O-STA

Fundacija Tezos je aktivirala nadgradnjo "Mumbai", ki omogoča več kot milijon transakcij na sekundo

  • Po najnovejši nadgradnji fundacije Tezos, Mumbai, lahko vsak uvede Smart Rollups, lahko vsakdo uporabi Smart Rollups, novo rešitev za skaliranje.

  • Smart Rollups omogočajo verigi blokov fundacije Tezos, da preseže milijon transakcij na sekundo, ne da bi pri tem ogrozili decentralizacijo.

  • Poleg tega lahko razvijalci zdaj gradijo na sistemu Tezos s splošnimi programskimi jeziki, kot so Rust, C in C++.

BERN, Švica--(BUSINESS WIRE)-- Tezos, pionirska veriga blokov za soglasje Proof-of-Stake in upravljanje v verigi, je aktivirala Mumbaj, svojo trinajsto nadgradnjo osnovnega protokola. Nadgradnja Mumbai uvaja Smart Rollups, novo rešitev za skaliranje ravni 2, ki je vgrajena neposredno v protokol, ki postavlja Tezos v ospredje optimistične tehnologije zbiranja.

Smart Rollupsomogočajo decentraliziranim aplikacijam (dApps), da izkoristijo lastne namenske vire strojne opreme za obdelavo velikega števila transakcij, medtem ko celovitost in varnost Smart Rollup zagotavlja glavna veriga Tezos ali raven 1.

Zaradi tega pristopa bo ekosistem Tezos leta 2023 lahko presegel mejnik enega milijona transakcij na sekundo, ne da bi ogrozil decentralizacijo.

Varen, prilagodljiv, razvijalcem prijazen

Smart Rollups so opremljeni z najsodobnejšimi tehničnimi funkcijami, in sicer:

  • Popolnoma decentralizirani in odprti interaktivni dokazi o prevarah zagotavljajo varnost in celovitost zbiranja podatkov, pod pogojem, da je v preverjanju zbiranja vsaj en pošten udeleženec.

  • Izvedbeno okolje WebAssembly (WASM) omogoča prilagodljiv razvoj in uporabo številnih decentraliziranih aplikacij. Razvijalci lahko zdaj s splošnimi programskimi jeziki, kot so Rust, C in C++, gradijo različne aplikacije, od prilagojenih poslovnih rešitev do javnih odprtih platform, kot je z EVM združljiva veriga na vrhu sistema Tezos.

  • Napredne funkcije zbiranja poenostavljajo interakcije, kot je oddajanje iz ravni 1 v vse skupine, klicanje pametnih pogodb ravni 1 iz ravni 2 ali prenos sredstev med ravnmi.

  • Možne so nove rešitve za razpoložljivost podatkov, saj Smart Rollups podpirajo podatkovne kanale po meri za povezovanje s ponudniki podatkov, ki so zunaj verige blokov Tezos.

Nižja zakasnitev, hitrejša veriga blokov

Poleg zbiranj Mumbai uvaja tudi izboljšave ravni 1 sistema Tezos.. Čas bloka se je skrajšal s 30 na 15 sekund, kar je omogočeno s t.i.Potrjevanjem po cevovodu. Ta sprememba zmanjšuje zakasnitve v omrežju in na splošno zagotavlja bolj gladko uporabniško izkušnjo.

Nadgradnja protokola vključuje tudi posodobitve že obstoječih funkcij, kot so npr. Tickets, ki postanejo bolj prilagodljivi, saj omogočajo neposredne prenose med uporabniki.

Razvoj, ki ga poganja skupnost

Kot vsako nadgradnjo sistema Tezos je tudi nadgradnjo Mumbai potrdila in odobrila skupnost s postopkom upravljanja verige blokov Tezos v verigi.


Aktivacija Mumbai je vrhunec večmesečnega sodelovanja med ekipami razvijalcev in širšo skupnostjo fundacije Tezos.

Strokovnjaki iz podjetij Nomadic Labs, Marigold, TriliTech, Oxhead Alpha, Tarides, DaiLambda, and Functori so prispevali k tej posodobitvi, ki razkriva novo dobo razširljivosti in odpira vrata vznemirljivim novim aplikacijam za uporabo v verigi blokov Tezos.

O sistemu TEZOS

Tezos je pametni denar, ki na novo opredeljuje pomen posedovanja in izmenjave vrednosti v digitalno povezanem svetu. Tezos je samopopolnilna in energetsko učinkovita veriga blokov Proof of Stake s preverjenimi izkušnjami, ki brez težav sprejema jutrišnje inovacije brez motenj v omrežju že danes. Za več informacij obiščite spletno stran www.tezos.com.

O FUNDACIJI TEZOS

Fundacija Tezos je švicarska neprofitna fundacija, ki podpira razvoj in dolgoročni uspeh protokola Tezos, energetsko učinkovite verige blokov s sposobnostjo razvoja s samonadgradnjo. Za več informacij obiščite spletno stran www.tezos.foundation.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Randall Woods
tezos@sbscomms.com

Vir: Tezos