjetje za računalniško precizno medicino, ki razkriva zapleteno biologijo in išče nove načine zdravljenja bolezni. ResponderID™, Genialisova platforma za modeliranje bolezni, ki temelji na strojnem učenju, zagotavlja uporabne biomarkerje in optimalno pozicionira nova zdravila za pospeševanje translacijskih raziskav, racionalizacijo razvoja zdravil in zagotavljanje najboljše možne klinične oskrbe. Genialisu zaupajo farmacevtski in diagnostični partnerji, skupaj pa prinašamo preciznost v medicino.

O družbi Taiwania Capital

Taiwania Capital je podjetje tveganega kapitala, ki so ga avgusta 2017 ustanovili Nacionalni razvojni sklad tajvanskega izvršnega sveta in zasebna podjetja. Gre za državno podjetje tveganega kapitala, ki upravlja šest skladov, osredotočenih predvsem na tehnologijo in biotehnologijo. Do konca leta 2022 je skupni obseg skladov dosegel 865 milijonov ameriških dolarjev. Podjetje je investiralo v 61 podjetij in zagonskih podjetij doma in v tujini, od katerih jih je pet kotiralo na Tajvanu in v Ameriki. Taiwania Capital je štirinajstim tujim podjetjem pomagal pri vzpostavljanju partnerstev ali gradnji obratov na Tajvanu. Taiwania Capital ima pisarne na Tajvanu, v Združenih državah ter Srednji in Vzhodni Evropi. https://en.taiwaniacapital.com/

O Debiopharm Innovation Fund

Sklad za inovacije Debiopharm, strateška naložbena enota švicarskega biofarmacevtskega podjetja Debiopharm, zagotavlja financiranje in svetovanje podjetjem, ki si prizadevajo izboljšati pot bolnikov in preoblikovati farmacevtske raziskave in razvoj. Od leta 2017 je Debiopharm investiral v 20 podjetij s področja umetne inteligence in digitalnega zdravja, pri čemer običajno vodi investicijske kroge. https://www.debiopharm.com/digital-health/

Kontaktni podatki

Kontakt za medije
Andrea Vuturo

Vuturo Group for Genialis
andrea@vuturo.com
+1-415-689-8414


Vir: Genialis