O-STA

SYNTAGMA CAPITAL je zaključila prevzem Aginode, oddelka za LAN/podatkovni center (LAN/DC) in telekomunikacije/optična vlakna (FTTx) družbe Nexans SA (Euronext Paris: NEX)

BRUSELJ--(BUSINESS WIRE)-- Syntagma Capital je danes objavila, da je zaključila prevzem družbe Aginode (https://www.aginode.net), prej znane pod imenom Nexans Telecom & Data.

Družba, ki se je pred nekaj meseci preimenovala v Aginode, se ukvarja z načrtovanjem, izdelavo in distribucijo rešitev pametne povezljivosti, ki temeljijo na tehnologijah optičnih vlaken in bakra, za podatkovne centre, pametne zgradbe in telekomunikacijske operaterje. V letu 2022 je družba ustvarila okoli 200 milijonov evrov prihodkov v več kot 100 državah prek 8 industrijskih lokacij v Franciji, Belgiji, Nemčiji, Grčiji, Maroku in na Kitajskem. Družba zaposluje okoli 680 oseb po vsem svetu.

"Veseli nas, da lahko pri Syntagmi danes oznanimo zaključek prevzema Aginode, druge družbe v portfelju sklada. Trg združitev in prevzemov ostaja izziv in ta dosežek dokazuje našo sposobnost krmarjenja skozi negotove čase in nadaljnjega zagotavljanja rešitev dezinvestiranja, ki zagotavljajo hitrost in gotovost, hkrati pa smo zelo selektivni pri razporeditvi kapitala," je povedal direktor Syntagme Sebastien Kiekert Le Moult.

"Navdušeni smo nad potencialom Aginode in se veselimo sodelovanja z vodstvom, da bi družbo usmerili v prihodnost uspeha brez primere," je povedal partner Syntagme Frank Coenen.

Pri izvedbi prevzema so v okviru Syntagmine ekipe sodelovali Sebastien Kiekert Le Moult (generalni partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), João Pilecco (višji podpredsednik), Ludovic Ruffenach (višji sodelavec) in Alicia Azéma (višja analitičarka).

Syntagmi so svetovali Willkie Farr Gallagher (Hugo Nocerino, Ji-Soo Kim, Rudy Merlet, Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac, Jordan Pontal), PwC Transaction (Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet, Edouard Bitton), PwC Tax and Legal (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier, Aurélie Cluzel-d'Andlau, Claire Pascal Oury), Roland Berger (Victor Marcais, Yaroslav Stetsenko) in ERM (Maryelle Ouvrard, ChinChin Lim).

O Syntagma Capital
Syntagma vlaga v družbe, ki imajo lahko koristi od praktičnega operativnega strokovnega znanja za pospešitev rasti in izboljšanje uspešnosti za vse deležnike. Smo vdani izvajalci dejavnosti z izkušnjami pri delu in upravljanju družb v svetovnem merilu, ki izkoriščamo svoje lastne vire za razvoj uspešnih strategij, jih izvajamo, da uresničimo njihov polni potencial in ustvarimo trajnostno dolgoročno vrednost. Syntagma vlaga v družbe in jih upravlja v številnih panogah s posebnim poudarkom na trgih materialov, kemikalij, industrijskih in poslovnih storitev, vključno s proizvodnjo, distribucijo, transportom in logistiko, najemom opreme, kovinskimi storitvami in drugimi panogami. Syntagma je kot podpisnica načel OZN za odgovorno vlaganje zavezana visokim standardom OSU v vseh svojih naložbah. Njen sedež je v Bruslju v Belgiji. Za več informacij obiščite: https://syntagmacapital.com

Kontaktni podatki

Marie Ciparisse
+32 (0)2 315 70 12
mciparisse@syntagmacapital.com


Vir: Syntagma Capital

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.